Повідомлень : 533 Репутація : 6 Дата реєстрації : 10.12.2017 Звідки : Чернигов
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пн 30 Груд 2024 - 1:30
Ще можно згодом спробувати голити вiд кришки!)
all75 та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.
Повідомлень : 1191 Репутація : 5 Дата реєстрації : 01.02.2022 Звідки : Київ
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пн 30 Груд 2024 - 17:29
WetShaver пише:
Ще можно згодом спробувати голити вiд кришки!)
Можу, звичайно, помилятися, але відкриті голови, то, загалом, гоління від гарди.
WetShaver Поставив вподобайку
WetShaver Постоялець
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Вт 31 Груд 2024 - 17:22
Справа в тому, що спочатку бритви з відкритим гребенем були від середньої агресивності. І були розраховані на товстіші леза та довшу щетину. Нині є різні. Але та ж Р41 агресивно голить. А оскільки вона мінімально згинає лезо, то при голінні від гарди шкребе епідерміс. Краще від кришки, так багато хто вважає. Але хто б не говорив голіться як вам зручно і комфортно. Ніхто не забороняє робити по-своєму.)
Yura_ та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Чт 2 Січ 2025 - 17:56
WetShaver пише:
. Краще від кришки, так багато хто вважає.
Ну шо я можу сказати... Спасибі за підказку. Так і вийшло. Різниця є.
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Чт 2 Січ 2025 - 18:24
Лезо Gillette Golden Shave Minora Stainless Steel Blades (росія\США)
Пензлик YAQI BRUSH SAGRADA FAMILIA HANDLE R1730 (Китай)
Чаша для гоління звичайна пластикова tm TupperWare (США)
Джерело піни крем для гоління Weleda Rasiercreme (Швейцарія)
Після гоління лосьйон після гоління "Кузнецкий мост" (росія)
заспокійливий бальзам після гоління Avon for Man (Велика Британія)
А от і перше моє новорічне гоління. Потроху почав "більш різкі" леза пробувати. Сьогодні це буде лезо Gillette Golden Shave Minora Stainless Steel Blades, про яке наприкінці 2024 року було невеличке обговорення. Перші торкання лезом шкіри не сподобалися. Відчувалося дуже сильно на шкірі лезо. Але, згадавши пораду [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання], спробував голитися "від кришки" - і диво настало. Зовсім інше гоління. Хоча, згодом, провів "від гарди" - теж норм. Мабуть, шкіра з часом трохи пристосувалася. Окремо хочу згадати, що пінка з крему для гоління Weleda Rasiercreme вийшла на диво добра цього разу. Але робив її трохи не так, як зазвичай. Пензлика вичавив від зайвої вологи, крем теж вичавив у піалку. А ще налив добряче води. Кольцькати, щоб прибрати кисневі бульбашки з пінки, довелося довгенько. Але результатом пінка - як у тих ютюберів з інтернету. :) Красива, але не загуста. А не застигала на пиці під кінець гоління. Вийшло дуже чисто виголитися. Але й трохи травматично. Щось зрізав біля вуха. Я, раніше, майже постійно зрізав там щось усю весну та частину літа. Одне й не ж саме місце. Причому, там кров текла, а не просто проявлялася цяткою. Були й інші цятки. Чи то тиснув, чи то не пристосувався до гострого леза після низки м'яких. А ще помітив, що останні гоління (з гострішими лезами) зріз щетини колеться. І враження, ніби вже наступного дня все відросло. Але, повторюся: вийшло дуже чисто. З мінусів гоління "від кришки" - неможливо поголитися під носом. Все ж голова в бритви немаленька. Але Lord L122C з плитою "гребінка" дозволила виголитися попід носом чистесенько.
Ось таке вийшло гоління.
WetShaver, hlopets, Yura_ та Batman Поставили вподобайку
WetShaver Постоялець
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Чт 2 Січ 2025 - 22:37
Цитата :
Ну шо я можу сказати... Спасибі за підказку. Так і вийшло. Різниця є.
Свого часу був здивований наскільки значна різниця в агресії між голінням від кришки і від гарди тієї ж Р41 або того ж Які сланта. У яковського сланта в половину відрізняється між голінням від кришки і гарди. І найцікавіше, що під час підбривок якщо голити від кришки ще й чистіше голить бритва.)
Цитата :
Пензлика вичавив від зайвої вологи, крем теж вичавив у піалку. А ще налив добряче води. Кольцькати, щоб прибрати кисневі бульбашки з пінки, довелося довгенько. Але результатом пінка - як у тих ютюберів з інтернету. :) Красива, але не загуста. А не застигала на пиці під кінець гоління.
Ось я ж говорю, вода це ключ до всього. Не даремно де вода там життя. І людина на 65% складається з води і гоління називається вологою.) А в житті для гармонії важливо знайти баланс!) Ну а якщо зовсім серйозно, то я радий, що мої поради допомагають і вийшов позитивний результат.
Останній раз редагувалося: WetShaver (Чт 2 Січ 2025 - 22:41), всього регувалося 3 раз(-и)
hlopets та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Чт 2 Січ 2025 - 22:40
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання] В мене, зазвичай, проблема не з результатами, а з їх повторюваністю. :)
WetShaver та hlopets Поставили вподобайку
WetShaver Постоялець
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Чт 2 Січ 2025 - 22:45
До речі там, де щетина виросла гостра і колеться, недостатньо була натягнута шкіра. Може, навіть її треба не натягувати, а просто притримати, щоб вона не розтягувалася і не грала під лезом.
hlopets та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Чт 2 Січ 2025 - 23:25
WetShaver пише:
До речі там, де щетина виросла гостра і колеться, недостатньо була натягнута шкіра. Може, навіть її треба не натягувати, а просто притримати, щоб вона не розтягувалася і не грала під лезом.
Я ніби й не натягував. Просто після БІКів та Жілєту вона гостра та колеться. З попередніми лезами такого не відбувалося.
hlopets Новачок
Повідомлень : 20 Репутація : 0 Дата реєстрації : 18.09.2021 Вік : 48 Звідки : Луганская обл., Украина
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пт 3 Січ 2025 - 13:23
CNPOMAHELL пише:
Я ніби й не натягував. Просто після БІКів та Жілєту вона гостра та колеться. З попередніми лезами такого не відбувалося.
Леза, після яких щетина гостра та колеться, я відношу до не найліпших лез - як пару з будь-яким станком. Треба шукати "пари" з лез та станків, де комфорт і в момент гоління, та комфорт - після
WetShaver, Yura_ та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
hlopets Новачок
Повідомлень : 20 Репутація : 0 Дата реєстрації : 18.09.2021 Вік : 48 Звідки : Луганская обл., Украина
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пт 3 Січ 2025 - 13:26
CNPOMAHELL пише:
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання] В мене, зазвичай, проблема не з результатами, а з їх повторюваністю. :)
Тобі, як нікому, сталася би у нагоді "машина часу" Скажи, а раніше - коли голився станками з мас. маркету - також були подібні нюанси?
CNPOMAHELL Поставив вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пт 3 Січ 2025 - 14:50
hlopets пише:
Леза, після яких щетина гостра та колеться, я відношу до не найліпших лез - як пару з будь-яким станком. Треба шукати [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення] "пари" з лез та станків, де комфорт і в момент гоління, та комфорт - після
Привіт друже. Так, треба розділяти ефективність та лагідність до шкіри. Бо чисто виголитися - не єдина задача. Бо, якщо не зможеш поголитися через декілька днів, то це поганенько....
Цитата :
Скажи, а раніше - коли голився станками з мас. маркету - також були подібні нюанси?
Раніше періодичність гоління: раз на 5-6 днів, дозволяла голитися як завгодно травматично. Тому, раніше, я й не замислювався про це. Просто голився.
І, чомусь здалося, що користування менш агресивними бритвами з такими ж лезами дозволяло голитися простіше. А тепер з'явилися агресивніші і бритви і леза. Шкіра до цього вже пристосувалася. І тому старими "фаворитами" я тепер поголитися не можу. Вірніше це стає зовсім неефективно.
hlopets Поставив вподобайку
WetShaver Постоялець
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пт 3 Січ 2025 - 23:08
Ну людина така істота, спочатку звикає до одного, потім йому набридає, потім відвикає, звикає до іншого і так далі.) А людський організм та це взагалі лінива потвора!)
hlopets, all75 та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Сб 4 Січ 2025 - 20:24
Лезо Gillette Golden Shave Minora Stainless Steel Blades (росія\США)
Чергове гоління. Всі учасники як у попередньому голінні. Навіть лезо те ж саме - Gillette Golden Shave Minora Stainless Steel Blades. Використовую удруге. Пінка сьогодні вийшла не така красива, як попереднього разу. Але теж норм. З самого початку голився "від кришки". Ніяких неприємних вражень не було. навіть у перший прохід. Результат - доволі чисто навіть попри те, що спеціально не вискоблювався. Але червоні цятки були. Хоча в інших місцях, ніж у попереднє гоління. Але навіть користуючи лезо вдруге, воно все одно занадто для цієї бритви. Краще використовувати щось м'якше. Бо шкіру пекло вже просто по закінченню гоління. Лосьйон після гоління пік після нанесення та згодом у районі підборіддя. Бальзам, що наніс згодом, теж пик через 5 хвилин.
WetShaver, Wolfskin, hlopets та Yura_ Поставили вподобайку
tasogare Новачок
Повідомлень : 33 Репутація : 1 Дата реєстрації : 17.03.2023 Звідки : Харків
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Сб 4 Січ 2025 - 22:19
CNPOMAHELL пише:
Гоління 04.01.2025
Навіть лезо те ж саме - Gillette Golden Shave Minora Stainless Steel Blades. Використовую удруге.
Є ще Minora Stainless у жовтій пачці, леза, схоже, ті ж самі, що "golden shave", інша фасовка (по 5 штук). Дуже непогане лезо як на мене, зайвої агресії не помітив, голить дуже пристойно.
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Нд 5 Січ 2025 - 13:05
tasogare пише:
Є ще Minora Stainless у жовтій пачці, леза, схоже, ті ж самі, що "golden shave", інша фасовка (по 5 штук). Дуже непогане лезо як на мене, зайвої агресії не помітив, голить дуже пристойно.
Ці леза, як і переважна більшість лінійки Gillette, голять мене неприємно у перше гоління(на враження). Далі теж різко, але трохи м'якше. З усіх мені норм лише Gillette Silver Blue.
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Вт 7 Січ 2025 - 3:07
Лезо Man Key Double Chrome Blades Stainless Steel (Україна\Китай)
Джерело піни гель для гоління Gillette King C Transparent Shave Gel (США)
День чергового гоління. Десь 2.5 доби з моменту попереднього гоління. Раз мені тут "заходять" не особливо гострі\агресивні леза тож треба продовжувати тестування. Сьогодні це україно-китайське лезо з довгою та пафосною назвою Man Key Double Chrome Blades Stainless Steel. Лезо використовую вперше. Інша відмінність - користування гелем для гоління Gillette King C Transparent Shave Gel. Решта без змін. Лезо весь час і доволі сильно відчувалося на обличчі. А ще відчувалося, що лезо затупе на 1й позиції. Але нічого не крутив. Так до кінця на мінімалці й виголився. А ще виявилося, що я геть забув як голитися за допомогою гелю. Тому другий прохід вийшов більш болючим тому, що нову порцію гелю я наніс, а от рідину - ні. Хоча, зазвичай, саме перший прохід з цією бритвою болючіший ніж другий прохід. Утім, попри негаразди, це вийшло одне з найчистіших голінь. Далося це за допомогою багатьох добривок. Але чистенько, дуже чистенько. Навіть шию виголив краще ніж зазвичай. З недоліків - не дуже виголило підборіддя. Але чисельні добривки дали результат на шкірі. Після вмивання були почервоніння шкіри нижче щік (по краю нижньої щелепи). Заробив одну цятку червону над верхньою губою. Зате ямка під нижньою губою де, зазвичай, важко виголитися чисто без червоних цяток була добре виголена без жодних проблем. Лосьйон після гоління одразу припік. Потім холодив. Але болючі відчуття шкіри згодом повернулися. Все ж чистота гоління була отримана коштом травмування шкіри. У цілому ще раз отримав підтвердження, що навіть посередні леза голять в цій бритві чудово. А от, якраз, гострі леза - доволі неприємні в голінні.
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Вт 7 Січ 2025 - 4:33
Поправочка. Звісно ж пензлика я не використовував як і чашу для гоління.
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Чт 9 Січ 2025 - 23:28
Гоління 09.01.2025
Прешейв не було
Бритва метелик Feather Popular (Японія)
Лезо Tiger Superior (Чехія)
Чергове гоління. Трохи менше 3х діб с останнього гоління. Чомусь вирішив зробити перерву з Parker Variant та взяти щось інше. Тому сьогодні буде бритва-метелик Feather Popular, а лезо - чеське Tiger Superior. Лезо використовую вдруге. У Parker Variant мені лезо не сподобалося. Там воно дерло та скубало. Тож перевіримо як буде з іншою бритвою. Слід зазначити, що цього разу пінка з крему для гоління Weleda Rasiercreme вийшла в мене занадто рідкою. В один з передостанніх разів налив на донце піали води, вичавив крему та вийшла ідеальна пінка. Цього разу повторити не зміг. Спочатку ще було повно бульбашок. Але їх зміг позбутися. А от лезо Tiger Superior у Feather Popular вразило. Навіть попри те, що лезо не найгостріше і використовую вдруге. А вразило воно тим, що зовсім не відчувається на шкірі. Ніби водиш пустою бритвою по пиці. Звісно, бритва Feather Popular то не про чисте гоління. Але бритва прекрасно упоралася з триденною щетиною. Нічого не скубало та не забивалося. Ніяких дорікань. Але наприкінці трохи натиснув, та отримав навіть червону цятку над верхньою губою. В цілому, як для не найгострішого леза, що використовується вдруге, та ще й у м'якій бритві, результат норм. Трохи є пропуски в районі вус та по кутках рота та на шиї. Але й з іншими лезами результат той же самий. При цьому я спромігся навіть трохи шкіру травмувати. Якось дуже лагідно йшло. Та, підсвідомо притискав бритву. Бо вже при вмиванні одна зі щік трохи реагувала на воду. Лосьйон після гоління холодив. Згодом трохи пекло шкіру навколо рота та на підборідді. Але не більше ніж зазвичай.
PS: Саме з бритвоюFeather Popular лезо Tiger Superior показало себе з найкращого боку. Але треба його спробувати ще деінде.
WetShaver Постоялець
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пт 10 Січ 2025 - 6:24
Як я вже казав, якщо не підійшло лезо чи бритва, потрібно його протестувати не раз і не два. Тільки збривши пачку лез (у різних бритвах) можна зробити якісь висновки про нього. У деяких виробників буває і якість від пачки до пачки скаче. А з бритвами ще цікавіше. Бритва може голити з п'ятьма лезами погано, а з якимось восьмим або десятим відмінно голити. По-різному буває. А ще цікавіше коли цю ж в'язку даєш іншій людині, а в неї результат протилежний.) У мене, наприклад, нещодавно повністю реабілітувалися леза Дербі Екстра і навіть Тріт Класік, як я вже розповідав. Раніше Тріт Класік взагалі погано голив, майже не вибривав щетину. А зараз і техніка змінилася і косметика, і результат у рази кращий. З Дербі Екстра взагалі весело вийшло, я купував ці леза три рази, з яких два це або погано, чи ще гірше. А на третій вони стали одними з основних.) Якщо мене і Трит Класик поголить добре втретє, то можна буде їх теж прикупити пару пачек, благо навіть на Мейкапі вони найдешевші леза з усіх. А ще помітив цікавий момент, Тріт Класік як і Тріт Фалкон єдині леза які можна мити милом. Всі інші леза з умовної нержавіючої сталі мабуть втрачають покриття і після миття милом або голять гірше або не голять.) Тобто якщо у вас леза іржавіють краще обходьте Тріт Класік і Фалкон, або сушіть їх ретельно, навіть після промокування. Але якщо вас дратує мильний наліт на лезах і ви любите його змивати, тоді ці леза непоганий варіант.
Wolfskin, hlopets, Yura_ та all75 Поставили вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пт 10 Січ 2025 - 21:38
WetShaver пише:
Як я вже казав, якщо не підійшло лезо чи бритва, потрібно його протестувати не раз і не два. Тільки збривши пачку лез (у різних бритвах) можна зробити якісь висновки про нього. У деяких виробників буває і якість від пачки до пачки скаче. А з бритвами ще цікавіше. Бритва може голити з п'ятьма лезами погано, а з якимось восьмим або десятим відмінно голити. По-різному буває
Теж завжди вражало. Пробуєш лезо в 1, 2, 3й бритві - ніяке. А в 4й лезо голить ідеально!
Цитата :
У мене, наприклад, нещодавно повністю реабілітувалися леза Дербі Екстра і навіть Тріт Класік, як я вже розповідав. Раніше Тріт Класік взагалі погано голив, майже не вибривав щетину. А зараз і техніка змінилася і косметика, і результат у рази кращий. З Дербі Екстра взагалі весело вийшло, я купував ці леза три рази, з яких два це або погано, чи ще гірше. А на третій вони стали одними з основних.) Якщо мене і Трит Класик поголить добре втретє, то можна буде їх теж прикупити пару пачек, благо навіть на Мейкапі вони найдешевші леза з усіх.
В мене таке лезо Treet Platinum добре ніде не голить. Якось виголитися можна. Але нашо це тоді? В мене немає цілі голитися будь-чим, будь-де і за будь-які обставини. Краще візьму щось інше. Що ж до лез Derby Extra - мене вони прекрасно голили всюди, де їх пробував. Але, вигідніше, мабуть, Derby Premium, бо вони "довше живуть" при тих же враженнях від гоління.
Цитата :
А ще помітив цікавий момент, Тріт Класік як і Тріт Фалкон єдині леза які можна мити милом. Всі інші леза з умовної нержавіючої сталі мабуть втрачають покриття і після миття милом або голять гірше або не голять.)
А який сакральний сенс цього миття? Ти, банально миєш леза милом після мила? Бо пінка вона теж, у першу чергу, саме "мильна пінка".
Цитата :
Тобто якщо у вас леза іржавіють краще обходьте Тріт Класік і Фалкон, або сушіть їх ретельно, навіть після промокування. Але якщо вас дратує мильний наліт на лезах і ви любите його змивати, тоді ці леза непоганий варіант.
Перестав тримати леза у ванній кімнаті, і все стало ніби ок. Якщо леза й іржавіють (а ентропію ніхто не скасовував) то я цього не помічаю.
WetShaver Постоялець
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Сб 11 Січ 2025 - 5:25
Цитата :
Що ж до лез Derby Extra - мене вони прекрасно голили всюди, де їх пробував. Але, вигідніше, мабуть, Derby Premium, бо вони "довше живуть" при тих же враженнях від гоління.
Мені також леза Дербі Преміум сподобалися більше. Але саме тим, як вони більш впевнено і комфортно голили. Що ж до вигоди, то у мене трохи інакше. І Дербі Екстра та Дербі Преміум голили однаково добре чотири рази. Тому показник живучості у них приблизно однаковий для мене. А якщо врахувати що Дербі Преміум дороже, то за ціною вигідніше купити блок Дербі Екстра. Хоча там різниця не велика. Але я краще блок зелених Дербі візьму тому, що як на мене вони більш універсальні. Вони середньої гостроти і підходять мені майже у всіх моїх бритвах, в різнiй мiрi. А Дербі Премім вони все ж гостріші будуть, тому в більш агресивних станках типу Які Хелмет і Р41 мабуть я не стану і ставити, щоб уникнути травмонебезпечності шкіри.)
Цитата :
А який сакральний сенс цього миття? Ти, банально миєш леза милом після мила? Бо пінка вона теж, у першу чергу, саме "мильна пінка".
Коли небудь якщо не забуду сфотографую мильний наліт від деяких мил, наприклад, від червоного Проразо до змивання і після. Думаю без цього нальоту і лезо ковзатиме краще, та й навіщо цей наліт шкірі. І банально не гігієнічно та не красиво!)
hlopets, Yura_ та all75 Поставили вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Сб 11 Січ 2025 - 19:59
WetShaver пише:
Мені також леза Дербі Преміум сподобалися більше. Але саме тим, як вони більш впевнено і комфортно голили. Що ж до вигоди, то у мене трохи інакше. І Дербі Екстра та Дербі Преміум голили однаково добре чотири рази. Тому показник живучості у них приблизно однаковий для мене.
Мож здалося, що Derby Premium голять більш впевнено за Extra. І, відповідно, трохи витриваліші. Але й голити по 5-10 разів то, банально, негігієнічно.
Цитата :
А якщо врахувати що Дербі Преміум дороже, то за ціною вигідніше купити блок Дербі Екстра. Хоча там різниця не велика. Але я краще блок зелених Дербі візьму тому, що як на мене вони більш універсальн
Так, є сенс брати Extra, якщо не голитися лезами, поки не почнуть розкладатись на атоми. :)
Цитата :
Коли небудь якщо не забуду сфотографую мильний наліт від деяких мил, наприклад, від червоного Проразо до змивання і після. Думаю без цього нальоту і лезо ковзатиме краще, та й навіщо цей наліт шкірі. І банально не гігієнічно та не красиво!)
в мене ж Lord L122C з пластиковою нижньою плитою (2 змінних на вибір). Там цей наліт буде видно (плити з чорного пластику). Тому, звичайно, розумію, як це виглядає. А казав до того, що нащо рештки мила змивати милом? Це, ну... як бензином пожежу гасити, чи що. Думаю буде ок виділити стару зубну щітку (а то й нову) конкретно під цю справу.
PS: Мені не миття бритви не подобається, а обраний спосіб для цього.
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Нд 12 Січ 2025 - 21:53
Лезо Polsilver Iridium Super Extra Stainless вінтаж (Польща)
Джерело піни крем для гоління Lider Classic (Польща)
Чергове гоління. Цього разу вирішив спробувати леза, що не сподобалися раніше в інших бритвах. Тож герой огляду, доволі відоме свого часу на теренах радянського союзу вінтажне лезо Polsilver Iridium Super Extra Stainless. Лезо нове. А до купи йому буде сучасний, але теж польський крем для гоління Lider Classic. Решта без змін. Крему одразу додав багато. А ще води. Довелося довгенько колольцькати, поки прибереться повітряність та густина дійде до прийнятної межі. Еле все в мене вийшло. А так, аромат крему Lider Classic чимось перетинається із запахом крему Weleda Rasiercreme, який використовую останнім часом. Що сказати про гоління? Лезо йшло трохи неприємно, хоча й не гальмувало. Причому другий прохід був більш неприємним. Під кінець гоління зміг привести думки до ладу. Здається лезо трохи тупувате. Мінімальна позиція на бритві тут замала. Утім, теж не упевнений, що підвищення агресії дасть щось, окрім додаткового подразнення. Бо вже при вмиванні пекло шкіру. Але вийшло доволі чисто. Тільки щоб виголитися під самим носом довелося використати іншу бритву Lord L122C теж з відкритою нижньою плитою. Причому, зауважте, крем не підсихав, як це зазвичай відбувається із кремом WARS Classic. Чи то пінка цього разу вийшла доброю, чи то якісь інші причини впливають на це. Лезо не дуже підходить до даної бритви. От не знаю, чи то, за давністю літ, затупилося. Чи то на тлі радянських лез воно було кращим, але зараз вже повно і кращих зразків. Бо, ніби й чисто вийшло, але буквально через 15 хвилин після нанесення лосьйону після гоління, шкіру знову почало пекти. Але, за винятком декількох пропусків, доволі чисто. А під носом так просто ідеально вийшло (зона вус). Треба пробувати ще. Тим більше в інших бритвах, де пробував це лезо, воно, окрім неприємних відчуттів, ще й голило посередньо.
WetShaver, hlopets та Batman Поставили вподобайку
hlopets Новачок
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пн 13 Січ 2025 - 0:53
Лезо Polsilver Iridium Super Extra Stainless вінтаж (Польща)
Джерело піни крем для гоління Lider Classic (Польща)
Чергове гоління. Цього разу вирішив спробувати леза, що не сподобалися раніше в інших бритвах. Тож герой огляду, доволі відоме свого часу на теренах радянського союзу вінтажне лезо Polsilver Iridium Super Extra Stainless. Лезо нове. А до купи йому буде сучасний, але теж польський крем для гоління Lider Classic. Решта без змін. Крему одразу додав багато. А ще води. Довелося довгенько колольцькати, поки прибереться повітряність та густина дійде до прийнятної межі. Еле все в мене вийшло. А так, аромат крему Lider Classic чимось перетинається із запахом крему Weleda Rasiercreme, який використовую останнім часом. Що сказати про гоління? Лезо йшло трохи неприємно, хоча й не гальмувало. Причому другий прохід був більш неприємним. Під кінець гоління зміг привести думки до ладу. Здається лезо трохи тупувате. Мінімальна позиція на бритві тут замала. Утім, теж не упевнений, що підвищення агресії дасть щось, окрім додаткового подразнення. Бо вже при вмиванні пекло шкіру. Але вийшло доволі чисто. Тільки щоб виголитися під самим носом довелося використати іншу бритву Lord L122C теж з відкритою нижньою плитою. Причому, зауважте, крем не підсихав, як це зазвичай відбувається із кремом WARS Classic. Чи то пінка цього разу вийшла доброю, чи то якісь інші причини впливають на це. Лезо не дуже підходить до даної бритви. От не знаю, чи то, за давністю літ, затупилося. Чи то на тлі радянських лез воно було кращим, але зараз вже повно і кращих зразків. Бо, ніби й чисто вийшло, але буквально через 15 хвилин після нанесення лосьйону після гоління, шкіру знову почало пекти. Але, за винятком декількох пропусків, доволі чисто. А під носом так просто ідеально вийшло (зона вус). Треба пробувати ще. Тим більше в інших бритвах, де пробував це лезо, воно, окрім неприємних відчуттів, ще й голило посередньо.
Як на мене - дуже специфічні ці леза від польської т. м. Polsilver часів СРСР. А також - і "Polsilver Stainless". Хоча останнім все ж таки "знайшов притулок" щодо більш-менш нормальної пари "станок-лезо".