Тема: Поціновувачам вина. Пн 28 Жовт 2019 - 18:40
Сьогодні став жертвою цієї пляшки Бордо - Chateau Malbec 2016/ - вино червоне сухе.
З наступом осені та прохолодних деньків все меньше хочеться освіжаючих білих та рожевих, а рука тянеться до чогось понасиченішого. Хоч вино і несе горду назву Malbec самого винограду сорту мальбек в цьому бленді всього 2%, 53% Мерло, 30% Каберне Совіньон, 15% Каберне Фран. Можливо, в свої кращі часи, до заморозків 1956 року в Бордо, Chateau Malbec були відомі саме цим сортом винограду, точно не знаю, зараз ця марка вина належить великому виробнику Castel Freres. Колір вина насичений, глибокий, гранатово-фіолетовий. Запах дуже багатий з притаманним для бордо букетом чорних ягід, сливи, малини. Смак насичений, танінний, вміру виражена дубова бочка, дуже молоде вино с солодкуватим післясмаком. Стало гарним супроводом до печеня з картоплі та свинини. :D Загалом вино дуже сподобалось, але думаю його ще ранувато пити, років зо 2-4 нехай ще полежить, буде тільки краще та збалансованіше. Свою ціну в ~ 15-17$ виправдовує повністю.
Ruslan Admin
1000 повідомлень
Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.
Повідомлень : 7099 Репутація : 2761 Дата реєстрації : 06.11.2017 Вік : 52 Звідки : Ukraine, Kyiv
Ruslan Вино, здається з півдня Франції. Мене теж давно бентежила та чудернацька похила пляшка, і якось в моєму місцевому АТБ була скидка на нього, якщо я не помиляюсь купив за ~ 130 грн. Виявилось трохи грубовате та просте, але дуже непогано зроблене вино на ті гроші. Непоганий пікніковий варіант
Ruslan Admin
1000 повідомлень
Повідомлень : 7099 Репутація : 2761 Дата реєстрації : 06.11.2017 Вік : 52 Звідки : Ukraine, Kyiv
Ruslan Вино, здається з півдня Франції. Мене теж давно бентежила та чудернацька похила пляшка, і якось в моєму місцевому АТБ була скидка на нього, якщо я не помиляюсь купив за ~ 130 грн. Виявилось трохи грубовате та просте, але дуже непогано зроблене вино на ті гроші. Непоганий пікніковий варіант
Моя порада звернути увагу на вітчизняне вино "Колоніст", а саме "Криничне" для прикладу :)
brawl Постоялець
Моя порада звернути увагу на вітчизняне вино "Колоніст", а саме "Криничне" для прикладу :)
Дякую за пораду, поки не пробував, відлякувало політичне минуле засновника і "дурацька" назва виноробні :D, але не виключаю що спробую))
Ruslan Admin
1000 повідомлень
До речі, дуже непогані відгуки читав про ще одне українське виновиробництво - Бейкуш. Бачив в продажу в одному з спеціалізованих магазинів, але ще не куштував. Ціна питання - в районі 200 грн./пляшка (+/-)
Сергій Постоялець
Повідомлень : 556 Репутація : 235 Дата реєстрації : 23.03.2018 Вік : 52 Звідки : Київ, Україна
Я вчера прикупил и продегустировал вот такое вино: "Terre di Verona" Bardolino DOC, 2012
[*] Очень зашло! :97:
[*]
Хороше вино. Втім, більш ніж впевнений, що інше вино з того ж регіону Венето, зайде ще краще. Я говорю про Вальполічеллу (Valpolicella). У нього дещо вищий цінник, але настійливо рекомендую!
Сергій Постоялець
Повідомлень : 556 Репутація : 235 Дата реєстрації : 23.03.2018 Вік : 52 Звідки : Київ, Україна
Я вчера прикупил и продегустировал вот такое вино: "Terre di Verona" Bardolino DOC, 2012
[*] Очень зашло! :97:
[*]
Хороше вино. Втім, більш ніж впевнений, що інше вино з того ж регіону Венето, зайде ще краще. Я говорю про Вальполічеллу (Valpolicella). У нього дещо вищий цінник, але настійливо рекомендую!
Щиро дякую! Треба спробувати :97:
Сергій Постоялець
Sizarini Chianti DOCG 2017 Очень даже неплохое вино! :97:
Для поціновувачів сорту винограду Санджовезе - дуже навіть ОК. Але цей сорт дуже підступний - в чистому вигляді мало кому заходить. А от у купажі - може бути дуже й дуже приємним.
Втім, є й винятки. Наприклад, ось таке Sangiovese Puglia:
brawl Постоялець
До речі, дуже непогані відгуки читав про ще одне українське виновиробництво - Бейкуш. Бачив в продажу в одному з спеціалізованих магазинів, але ще не куштував. Ціна питання - в районі 200 грн./пляшка (+/-)
З того, що я пробував - з червоних можу рекомендувати "артанія" та "артанія резерв". "Кара-Кермен" зроблене по технології амароне з ув'яленого винограду, дуже добре вино, але за ті гроші (близко 1500 грн) можна й італійське амароне вибрати. Біле сподобалось Тіморассо. Взагалі вина дуже високого рівня й однозначно своїх грошей вартують.
brawl Постоялець
Що стосується Chianti та санждовезе: Chianti краще брати Classico там костей больше тому що слово Classico говорить про те, що вино зроблене з винограду саме регіону К'янті в Тоскані. Я вас запевняю, що між винами просто Chianti та Chianti Classico різниця набагато більша у якості ніж у ціні. А що стосуєть сорту санджовезе то з нього майже 90% вин Тоскани роблять і всі вони абсолютно різні і к'нті і брунело і т.д
fill Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 2701 Репутація : 532 Дата реєстрації : 12.02.2018 Вік : 56 Звідки : Київ
Для тих хто бажає познайомитися з витриманим темпранільйо з регіону Ріоха ось непоганий варіант:
Bodegas Urbina Seleccion рік вінтажу: 1999 Країна : Іспанія Регіон : Ріоха Сорт винограду: Темпранільйо 95%, Грасіано 2,5%, Мазуело 2,5%
Не можу сказати, що я великий фанат сорту темпранільйо, як на мене в ньому аж занадто шкіри та бочки. Я більше люблю гарначу, вона більш фруктова в ароматі та смаку, але взагалом вино непогане
Roman313 Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 1326 Репутація : 939 Дата реєстрації : 19.11.2017 Звідки : Львів
Гарнача теж улюблений сорт, він якийсь більш живий за темпранільйо, а от гнатися за регіоном Ріоха не варто, я особисто не вважаю що це найкраща Іспанія :D
Сергій Постоялець
Гарнача теж улюблений сорт, він якийсь більш живий за темпранільйо, а от гнатися за регіоном Ріоха не варто, я особисто не вважаю що це найкраща Іспанія :D
Згоден і тут з тобою, Романе. Люблю знайти недорогу пляшку гарначі з Пріорату :D. Недавно коштував Honoro Vera Garnacha, хоч і не Пріорат, а дуже пристойне недороге вино з гарначі - насичене, фруктове, духмяне. Але мене можна причислити до винних снобів, взагалі люблю більш за все вина з Франції, особливо регіону Бордо. Так вже в мене історично зклалася давня любов до Бордо. Як зараз пам'ятаю ту пляшку 2003 року врожаю, куплену й випиту випадково, з неї все й почалося.