SOTD 24/03/2018 Proraso Sapone da Barba con Aloe e VitaminE Гель после бритья Имидж Лаборатория Omega 10098 Boar Brush Fatip Piccolo & Treet carbon steel (ни че так)
Смотрел сегодня Ваше видео Стас, очень понравилось! Это я там Вам в комментариях писал, что у меня не срослось с покупкой fatip piccolo на олх, а теперь жалею, ну да ладно буду покупать 6С! Спасибо Вам за совет! Удачи! Извините за оффтоп.
Стас Admin
1000 повідомлень
Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.
Повідомлень : 2216 Репутація : 1782 Дата реєстрації : 17.10.2017 Вік : 41 Звідки : Odessa
Приветствую! Перенес в отдельную тему. У нас тут по умолчанию общение на ты, так сказать "все свои" :D Мое мнение жалеть не надо. 6С очень хороший вариант. На все случаи жизни. И я знаю только одного человека (подписчик Павел Водопьянов, если не ошибаюсь) которому не понравился 6С, а так только положительные отзывы. Лично я ни разу не жалею о покупке.
egoist Поставив вподобайку
Сергій Постоялець
Повідомлень : 518 Репутація : 235 Дата реєстрації : 23.03.2018 Вік : 51 Звідки : Київ, Україна
Хорошо, спасибо тебе Стас за совет и дружеское отношение!
dinozavr 24 Новачок
Повідомлень : 40 Репутація : 0 Дата реєстрації : 12.02.2018 Вік : 29 Звідки : Никополь
Тема: нужен совет Чт 11 Жовт 2018 - 19:46
Добрый вечер подскажите пожалуйста какую взять бритву с открытой головой? бреюсь я в один проход с подбривкой через сутки-трое щетина средней жёсткости
xxtoyxx Постоялець
Повідомлень : 578 Репутація : 758 Дата реєстрації : 04.11.2017 Звідки : Нікополь
Перенес тему dinozavr 24 сюда. Совет. Прежде, чем задать какой-либо вопрос, внимательно почитай разделы форума, а в разделах сообщения. Глядишь, большая часть вопросов и отпадет. А оставшиеся задашь в правильном месте :twisted:
fill Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 1974 Репутація : 529 Дата реєстрації : 12.02.2018 Вік : 54 Звідки : Київ
Кажуть, що коли людина звертається по допомогу у виборі, то вона перш за все хоче підтвердити вже зроблений вибір. Не буду лукавити, мабуть я хочу того ж. З іншого боку, позаяк крапку у виборі ще остаточно не поставлено, то гадаю, що виклавши свої думки "на папері" зможу й сам оцінити правильність чи хибність свого вибору. З третього боку, колективний досвід колег по безумству є просто неоціненним ресурсом інформації, думок, міркувань. Тож, сподіваюся на вашу допомогу, панове.
Отже, про що власне мова: в найближчі два тижні можу отримати в подарунок фактично будь-який доступний у вільному продажу в Україні станок (в розумних цінових межах, звичайно). Після довгих пошуків, порівняння своїх хочунів з доступністю станків та можливого бюджету, я вивів у фінал два станки: Rockwell 6C (той, що з ZAMAK-у, з хромовим покриттям) та RazoRock German 37 Slant (Merkur 37 розглядається опціонально, але з-поміж цих слантів віддаю перевагу все ж таки RazoRock-у).
Початкова диспозиція така: вже маю три різних за характером станки. А саме: - Shlyuz (той, що з головою-клоном Gillette Tech) - м’який (інколи аж занадто) станок, абсолютно робочий, добре працює з більш агресивними лезами, недорогий, годиться для щоденного використання, якщо раптом така потреба виникне; - Edwin Jagger (класична 89-а голова) - мій перший у новітній історії DE-станок, чесна робоча конячка, абсолютно зрозумілий і передбачуваний станок, зірок з неба не хапає, але видає прогнозований результат; - Fatip Piccolo - мила іграшка, більш агресивний за попередні станки, приємний у користуванні, має стиль і певну харизму, тендітний, робить приємність навіть самим фактом володіння ним.
Жодних серйозних нарікань жоден зі станків не має - усі в роботі, усі радують - кожен по-своєму. Є ще шаветка, але нею користуюся вкрай-вкрай рідко, тож виключаю з розгляду взагалі.
Фактично маю закриту лінійку по агресивності - від м’якого Шлюзу, через середнього Джагера, до трохи зленького Фатіпа. І відкрита, і закрита гребінки в наявності.
Виходячи з цього, схиляюся до отримання в подарунок сланта від РазоРок. Бо ж він доповнює набір по конструктиву (closed comb, open comb, slant), а по агресивності стане, як я розумію, десь між Джаггером і Фатіпом. Ну й він має іншу ідеологію, порівняно з наявними станками - кручена голова. Тобто, інший досвід, інші відчуття.
За Роквел говорить його культовість та можливість налаштувань (шість плит). Але він ідеологічно такий самий, як і те, що в мене є. Крім того, є побоювання, що він пастиметься на полях інших наявних станків. При цьому позбутися з легким серцем я можу лише Шлюза, інші два станки мені по-своєму дорогі, я не хотів би їх вилучати зі свого вжитку. А плодити зоопарк теж якось не хочеться.
Принагідно зазначу, що після отримання подарунка, я на певний час припиняю "гонку озброєнь" (не смійтеся, я маю успішний досвід тримання себе в руках :-) ). Тож, на подальші 2-3-5 років моя колекція матиме вигляд: - Shlyuz, Edwin Jagger, Fatip Piccolo, RazoRock German 37 Slant або ж: - Shlyuz, Edwin Jagger, Fatip Piccolo, Rockwell 6C
Як я вже писав, я схиляюся до першого варіанту, зі слантом. Втім, безперечно, другий варіант теж має аргументи за.
Що скажете, панове? До якого з варіантів ви би схилилися і чому?
Я свідомий того, що остаточний вибір все одно буде за мною, але аргументи pro і contra кожного з варіантів від нашого шанованого товариства мені були б цікаві.
Дякую! :-)
egoist та all75 Поставили вподобайку
alexzu37 Бувалий
Повідомлень : 378 Репутація : 115 Дата реєстрації : 21.01.2018 Вік : 48 Звідки : Луганск - Северодонецк
Если для новых, других ощущений, то конечно же слант. Но лично мне слантом не понравилось - не смог контролировать процесс. То не выбриваюсь, то режусь. Я больше люблю обычным станком, но секущими движениями. Но, повторюсь, если всё что есть-устраивает, но хочется других ощущений, тогда слант, так сказать для разнообразия.
fill Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 1974 Репутація : 529 Дата реєстрації : 12.02.2018 Вік : 54 Звідки : Київ
Дякую! Додати трохи різноманітності - то, в принципі, основний аргумент за слант. Важко передбачити, як у мене з ним складеться (ніколи раніше слантів не було). Але в будь-якому випадку це певний виклик. Що саме по собі вже цікаво :-)
Ruslan Admin
1000 повідомлень
Повідомлень : 6448 Репутація : 2747 Дата реєстрації : 06.11.2017 Вік : 51 Звідки : Ukraine, Kryvyi Rih
fill, приветствую. В свое время я тоже стоял перед похожим выбором, поэтому тебя понимаю. Мой стартовый набор был Muhle R89 и R41, практически тоже, что и у тебя. И хотелось что-то в серединку. На твоем месте, да и на своем тоже, я бы выбрал слант. Во-первых это другая концепция - крученая голова, бреет немного по другому и ощущения при бритье чуть другие. Во-вторых с твоим подходом получается, что ты таким образом действительно закрываешь всю линейку станков: открытая, закрытая голова и слант. Регулируемые не рассматриваем в этом контексте. В корне не согласен, что RazoRock German 37 Slant более агрессивный, чем 89-я голова. Я бы сказал, что он вообще не агрессивный, по крайней мере мне так показалось. Более эффективный - да, несомненно, бреет он качественнее и чище, но никакой агрессии. 89-й головой тоже можно выбриться до известных параметров , просто для этого понадобится несравнимо больше усилий и выдержки. Слант бреет эффективнее, легче, быстрее и приятнее. Это мои личные впечатления, я их описывал в соответствующей теме. Замечу также, что у меня в сланте хорошо отрабатывали те же лезвия, что я любил в 89-й: Персона, Полсильвер, Дерби черные, Джиллет силвер блу. Так чтоя голосую за RazoRock German 37 Slant :0020:
all75 Поставив вподобайку
slonopotam Бувалий
Повідомлень : 175 Репутація : 60 Дата реєстрації : 06.11.2017 Звідки : UA
От саме інша концепція мене в цьому ділі найбільше приваблює. І мені здається, що культовість Роквелла її не перекриє. Якби недавно не купив Фатіпа, то, певно, трохи по-іншому вибудовував би логіку - взяв би Роквелл, злив би Шлюза і залишився б з Джагерром і Роквеллом. Але Фатіп всі карти перемішав :-)
Зауваження про агресивність та ефективність прийняв, цілком слушно!
Поки що, 2:0 на користь сланта :-)
fill Живе тут
1000 повідомлень
У меня наоборот, после сланта щетина растет медленее, не знаю с чем это связано, может из-за того что волос режет под углом, но когда щетина выростает то она становится более колючей, так как волос срезан под углом и я больше склоняюсь к Меркуру 37С-39С это уже классика, Разорок для меня оказался агрессивным
Ruslan Admin
1000 повідомлень
Повідомлень : 6448 Репутація : 2747 Дата реєстрації : 06.11.2017 Вік : 51 Звідки : Ukraine, Kryvyi Rih
Слант бреет чисто, но только до вечера. Утром уже полный "наждак".
Это зависит от нескольких факторов и в первую очередь от жесткости волоса и скорости его роста. Станок с лезвием в данном утверждении вторичны. Но я понимаю, о чем ты хотел сказать :D Хотя может я и ошибаюсь :roll:
fill Живе тут
1000 повідомлень
Я бы в этом случае основным сделал Фатип, а на подхвате оставил слант
Дякую!
Фатіп цілком може бути основним, це правда. Він у мене зовсім недавно, але дуже подобається. І на сьогодні, по внутрішнім відчуттям, бореться за першість з Джаггером. Шлюз трохи відстає в цьому плані. Може і пішов би у шухляду, але мені подобається, як в ньому працюють леза BIC Chrome і (як не дивно) Muhle. Та й інші треба прогнати, поексперементувати.
В останній час станки працюють у мене в таком режимі: - субота (є час і натхнення) - Фатіп (акуратно, неквапно, "с чуством, с толком, с расстановкой"); - понеділок (збори на роботу після вихідних) - Шлюз (легко, швидко, без замороків, відпочинок від Фатіпа); - середа (спокійний робочий ритм) - Джаггер (добротно, якісно, на два дні плюс розслаблена п’ятниця, підготовка до Фатіпа).
Слант, сподіваюся, внесе певну сум’ятицю в цей ритм і додасть відчуттів :-)
Тож, як я зрозумів, 3:0 на користь сланта :-)
alexzu37 Бувалий
Повідомлень : 378 Репутація : 115 Дата реєстрації : 21.01.2018 Вік : 48 Звідки : Луганск - Северодонецк
У меня тоже после сланта щетина более колючая. Возможно, из-за более колючей щетины и кажется, что она быстрее растет. Волос на самом деле той же длины, но на ощупь ощущается сильнее.
Это зависит от нескольких факторов и в первую очередь от жесткости волоса и скорости его роста. Станок с лезвием в данном утверждении вторичны. Но я понимаю, о чем ты хотел сказать :D Хотя может я и ошибаюсь :roll:
Волос бороды растет с одинаковой скоростью, это не зависит от бритвы- примерно 0,5 мм в сутки. Просто некоторые бритвы и приемы бритья позволяют сбривать его более чисто и глубоко за счет сбривания не только над-, но также и подкожной части, поэтому визуально кажется, что волосы растут быстрее-медленнее. Как пример- опасные бритвы, и клинок и шаветт, бреют чище станка, потому что лезвие свободно и ничем не ограничено, за счет этого сбривается также часть волоса нижу уровня кожи. Это вам скажет любой барбер в мире. Второй пример- я применял распаривание теплым полотенцем перед бритьем, затем от него отказался. В результате качество бритья стало заметно хуже- надо было бриться через день, а не через два, как я привык. В результате вернулся к распариванию. Что касается сланта, он же косорез- данный вид станков считается одним из самых агрессивных, отсюда и чистота бритья, отсюда и волосы растут медленнее. А колючесть- ну а как иначе, если волос срезается не прямо, а под углом? Кстати, сланты рекомендуются только опытным пользователям, это инструмент не для новичков.
Останній раз редагувалося: Феникс (Вт 30 Жовт 2018 - 13:59), всього регувалося 2 раз(-и)
slonopotam Бувалий
Тестировал слант как "станок на каждый день". МОЖНО.
Но... отказался от этой идеи.
Такой же "наждак" с R41 получается к концу рабочего дня. Т.е. можно спокойно бриться через день. А вот если вечером на вторые сутки надо куда-то выйти - вот тут можно и слантом полтора-два легких проходика сделать и всё, проблема решена :D
Поэтому слант оставлен на подхват.
Раньше для таких случаев служил Прогресс. Но слантом бриться легче и быстрее.
fill Живе тут
1000 повідомлень
склоняюсь к Меркуру 37С-39С это уже классика, Разорок для меня оказался агрессивным
Дякую!
Так, це дійсно класика - тут не посперечаєшся. Як я вже й казав, 37-ий Меркур розглядається опціонально. Крім того, що це класика, він ще й більш доступний - майже в кожному з магазинів нашої тематики він представлений. Тож він є для мене альтернативою Разороку, якщо раптом той зникне з "прилавків".
39-ий тримав у руках, важкуватий, як на мене. Тому 37-ий, як альтернатива.
І, я так розумію, 4:0 на користь сланта? :-)
Denisus Бувалий
Повідомлень : 266 Репутація : 553 Дата реєстрації : 19.12.2017 Вік : 48 Звідки : Одесса
А я бы однозначно взял бы Rockwell и на сдачу голову RazoRockа, благо она подойдет практически к любой ручке. Ибо если возьмешь что-то одно, все равно потом будут терзать сомнения! :D
slonopotam Бувалий
Ну как сказать. Наверняка есть те, кто скажет "Только Роквелл!":D Меня, например, он совершенно не впечатлил (S-ка) Кроме ручки. Она настолько шикарная... Эту ручку ни на что не променяю :D