Я вот заинтересовался острыми соусами, купил в магазине соус аджика. Но мне захотелось сделать свой и в интернете нашёл "Острый чили соус по рецепту Джими Оливера". Взял сделал из красного острого длинного перца, получился пикантный вкус, съел его. Решил сделать ещё, но уже из маленького красненького перчика. Получился острый, аж губы печёт.
Но чтобы иметь представление о степени остроты, хочу купить соус Табаско (т.к. на нём указана острота в сковелах). Поэтому прошу знатоков посоветовать самый "не острый" сорт соуса Табаско!
Minelay Частий гість
Повідомлень : 71 Репутація : 26 Дата реєстрації : 05.11.2017 Вік : 38 Звідки : Харьков
Купил соус и попробовал. Я думал придётся брать огнетушитель, а он на вкус оказался пикантным. Острота на уровне томатного соуса для макарон. Уровень остроты: 600-1200 Сковилей.
Едуард Бувалий
Повідомлень : 139 Репутація : 134 Дата реєстрації : 27.02.2018 Вік : 56 Звідки : Transkarpatia ( Ужгород)
Купил соус и попробовал. Я думал придётся брать огнетушитель, а он на вкус оказался пикантным. Острота на уровне томатного соуса для макарон. Уровень остроты: 600-1200 Сковилей.
Вітаю.
Спробуйте червоний , це щось . Я його розбавляю з чимось інакше не можливо.
Minelay Частий гість
Повідомлень : 71 Репутація : 26 Дата реєстрації : 05.11.2017 Вік : 38 Звідки : Харьков
В общем соус табаско халапеньо мне понравился: - вкус пикантный с кислинкой; - имеет аромат маринованного сладкого перца, если купить "Лечо" и понюхать - то очень похоже. Из недостатков - цена 120 грн. за 60 мл. :evil: Теперь на очереди соус табаско чипотле, он приготовлен из вяленых перчиков. Интересен вкус вяленых острых перчиков. :roll:
Minelay Частий гість
Приветствую любителей перца! :D Рекомендую пробовать сорта хабанеро и его братьев и сестер. После того , как год назад попробовал соус на основе хабанеро , без него и еда теперь пресная. Есть на ютюб канал "18 соток" беру у него сырые соусы ,по моему вкусу лучшие. А этот с фото и миксую, и в чистом виде приправляю еду. По информации изготовителя 2,2 млн. сковилей. Но как оказалось не так страшен чёрт. За год всё адаптировалось и , как писалось выше , хапнул вначале остренького и потом закусываешь с удовольствием. В общем - рекомендую!
alex-kin Поставив вподобайку
alex-kin Бувалий
Повідомлень : 244 Репутація : 50 Дата реєстрації : 31.12.2021 Вік : 45
Шановні камради, назвати себе поціновувачем екстрахот-соусів не можу, але середню ланку (до 35 тис. сковілей або, якщо не приймати цю шкалу, до середнього опіку) та щоб смачний чи оригінальний продукт був - інколи полюбляю вжити.
Зовсім недавно знайшов (ну як знайшов - мене знайшли: прочитав рекламу у ФБ) нашого українського крафтового виробника Fieryfox. В них є інтернет-магазин https://hotsauce.in.ua/, відео на Ютюбі; окрім своєї продукції, вони також продають соуси, що засвітилися в такій смішній передачі The Hot Ones (американські зірки куштують соуси, - від самого лагідного до "двохмільонника" - кайфують, бігають навколо столу, матюкаються тощо).
Придбав для проби Dark Reaper (https://hotsauce.in.ua/products/gostrij-sous-dark-reaper-hot-sauce) - класна річ: виразний, з сильним перцевим ароматом, пече як треба. Хлопці надіслали його, а в пупирчатій плівці було щось ще: я розмотав і побачив маленький презент - засушений перчик сорту "Каролінський жнець" (Carolina Reaper, найгостріший перець у світі). З'їм з борщем! Якщо зможу.
Ruslan, Акулов, ARTURIUS, Ігор Стетхем та Yura_ Поставили вподобайку
Ruslan Admin
1000 повідомлень
Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.
Повідомлень : 6622 Репутація : 2752 Дата реєстрації : 06.11.2017 Вік : 51 Звідки : Ukraine, Kryvyi Rih
Суть аджик, соусів не гостроті, там космічній, що грузіни навіть їсти не можуть, можуть, нахаляву, а в смаку, кайфі, запаху, як підсилювач смаку, і універсальності, як приправи, закуска, до саломнєсо, в страви, на любу потребу, а супер гострий зробити елементарно, за 25 років навчився) В мене був кіт, рижий Бонус, той жер і аджики, і гострі перці, гірчицю Козацьку)а, згадав, чомусь картон, якісь вітаміни, лактозу хотів, а, і терзав помазки барсуки, мусив ховати.