Oleksii, fill, Янеж, Олександр Lutsk, Віталіk та andreyv1979 Поставили вподобайку
andreyv1979 Бувалий
Повідомлень : 396 Репутація : 14 Дата реєстрації : 18.05.2021 Вік : 44 Звідки : Полтава
Тема: Re: Побачити дно банки. Витрати мил і кремів. Сб 12 Лист 2022 - 13:37
Дійсно аромат віски?
Ruslan Admin
1000 повідомлень
Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.
Повідомлень : 6622 Репутація : 2752 Дата реєстрації : 06.11.2017 Вік : 51 Звідки : Ukraine, Kryvyi Rih
Тема: Re: Побачити дно банки. Витрати мил і кремів. Сб 12 Лист 2022 - 13:45
andreyv1979 пише:
Дійсно аромат віски?
Точно ні. Аромат на осінь/зиму, складний, не можу виділити щось одне .
andreyv1979 Поставив вподобайку
Олександр Тернавский Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 1958 Репутація : 1378 Дата реєстрації : 09.02.2018 Вік : 62 Звідки : планета Земля - Мир
Тема: Re: Побачити дно банки. Витрати мил і кремів. Пн 6 Лют 2023 - 10:13
Чуда не случилось. Решил проверить расход мыла личной практикой, которая, как известно - критерий истины, рождённой в споре. Поспорил с новым мыловаром, которого знаю лично. Уже сегодня (ночь перед бритьём назвал озвученный им же расход мыла 1 грамм, при использовании помазков из барсука 28-30 мм, сказкой. Без фанатизма.
Дано: 1. Жёсткая вода, обычной, однокомпонентной тройной (три в одном) фильтрации. прокипячённая. Обычная, сырая вода не участвовала вовсе. С мягкой водой мне мыла требуется меньше, ибо свойства пены намного лучше по всем параметрам. 2. Помазок - трёхполосный барсук, средней жёсткости. (Из практики: чем жёстче, тем больше аппетит у помазка). 3. Мыло на животном жиру - мой ТОП по всем параметрам. Есть и лучше, но значительно дороже. Это мыло, как минимум, год не видело воды. Берегу, как воспоминание о Мастере, отошедшем от дел, и нашедшим иное для себя хобби. Есть ещё одна банка от него же, но аромат не таков бомбический. В этом уже просматривается дно банки. 4. Никакое средство до бритья не участвовало (для чистоты). 5. Станок - "Колибри" 0,8/1,0. Он не страдает излишне низкой эффективностью, если бриться с нажимом на станок. 6. Набор мыла недостаточен. Добирал пятью круговыми движениями во время первого нанесения пены. Пеной себя не балую.Излишнее количество пены часто скрывает её недостатки (ИМХО). 7. Мыло взбивал на лице. В чаше расход у меня ещё больше, поскольку пену из чаши, особенно с рифлеными внутренними стенками и дном, всю не выбрать полностью. На фото - чаша на кипятке, служит только для поддержания помазка горячим. 8. Бритьё в два прохода без добривок. Просто проходы делаю такие, после которых добривки не нужны. 9. После бритья, перед повторным взвешиванием, мыло высушил бытовым феном.
Результаты на фото. (Не знаю почему загрузились горизонтально, если можно прошу модераторов исправить).
Повідомлень : 590 Репутація : 512 Дата реєстрації : 10.12.2017 Звідки : Київ
Тема: Re: Побачити дно банки. Витрати мил і кремів. Вт 28 Лют 2023 - 16:45
Сьогодні добив баночку одного з найперших "дорослих" мил з моменту повернення у ВКГ, тому цей сеанс був свого роду прощанням з вдячністю за нові тоді для мене емоції. Купив його ще у 2017 р., зберігав переважно в холодильнику. Мені запах такого мигдаля подобається, на відміну, я так помічаю, від багатьох інших бритвоманів. Ще подобаються ковзання та здатність генерувати рясну піну. У ньому є яловий жир, він любить воду і, як на мене, натуральні помазки. Банку змилив не сам - значну частину роздав на пробники, але витратність засік на рівні 0,8-1.0 г на сеанс, якщо використовувати синтетичні та невеликі чи середні (наприклад, Omega 11126) натуральні помазки. Мені піни цілком достатньо на 3 проходи, буває навіть з запасом. 98 Omega з'їдатиме більше, та і їй з головою вистачить 1,5-2 г на сеанс. Без прешейву та на 2-3-му проході інколи відчуваю легке пощіпування. Тут на форумі писали, що це може бути пов'язано з наявністю у складі Potassium Carbonate (такий є і в мигдалевому клоні від Figaro в червоній банці). Тим не менш, хто не пробував цей легендарний крем, рекомендую. Собі не візьму більше, але не тому, що він поганий, а тому що є купа всього, у т.ч. більш підходящого для мене. [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]
Останній раз редагувалося: Oleksii (Вт 28 Лют 2023 - 19:06), всього регувалося 2 раз(-и)
Ruslan, Олександр Тернавский, fill, Акулов, Янеж, Александр 7676, egoist і Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 2123 Репутація : 529 Дата реєстрації : 12.02.2018 Вік : 55 Звідки : Київ
Тема: Re: Побачити дно банки. Витрати мил і кремів. Вт 28 Лют 2023 - 16:52
Oleksii пише:
Сьогодні добив баночку одного з найперших "дорослих" мил з моменту повернення у ВКГ
Оце ти постарався! Нарешті! З чим тебе і вітаю! :-)
Oleksii, Янеж, egoist та Kitten911 Поставили вподобайку
Kitten911 Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 2974 Репутація : 107 Дата реєстрації : 08.06.2021 Вік : 93 Звідки : Одесса
Тема: Re: Побачити дно банки. Витрати мил і кремів. Вт 28 Лют 2023 - 23:25
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення] И у меня сегодня очередной пустой тюбик))) Буду повторять однозначно, варс что аш что крема очень нравятся!
Ruslan, Oleksii, Олександр Тернавский, fill, Акулов, Янеж, Олександр Lutsk і Поставили вподобайку
Oleksii Постоялець
Тема: Re: Побачити дно банки. Витрати мил і кремів. Ср 1 Бер 2023 - 12:50
Не зовсім про мила/креми, але поділюся тут. Колись узяв не дуже розкручений у спільноті італійський прешейв Vitos, у січні цього року "добив". Це крем, за ефектом схожий на Prep - там є і камфора, і ментол, ефект від яких мені дуже сподобався у Prep. Запах на любителя, зрозуміло, але мені ок. Крем має консистенцію сметани. Використовував, як завжди, поверх добре зволоженої шкіри. Об'єм банки - півлітра!!! Думаю, це упаковка для барбершопів, і я не уявляв, коли встигну його використати, тому немало роздав на пробники. На відміну від олії, крем швидко всотується, шкіра дякує. Використовував, із зрозумілих причин, переважно в теплу пору року. На моє здивування, у роботі він мені сподобався трохи більше, ніж прешейв Proraso Wood&Spice, але запах останнього набагато приємніший. Витратність у мене вийшла на рівні 1 г на сеанс. Враховуючи все більшу схильність до олійних прешейвів, навряд чи візьму ще раз. Але спробувати можу сміливо рекомендувати.
Ruslan, Олександр Тернавский, fill, Акулов, Янеж, Александр 7676, egoist і Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 2123 Репутація : 529 Дата реєстрації : 12.02.2018 Вік : 55 Звідки : Київ
Тема: Re: Побачити дно банки. Витрати мил і кремів. Ср 1 Бер 2023 - 13:19
Oleksii пише:
На моє здивування, у роботі він мені сподобався трохи більше, ніж прешейв Proraso Wood&Spice, але запах останнього набагато приємніший.
Vitos працює зовсім не так, як Proraso. Якось більш зрозуміло і з більшою увагою до шкіри. З Proraso я вже теж наче розібрався, але Vitos все одно більше сподобався.
Oleksii Поставив вподобайку
Oleksii Постоялець
Тема: Re: Побачити дно банки. Витрати мил і кремів. Ср 1 Бер 2023 - 13:39
fill пише:
Oleksii пише:
На моє здивування, у роботі він мені сподобався трохи більше, ніж прешейв Proraso Wood&Spice, але запах останнього набагато приємніший.
Vitos працює зовсім не так, як Proraso. Якось більш зрозуміло і з більшою увагою до шкіри. З Proraso я вже теж наче розібрався, але Vitos все одно більше сподобався.
Крем для гоління Proraso Wood&Spice мені дуже подобається, і я очікував такого ж рівня роботи і від прешейву. Але тут є нюанс: прешейв варто оцінювати не лише у контексті шкіри/щетини, а й мила/крему. Тому остаточний висновок по преш W&S я ще не роблю. Парадокс, але якраз зв'язку прешейву і самого крему Proraso Wood&Spice я ще не пробував :)
fill та Eisener_Gustav Поставили вподобайку
Bonbon МЕЦЕНАТ
Повідомлень : 215 Репутація : 14 Дата реєстрації : 24.02.2023 Звідки : Київ
Тема: Re: Побачити дно банки. Витрати мил і кремів. Ср 1 Бер 2023 - 14:15
Добрався до дня банки мильниці. Це був вірний Muhle Aloe Vera майже весь останній рік. Дуже позитивні враження залишились. Шматочки зберігу і десь у відпустці домилю, бо викидати рука не піднімається. Час трохи добити Прорасо поки їдуть пробники від Areffsoap
Oleksii, Олександр Тернавский, fill, Акулов, stanislav-q та ditrih_ Поставили вподобайку
Сэм Постоялець
Повідомлень : 897 Репутація : 393 Дата реєстрації : 06.11.2017 Вік : 41 Звідки : Киев
Тема: Re: Побачити дно банки. Витрати мил і кремів. Ср 1 Бер 2023 - 14:23
Bonbon пише:
Добрався до дня банки мильниці. Це був вірний Muhle Aloe Vera майже весь останній рік. Дуже позитивні враження залишились. Шматочки зберігу і десь у відпустці домилю, бо викидати рука не піднімається. Час трохи добити Прорасо поки їдуть пробники від Areffsoap
Повідомлень : 215 Репутація : 14 Дата реєстрації : 24.02.2023 Звідки : Київ
Тема: Re: Побачити дно банки. Витрати мил і кремів. Ср 1 Бер 2023 - 14:25
Сэм пише:
Bonbon пише:
Опаска то минуле життя до 2014, з того часу Т-ка основний інструмент. Опаска тепер за настроєм та під час локдаунів :) Добре, доберусь якось Т-шку на аватар поставити. Якось з Т-шками SOTD фотосесію я ніколи не робив, а з опасками вистачало :)
Oleksii та Акулов Поставили вподобайку
STEEL Постоялець
Повідомлень : 520 Репутація : 452 Дата реєстрації : 22.11.2017 Вік : 32 Звідки : Николаев
Тема: Re: Побачити дно банки. Витрати мил і кремів. Пт 3 Бер 2023 - 18:42
Ruslan, Oleksii, Олександр Тернавский, fill, Акулов, Янеж, stanislav-q і Поставили вподобайку
Windigo Постоялець
Повідомлень : 663 Репутація : 22 Дата реєстрації : 10.11.2022 Звідки : Кривий Ріг
Тема: Re: Побачити дно банки. Витрати мил і кремів. Вт 4 Квіт 2023 - 18:43
А я не бачив дно банки ні разу, коли багато мила і постійно різні береш, то напевно ще років 10 пройти має, щоб побачити дно банки. І то за умови що нові в процесі більше не купувати.
P.S. Майже рік жив у прифронтовому місті, і піною з балону користувався.
Oleksii Поставив вподобайку
ARTURIUS Admin
1000 повідомлень
Повідомлень : 2643 Репутація : 158 Дата реєстрації : 21.04.2021 Вік : 47 Звідки : Ukraine, Dnipro
Тема: Re: Побачити дно банки. Витрати мил і кремів. Вт 4 Квіт 2023 - 22:50
Windigo пише:
піною з балону користувався.
Дно балона було?))
_________________ Через терни до зірок!
CNPOMAHELL Поставив вподобайку
Windigo Постоялець
Повідомлень : 663 Репутація : 22 Дата реєстрації : 10.11.2022 Звідки : Кривий Ріг
Тема: Re: Побачити дно банки. Витрати мил і кремів. Вт 4 Квіт 2023 - 23:36
Так, дно балона було, але до ВКБ. Той балон так і стоїть зараз літа чекає, щоб підмишками брить.
Oleksii Постоялець
Тема: Re: Побачити дно банки. Витрати мил і кремів. Сб 6 Травень 2023 - 10:02
Сьогодні добив банку прешейву PRORASO з червоної лінії, це ще в банці старого дизайну. Консистенція густої сметани, легкий запах сандалу відповідає парному милу. 100 мл використав за ~150 сеансів. Не знаю як, але воно якось працює - з ним краще, ніж без нього, що підтверджується і моєю статистикою. Наношу на добре зволожену шкіру. За 1-2 хвилини всотується, ніякої плівки і конфліктів з різними милами чи кремами. Якщо ще буду брати кремові прешейви, то це один з перших кандидатів на повторну покупку. До речі, сподобався більше, ніж прешейв серії Wood&Spice та синьої лінії. [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]
trimmer, Олександр Тернавский, fill, Акулов, andrew_ADK, Віталіk, egoist і Поставили вподобайку
Kitten911 Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 2974 Репутація : 107 Дата реєстрації : 08.06.2021 Вік : 93 Звідки : Одесса
Тема: Re: Побачити дно банки. Витрати мил і кремів. Сб 6 Травень 2023 - 10:40
Oleksii пише:
Сьогодні добив банку прешейву PRORASO з червоної лінії, це ще в банці старого дизайну. Консистенція густої сметани, легкий запах сандалу відповідає парному милу. 100 мл використав за ~150 сеансів. Не знаю як, але воно якось працює - з ним краще, ніж без нього, що підтверджується і моєю статистикою. Наношу на добре зволожену шкіру. За 1-2 хвилини всотується, ніякої плівки і конфліктів з різними милами чи кремами. Якщо ще буду брати кремові прешейви, то це один з перших кандидатів на повторну покупку. До речі, сподобався більше, ніж прешейв серії Wood&Spice та синьої лінії. [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]
150 сеансов вы его нюхали??
Віталіk Постоялець
Повідомлень : 802 Репутація : 74 Дата реєстрації : 03.07.2020 Вік : 42 Звідки : Львів
Тема: Re: Побачити дно банки. Витрати мил і кремів. Сб 6 Травень 2023 - 12:17
Oleksii пише:
Рекомендую для різноманіття прешейв від Areffa Soap, візьміть на пробу крем і олію, аромат можна вибрати під свій смак. Буде досвід і порівнянні.
Oleksii, fill, Акулов та Bonbon Поставили вподобайку
ARTURIUS Admin
1000 повідомлень
Повідомлень : 2643 Репутація : 158 Дата реєстрації : 21.04.2021 Вік : 47 Звідки : Ukraine, Dnipro
Тема: Re: Побачити дно банки. Витрати мил і кремів. Сб 6 Травень 2023 - 12:34
Цитата :
Рекомендую для різноманіття прешейв від Areffa Soap, візьміть на пробу крем і олію, аромат можна вибрати під свій смак. Буде досвід і порівнянні.
Погоджусь, у Олесі чудовий крем-прешейв, прорасівському до нього дуже і дуже далеко.)
Oleksii, Акулов, Янеж, ditrih_ та all75 Поставили вподобайку
Oleksii Постоялець
Тема: Re: Побачити дно банки. Витрати мил і кремів. Сб 6 Травень 2023 - 12:38
Віталіk пише:
Уже не раз брав і планую ще брати :) Як бачите, цей прешейв куплений давно (стара версія), от сьогодні лише добив.
fill, Акулов, egoist та ARTURIUS Поставили вподобайку
Oleksii Постоялець
Тема: Re: Побачити дно банки. Витрати мил і кремів. Сб 6 Травень 2023 - 12:40
Kitten911 пише:
150 сеансов вы его нюхали??
Я теж був здивований. Мабуть тому, що на початку використовував його без фанатизму, відносно економно. Загалом мені досить ~1 г на сеанс.
fill, Акулов, ARTURIUS, ditrih_ та Yura_ Поставили вподобайку