Повідомлень : 266 Репутація : 14 Дата реєстрації : 24.02.2023 Звідки : Київ
Тема: Чи все діло в «голові»? Anti-GAS тема Чт 16 Бер 2023 - 22:02
Відразу попереджу, не варто кидатись помідорами, тим, хто має іншу думку або кайфує від багатого різноманіття бритв в користуванні. Цей пост більше для новачків, які дійсно шукають щось координально нове, а не привід купити майже однакову бритву.
Переглянувши результати опитування за найкращу бритву 2022 та їх обговорення, я звісно схопив трохи ГАСу, відчуття, що може є щось краще (воно дійсно має бути), та знову закортілося чогось спробувати нового.
Проте, як завжди почав гуглити, читати огляди та порівняння, і знову наткнувся на одну й ту саму думку, а що саме буде відрізнятись?
Якщо виключити регульовані бритви, сланти, бабочки, не мас маркет бритви (Henson і т.п.), та деякі виключення, то як на мене, більшість бритв крупних виробників таких як Muhle, Merkur, EJ, King C G майже однакові та діляться на:
Open comb
Closed comb
Ще деякі різниці з гардами.
Однакові бо мають майже однакові голови. А голова, як на мене, вирішує 90% гоління, якщо не більше.
Різниця в більшості випадків виключно в ручці та несуттєвих геометричних відмінностях різних виробників, в рамках одного виробника ще менше. Я читав, що всі closer combs у Merkur однакові, так само Muhle та EJ. Баланс та вага ручки, має суттєвий вплив, але не вирішальний, оскільки к різним ручкам просто потрібен деякий час щоб прилаштуватися. Проте, якщо голови однакові, то навіть з різним ручками можна отримати однакові результати прилаштувавшись до іншої ваги та балансу.
Тому для людей, хто хоче спробувати майже все, при цьому не бути великою жертвою ГАСу та маркетингу, я би порадив не особливо паритись з тим, щоб перепробувати багато схожих за геометрією бритв відомих виробників. Muhle та EJ це взагалі прямо кейс-стаді ефективного маркетингу. Краще сфокусуйте увагу та бюджет на щось, що реально відрізняється. Можливо, воно і не зайде (як не всім заходить слант), але це буде щось дійсно інше, в порівнянні з 5-8 бритвами з однаковими головами які можна помість цього купити.
П.С: я знаю, що для багатьох на форумі це в першу чергу хоббі, і багато хто не женеться за економією або раціональним мисленням. Прекрасно вас розумію. Ця тема не для вас.
А ще я дійсно вірю, що перших декілька тижнів нові бритви голять прямо на рівень краще вже існуючих. В мене так завжди було з новим спортивним взуттям, коли покращувались результати, з новою гітарою, та ще багато чим. Але нажаль магія зникає за декілька тижнів.
П.П.С: про помазки навіть писати не буду:)
Останній раз редагувалося: Bonbon (Чт 16 Бер 2023 - 23:02), всього регувалося 1 раз(-и)
Ruslan, all75, Lopar, SurferUa та paha Поставили вподобайку
Mel Бувалий
Повідомлень : 321 Репутація : 1 Дата реєстрації : 16.08.2019 Звідки : Дніпро
Тема: Re: Чи все діло в «голові»? Anti-GAS тема Чт 16 Бер 2023 - 22:48
Що таке ГАС?
Bonbon Бувалий
Тема: Re: Чи все діло в «голові»? Anti-GAS тема Чт 16 Бер 2023 - 22:59
Синдром Приобретения Оборудования (англ. Gear Acquisition Syndrome, GAS) или аппаратная лихорадка — непреодолимое желание покупать новое оборудование и программное обеспечение в надежде достичь лучших результатов работы.
Caonima Постоялець
Повідомлень : 575 Репутація : 15 Дата реєстрації : 31.07.2022 Вік : 45 Звідки : Київ
Тема: Re: Чи все діло в «голові»? Anti-GAS тема Чт 16 Бер 2023 - 23:01
Повідомлень : 101 Репутація : 10 Дата реєстрації : 21.03.2020 Звідки : Волынь
Тема: Re: Чи все діло в «голові»? Anti-GAS тема Пт 17 Бер 2023 - 0:38
Bonbon пише:
А голова, як на мене, вирішує 90% гоління, якщо не більше.
Хочется все-таки немножко поспорить с процентами. Мне кажется ,что вы недооцениваете роль лезвия в процессе бритья. Дело в том , что лезвием без головы я побриться с трудом , но смогу. А вот провернуть такой кунштюк с головой без лезвия не удастся.
Bonbon Бувалий
Тема: Re: Чи все діло в «голові»? Anti-GAS тема Пт 17 Бер 2023 - 6:03
Я умисно упустив леза, бо вони немають прямого відношення до купівлі нових бритв. В більшості випадків. За весь час я бачив тільки один раз, щоб підбирали бритви під леза, а не навпаки. Так би мовити, вважайте, що леза є при всіх варіантах, так як і наявність мила/піни та рук щоб поголитись
stanislav-q, ARTURIUS, Yura_ та Lopar Поставили вподобайку
ARTURIUS Admin
1000 повідомлень
Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.
Повідомлень : 2934 Репутація : 165 Дата реєстрації : 21.04.2021 Вік : 48 Звідки : Ukraine, Dnipro
Тема: Re: Чи все діло в «голові»? Anti-GAS тема Пт 17 Бер 2023 - 17:46
Bonbon пише:
Якщо виключити регульовані бритви, сланти, бабочки, не мас маркет бритви (Henson і т.п.), та деякі виключення, то як на мене, більшість бритв крупних виробників таких як Muhle, Merkur, EJ, King C G майже однакові та діляться на:
Open comb
Closed comb
Ще деякі різниці з гардами.
Ще ділять бритви за умовною «агресивністю», чи ефективністю, хто як називає. Агресивні, середні, м‘ягкі. І в цих класах бритви теж більш менш однаково голять. Різниця більше в дизайні, матеріалі, іменитості виробника, сприйнятності до різних лез та комфорті в голінні. Тобто, роботи при виборі бритви не початий край.))
Для себе вибрав декілька основних критеріїв при виборі бритви. Бритва має бути гарна на вигляд і комфортна в голінні. Бритви під DE леза, як на мене, програють в першому і в другому пунктах бритвам з SE AC та GEM лезами. Тож якщо є бажання спробувати щось справді нове, цікаве та гарне, то краще вже рухатись в сторону дійсно незвичних та рідкісних речей.