Заказывал у этого товарища с форума, но потом нашёл на олх другого, у него к скаттлу и пробка в носик идёт и цена ниже, заказывал и подставки под помазки, всем очень доволен остался!
applegreen та hlopets Поставили вподобайку
applegreen Новачок
Ну мені він безкоштовно зробив. Але можу запитати, якщо треба.
Спроси пожалуйста, интересно будет думаю не только мне.
Tarwood Новачок
Повідомлень : 38 Репутація : 1 Дата реєстрації : 03.10.2024 Вік : 43 Звідки : Київ
Тема: Re: Чаша для бритья! Ср 8 Січ 2025 - 19:46
Трохи мого рукоблудства ( пардон за простирадло) . Під час останнього гоління, піна якось швидко вистигла і обличча захотіло чогось тепленького. Варіант керамічної чаші відкинув – трохи бентежить поєднання мокрої кераміки та ванної кімнати. Скатли також «не дуже» - кераміка важка та громіздка, а надруковані на 3Dпринтері – не надихають. Але ж обличчя бажає саме теплої піни , а не помазка - потрібно чашу з підігрівом. Міркування підказали, що треба гріти водою, бо то найпростіший підручний теплоносій. Залишилось два матеріали – пластик та метал. З пластиком зрозуміло , а ось метал - то цікаво. Основний мінус металу – висока теплопровідність , але якщо цей недолік перевести в перевагу? Одним словом, дурна голова рукам покою не дає. Тож, почухавши потилицю, почимчикував в найближчій великий маркет - «Ашан» . Походивши з лінійкою по різних відділах, мені посміхнулась вдача. Було знайдено дві чаші , кожна з котрих окремо вже може бути чашою для гоління, а разом – БІНГО! Пластикова чаша з ручкою та кришкою : внутрішній діаметр 11,5см при глибині 7,5см ( ціна 50грн.) Металева ( тонкостінна нержа з завальцованим краєм, вважаю це плюсом для збирання піни ): зовнішній діаметр 11,6 см, при внутрішньому -11,4см та глибиною 6,3см ( ціна 57грн.) І що Ван сказати? «Союз» -«Аполлон» в 1975тому так не зістикувались, як ці дві чаші в 2025! Металева стала з натягом та сформувала елегантний краєчек ( при нахилах та перевертанні не випадає).
Бери та користуйся! А ніт -де ж творчісті!? Потрібні внутрішні реберця/виступи. Клеїти не захотів та і на полірованій нержі клей не буде триматись – потрібно чеканити, тим паче що чаша тонкостінна. Щільно натрамбував борошном ( щоб процес проходив контрольовано та не пішла гуляти геомертія), наніс розмітку ( прикинув , що два ряди продольних штрихів, по шість штук на кожний , вистачить) і вистукав (на фото не дуже видно, але там э рельэф). Ну а далі: помив , почистив та на тести. Чаша вмістила 175мл. води , при цьому счеплення чашок не змінилось і вода, навіть при нахилі не виливається. Металева чаша нагрілась моментально і жваво підігріла піну , бо нема в неї вибору – або гріти холодну піну або гріти гарячу воду. В руці чаша тримається відмінно, фіксування пальцем приємне, вага не відчувається, піна навелась достатньо швидко і головне – тепла ! Мій внутрішній перфекціоніст залишився повністтю задоволеним! Вийшло естетично гарно , функціонально та безпечно для ванної кімнати. [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]
Ruslan, fill, Wolfskin, Volodymyr, vicbro, stanislav-q, Александр 7676 і Поставили вподобайку
Ruslan Admin
1000 повідомлень
Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.
Повідомлень : 7163 Репутація : 2762 Дата реєстрації : 06.11.2017 Вік : 52 Звідки : Ukraine, Kyiv
Тема: Re: Чаша для бритья! Ср 8 Січ 2025 - 20:10
Чудова робота! А пан часом не інженер?
hlopets, CNPOMAHELL та Tarwood Поставили вподобайку
Tarwood Новачок
Повідомлень : 38 Репутація : 1 Дата реєстрації : 03.10.2024 Вік : 43 Звідки : Київ
Тема: Re: Чаша для бритья! Ср 8 Січ 2025 - 20:35
Ruslan пише:
Чудова робота! А пан часом не інженер?
Дякую! За дипломом я лікар , але останніх 20років пов`язан з колісною технікою. Просто люблю створювати речі, в котрих функціональність тісно пов`язана з естетикою , особливо якщо це старовинні речі котрі набувають нового життя.
Повідомлень : 3736 Репутація : 112 Дата реєстрації : 08.06.2021 Вік : 94 Звідки : Одесса
Тема: Re: Чаша для бритья! Ср 8 Січ 2025 - 21:31
Круто вышло!
Tarwood Новачок
Тема: Re: Чаша для бритья! Чт 9 Січ 2025 - 18:07
Повноцінно протестив в голінні. І що я Вам, вельмишановне панство, повинен доповісти - тепла піна та теплий помазок , то неймовірний кайф!!! В спокійному темпі поголився в 3 проходи, піна весь час була дуже комфортної температури та не підсихала (мило Clubman Pinaud) . Дуже сподобалось , що помазок також був тепленький ( в мене синтетика від Омега). По закінченню гоління ,на дотик, металева чаша була ще тепла ( первинно вода була градусів 40-45).
Ruslan, Kitten911, hlopets, Yura_ та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
Ruslan Admin
1000 повідомлень
Повідомлень : 7163 Репутація : 2762 Дата реєстрації : 06.11.2017 Вік : 52 Звідки : Ukraine, Kyiv
Тема: Re: Чаша для бритья! Чт 9 Січ 2025 - 18:36
Треба налагоджувати дрібний гурт
Tarwood Новачок
Тема: Re: Чаша для бритья! Чт 9 Січ 2025 - 18:41
Так тож такий був експеримент, котрий кожен зможе повторити, артикули ж для того і сфотографував :)
hlopets та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
Kitten911 Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 3736 Репутація : 112 Дата реєстрації : 08.06.2021 Вік : 94 Звідки : Одесса
Тема: Re: Чаша для бритья! Чт 9 Січ 2025 - 18:53
Tarwood пише:
Повноцінно протестив в голінні. І що я Вам, вельмишановне панство, повинен доповісти - тепла піна та теплий помазок , то неймовірний кайф!!! В спокійному темпі поголився в 3 проходи, піна весь час була дуже комфортної температури та не підсихала (мило Clubman Pinaud) . Дуже сподобалось , що помазок також був тепленький ( в мене синтетика від Омега). По закінченню гоління ,на дотик, металева чаша була ще тепла ( первинно вода була градусів 40-45).
Я когда скаттл первый раз попробовал то решил что к обычной чаше никогда больше не вернусь, тёплая это на самом деле кайф!
vicbro Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 1230 Репутація : 141 Дата реєстрації : 17.07.2019 Вік : 62 Звідки : Одеса
Тема: Re: Чаша для бритья! Пт 10 Січ 2025 - 11:11
А мне как-то все равно, не ледяная и ладно :) Зато чашу Таймлесс не променяю ни на какой скатл.
Ruslan, all75 та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
Ruslan Admin
1000 повідомлень
Тема: Re: Чаша для бритья! Пт 10 Січ 2025 - 12:02
Мені також вистачає теплої води при приготуванні піни.
CNPOMAHELL Поставив вподобайку
all75 Бувалий
Повідомлень : 318 Репутація : 4 Дата реєстрації : 26.10.2021 Вік : 49 Звідки : г. Кропивницкий
Тема: Re: Чаша для бритья! Пт 10 Січ 2025 - 12:34
Kitten911 пише:
тёплая это на самом деле кайф!
Цікаво, а гель, теж теплий приємніший, ніж кімнатної температури?
vicbro пише:
А мне как-то все равно, не ледяная и ладно :) Зато чашу Таймлесс не променяю ни на какой скатл.
А мені і холодна нормально, особливо в адську жару. Але зазвичай використовую кімнатної температури.
vicbro та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
Kitten911 Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Чаша для бритья! Пт 10 Січ 2025 - 16:01
all75 пише:
Цікаво, а гель, теж теплий приємніший, ніж кімнатної температури?
А мені і холодна нормально, особливо в адську жару. Але зазвичай використовую кімнатної температури.
Не пробовал гель греть
vicbro, all75 та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
Tarwood Новачок
Тема: Re: Чаша для бритья! Пт 10 Січ 2025 - 17:51
all75 пише:
Тоді моя конструкція і тут зіграє, перед голінням, металеву чашу до морозильної камери і наводимо піну в холодній чаші, вауля - маємо холодесеньку піну :)