Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.
Повідомлень : 1230 Репутація : 141 Дата реєстрації : 17.07.2019 Вік : 62 Звідки : Одеса
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пт 20 Груд 2024 - 14:04
на сайте https://www.czechblades.cz/, производителя этих лезвий написано: They are used for shaving, around the home, as well as in industry Их используют для бритья, в быту, а также в промышленности
CNPOMAHELL Поставив вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 1191 Репутація : 5 Дата реєстрації : 01.02.2022 Звідки : Київ
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пт 20 Груд 2024 - 15:54
vicbro пише:
They are used for shaving, around the home, as well as in industry Их используют для бритья, в быту, а также в промышленности
Доречі, перейшов за посиланням, побачив, що вони ще й леза Sokol виготовляють. Бачив у продаж у на промі. Чомусь думав, що це Китай якийсь.
WetShaver та Wolfskin Поставили вподобайку
Wolfskin Постоялець
Повідомлень : 782 Репутація : 11 Дата реєстрації : 05.07.2018 Вік : 44 Звідки : Станіславщина
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пт 20 Груд 2024 - 20:00
CNPOMAHELL пише:
Доречі, перейшов за посиланням, побачив, що вони ще й леза Sokol виготовляють. Бачив у продаж у на промі. Чомусь думав, що це Китай якийсь.
Для яких станків ці леза?
WetShaver Постоялець
Повідомлень : 533 Репутація : 6 Дата реєстрації : 10.12.2017 Звідки : Чернигов
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пт 20 Груд 2024 - 21:02
Цитата :
Це помилка так вважати. Окрім білих та, скажімо індійців\пакистанців\арабів, в яких щетина як дріт є ще й азійці (я про монголоїдну расу у цілому). А там три волосини і голити не дуже й потрібно. Якраз окрім великих очей (у аніме) великих людей, полководців, та й просто альфачів і колись і зараз малюють з борідкою. Чого, зазвичай, майже не може бути з огляду на їхню фізіологію. Ну не росте майже в них волосся. Тому я спантеличений, чому європейська компанія, що націлена на європейський же ринок, робить таку фігню як карбонові леза незнамо на кого розраховані.
Ну от і я думаю і беру до уваги саме європейську расу та європейський ринок. Індуси та пакистанці чесно кажучи мене мало цікавлять. Нехай живуть своє життя.) Але, мабуть, виробники думають інакше. Десь на чомусь економлять і знають для когось роблять, і куди збувають. Їм все одно в азію продавати чи ще кудись. Хоча в індусів, єгиптян та китайців та й корейців своїх виробників вистачає. Куди там цій чеській конторі до того ж Лорда та Тріта. У них велика лінійка і лез і всього для голiння. Та й якість краща. Не кажучи про Дорко. Може китайським лезам чеські могли б скласти конкуренцію за якістю. Але китайці роблять за копійки, роблять та продають тоннами і не треба завозити. Тут зробити тут і продав. Та й взагалі вони шо_віні_сти, все найкраще собі.) Тому три види посередніх чеських лез особливо не становитимуть конкуренції нікому. Так вони знайдуть своїх шанувальників, але це не Февер, не Персона і навіть не Астра і Жіллет. Як я казав це рівень не найкращих лез з Лорда та Тріта.
Wolfskin, Yura_ та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
WetShaver Постоялець
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пт 20 Груд 2024 - 21:07
Wolfskin пише:
Наскільки я пам'ятаю ці закруглені леза для якихось вінтажних допотопних жиллетівських бритв!)
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Сб 21 Груд 2024 - 10:26
Wolfskin пише:
Тав хто ж його знає? Утім, на сайті виробника, деякі леза у 2х варіантах, частина в якомусь одному. Як зазначив [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання] ті ж Tiger Carbon призначені для побутових цілей. Може й тут форма леза призначена для якихось швачок чи кравчинь? Думаю, лезом з такою простою формою краще поратись ніж класичним для т-шок.
Ну, он, нижче показали, що така форма лез то для якихось прадавніх Жілєтів.
Wolfskin Поставив вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Сб 21 Груд 2024 - 10:54
WetShaver пише:
Ну от і я думаю і беру до уваги саме європейську расу та європейський ринок. Індуси та пакистанці чесно кажучи мене мало цікавлять. Нехай живуть своє життя.) Але, мабуть, виробники думають інакше. Десь на чомусь економлять і знають для когось роблять, і куди збувають.
Ага. А якщо подивитися свої наявні леза по виробниках? Там переважна більшість як раз тих самих індійців, пакистанців, турків, китайців та інших країн Азії. З "Европи" то, мабуть, оці самі чехи (Tiger, Tatra з обговорення, що вище) та росіяни робили. Так що геть незрозуміло, на кого оті самі леза розраховані.
Цитата :
Але, мабуть, виробники думають інакше. Десь на чомусь економлять і знають для когось роблять, і куди збувають. Їм все одно в азію продавати чи ще кудись. Хоча в індусів, єгиптян та китайців та й корейців своїх виробників вистачає
Згадав з "Европ" Німеччину, Іспанію. І, мабуть, все. Якщо скандинави щось і роблять, воно до нас не доїжджає. Британія, Італія? Незрозуміло хто для них робить леза. Так що переважна більшість виробництва лез то точно не Европа.
Цитата :
Може китайським лезам чеські могли б скласти конкуренцію за якістю. Але китайці роблять за копійки, роблять та продають тоннами і не треба завозити. Тут зробити тут і продав. Та й взагалі вони шо_віні_сти, все найкраще собі.)
Тут не все так одностайно. Є чисто китайські бренди з Китаю. Дуже різної якості. А є китайські фабрики від Жілєту та китайські фабрики у сусідніх країнах (типу В'єтнаму, Таїланду, Малайзії). Частково теж виготовляють Жілєти, а може й своє щось. З того, що не доїжджає до наших прилавків.
Цитата :
Тому три види посередніх чеських лез особливо не становитимуть конкуренції нікому. Так вони знайдуть своїх шанувальників, але це не Февер, не Персона і навіть не Астра і Жіллет. Як я казав це рівень не найкращих лез з Лорда та Тріта.
Мабуть, чехи вирішили повторити шлях турків, які продали бренд Perma-Sharp Жілєтам, та організували виробництво лез бід маркою Derby. Нічим не гірші до речі. Але щось пішло не так. А може не такі вже в чехів і об'єми виробництва. А лежать всюди, бо не купують. Та й не все заморочуються купівлею саме европейського, щоб обирати саме Tiger з-проміж великого різноманіття лез.
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Сб 21 Груд 2024 - 15:53
Пензлик YAQI BRUSH SAGRADA FAMILIA HANDLE R1730 (Китай)
Чаша для гоління звичайна пластикова tm TupperWare (США)
Джерело піни крем для гоління Weleda Rasiercreme (Швейцарія)
Після гоління заспокійливий бальзам-комфорт fOr MEN (Україна)
Не втримався з проміжками у 3 дні між голіннями. Отримав певні цікаві результати з цього. Але про все далі... Спочатку хотів спробувати чеські леза Tiger Superior (червона пачка), що поклали комплектом до бритви. Але, в останній момент замінив їх на ВОСХОД Platinum Coated. Дані леза дехто хвалить, а я не зрозумів їх. Цього разу непорозуміння поширилося. Це друге лезо, що погано голило в даній бритві. Єдиним лезом що не голило загалом було Tiger Carbon. Але для "Восходу" довелося вперше викрутити бритву на позначку 1.5. Решта зі вже спробуваних лез голила на 1 (мінімальне значення для бритви). А тепер трошки розповім про анонсовані на початку цікаві висновки. Цього разу проміжок між голіннями був усього 2 доби. Це також позначилося на самому голінні. Коротше волосся голилося не так неприємно у перший прохід. Але голитися постійно раз на 2 доби я фізично не зможу. Також, здається, я знову недоклав води. Або ж переклав крему Weleda Rasiercreme. Пінка вийшла доволі щільною. І, хоча, на другий прохід я зробив її трохи рідшою, на кінець гоління пінка трохи застигла. Але починаю підозрювати, що це саме особливість крему - застигати з часом, а не наслідок того, наскільки вдало я цю пінку збивав. Результат гоління вийшов трошки гіршим, ніж з іншими лезами. От не знаю, чи саме лезо тупе, чи може кути заточування якісь особливі. Але навіть лезо Super Max Platinum давало кращий результат. Ну і, пам'ятаємо, що шкіра відпочивала лише 2 дні замість 3-х зазвичай. Було 2 червоні цятки: одна в кутку рота інша на щоці. Спиртовий лосьйон не наносив, одразу наніс заспокійливий бальзам-комфорт fOr MEN.
Висновки: Лезо не сподобалося. Але цікаво, що коротшу щетину більш приємно голити. А ще цікаво те, що, здається, навіть тупим лезом можна якось поголитися, просто викрутивши трохи агресію.
WetShaver та Batman Поставили вподобайку
WetShaver Постоялець
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Сб 21 Груд 2024 - 23:03
Лезо восход далеко не найгірше і точно не тупе. Але мені воно теж не підійшло. Напевно, з усіх кацапських лез воно одне з найтонших і м'яких, тому мені постійно смикало щетину на першому проході. Найцікавіше, що це улюблені кацапські леза у вестернів після астри напевно. Ще вони полсільвер всi любили. Полсільвер правда не пробував і не шкодую. Але наслухавшись хвалебних відгуків восхода взяв цілий блок. Оскільки пачками дістати ніде не вдалося і мені блок продав якийсь вірмен через інтернет.) Але леза були оригінальні з усіма штрихкодами та адресою ін. Так я вже не знав, куди їх подіти, і продавав і роздавав. Ледве позбувся. Як на мене вони на порядок на два гірші за Спутника того ж. Це лезо мені нагадує Трiт Платинум який теж багато хто любить. Вони середньої гостроти як мінімум, може навіть гостріші. Але голять хрінувато.) Залишають пеньки, подразнення. Ледве придавиш ріжуть шкіру. Але щетину голять не дуже чисто. Та й голять рази два, три максимум. Не знаю, мені навіть зелені Дербі у нинішньому виконанні більше подобаються. Дякувати Сергію Філу він мені про них розповів так зараз одні з робочих лез для мене.)
Wolfskin та tasogare Поставили вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Нд 22 Груд 2024 - 15:12
WetShaver пише:
Лезо восход далеко не найгірше і точно не тупе. Але мені воно теж не підійшло
Ну РПЛ доволі непогано себе показувало. Чекав чогось подібного і від Восходу.
Цитата :
Ще вони полсільвер всi любили. Полсільвер правда не пробував і не шкодую.
Була пачечка з "останніх". Навіть наші казали, що останніх років партії дуже так собі. Мені теж не зайшли. Зі старих SuperIridium не зайшли теж. А от сталева версія дуже класна була. Із задоволенням придбав би ще.
Цитата :
Але наслухавшись хвалебних відгуків восхода взяв цілий блок. Оскільки пачками дістати ніде не вдалося і мені блок продав якийсь вірмен через інтернет.) Але леза були оригінальні з усіма штрихкодами та адресою ін. Так я вже не знав, куди їх подіти, і продавав і роздавав. Ледве позбувся. Як на мене вони на порядок на два гірші за Спутника того ж.
В мене таке з пітерською Astra SP (зелена). Теж придбав 2 блоки, а потім не зна куди подіти. Інколи пробую у власному парку бритв. Але це точно не моє лезо.
Цитата :
Це лезо мені нагадує Трiт Платинум який теж багато хто любить. Вони середньої гостроти як мінімум, може навіть гостріші. Але голять хрінувато.) Залишають пеньки, подразнення. Ледве придавиш ріжуть шкіру. Але щетину голять не дуже чисто. Та й голять рази два, три максимум.
Treet Platinum в мене теж "мимо".
Цитата :
Та й голять рази два, три максимум. Не знаю, мені навіть зелені Дербі у нинішньому виконанні більше подобаються. Дякувати Сергію Філу він мені про них розповів так зараз одні з робочих лез для мене.)
Як раз про Derby нічого поганого сказати не можу. Прекрасні леза: що Extra, що Premium. Останні довше живуть, а так враження майже однакові від них. Може зовсім свіжі партії якось відрізняються. Маю Derby Extra блакитну пачечку, де їх 10 штук річної давнини (разом з пензлем на попередній НР купував). Не пробував ще, бо й так повно того, що хочеться спробувати. Чи під "свіжими" маються на увазі пачки де написи по широкій чи короткій стороні пачки розташовані? Так "старі" ще пошукати треба.
WetShaver Поставив вподобайку
WetShaver Постоялець
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Нд 22 Груд 2024 - 19:16
Цитата :
Маю Derby Extra блакитну пачечку, де їх 10 штук річної давнини (разом з пензлем на попередній НР купував). Не пробував ще, бо й так повно того, що хочеться спробувати. Чи під "свіжими" маються на увазі пачки де написи по широкій чи короткій стороні пачки розташовані? Так "старі" ще пошукати треба.
Як ми разом із Сергієм Філом з'ясували, то зараз Derby Extra зустрічаються і з горизонтальним і вертикальним написанням. Але всередині найчастіше вже нові леза, і вона в рази краща за те, що було року в п'ятнадцятому. Головне треба дивитися на конверти. Якщо конверти із зеленими написами Дербі Екстра це ще старі леза. А якщо зеленим чи чорним написи Azmusebat, значить точно нові, хороші леза. У синій коробці теж леза хороші, але вони дешевші, трохи м'якші і трохи кусачі.) А чорні Преміум Дербі взагалі відмінні, була б акція на Мейкап з безкоштовною доставкою як раніше купив би блок.)
CNPOMAHELL та tasogare Поставили вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Нд 22 Груд 2024 - 21:25
WetShaver пише:
Але всередині найчастіше вже нові леза, і вона в рази краща за те, що було року в п'ятнадцятому. Головне треба дивитися на конверти. Якщо конверти із зеленими написами Дербі Екстра це ще старі леза. А якщо зеленим чи чорним написи Azmusebat, значить точно нові, хороші леза.
Так нібито й старі непогані.
Цитата :
У синій коробці теж леза хороші, але вони дешевші, трохи м'якші і трохи кусачі.)
У блакитній пачці лише леза "нові". Бо раніше пачок по 10 шт не існувало. І вони нічим від "сучасних" зелених не відрізняються.
Цитата :
А чорні Преміум Дербі взагалі відмінні, була б акція на Мейкап з безкоштовною доставкою як раніше купив би блок.)
Мене пригощали одненьким. Відчувається трохи гострішим за "Екстру".
Цитата :
Якщо конверти із зеленими написами Дербі Екстра це ще старі леза. А якщо зеленим чи чорним написи Azmusebat, значить точно нові, хороші леза.
Мене Дмитро [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання] пригощав купою різних Дербі. Треба якось цілеспрямовано перепробувати їх. Там точно різні були.
WetShaver Поставив вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пн 23 Груд 2024 - 23:37
Після гоління лосьйон після гоління "Кузнецкий мост" (росія)
заспокійливий бальзам після гоління Avon for Man (Велика Британія)
Не втримався, вирішив подивитися, як буде з голінням частіше ніж раз на три дні. І от на цей раз таки взяв чеське лезо Tiger Superior. Крему Weleda Rasiercreme взяв трошки менше ніж останні рази. Бо дуже багато зоставалося під кінець гоління. Бритва знову Parker Variant Adjustable Double Edge Safety Razor Open Comb Satin Graphite на 1-й позиції (для цієї бритви це мінімальна початкова). Перший прохід скубало та було неприємно. Для другого проходу виставив 1.5 позицію. Стало краще. Але лезо цій бритві не підходить. Або ж треба було далі крутити позицію. Загалом поголився. Не найчистіше гоління. Але й вискоблитися не намагався. Бо, якщо робити менші проміжки між сеансами гоління та ще й скоблитися - шкірі буде непереливки. Гоління обійшлося без червоних цяток. Але після нанесення лосьйону після гоління і кінця його дії шкіру пече підборіддя, шия, зона вус. Дивно, але заспокійливий бальзам після гоління Avon for Man теж трохи холодив після нанесення. Чи це я щось інше прийняв за "охолодження"?
PS: Як вже сказав вище, лезо не для цієї бритви. Можна поголитися, але буває й краще. Гоління раз на дві доби теж спірне. З одного боку коротшу щетину голити простіше. З іншого - вбивається сама ідея "відкритої голови" - ефективне гоління довгого волосся. Та й не вийде з цієї бритви кожноденника. У всякому разі для мене.
Ruslan, hlopets та Batman Поставили вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Чт 26 Груд 2024 - 23:03
Чергове гоління. Потроху переходжу від м'яких лез до гостріших/агресивних. Слід зазначити, що для переважної більшості відвідувачів нашого форуму гоління то вже не просто спосіб прибрати щетину з лиця. Це й хобі, ритуал і навіть своєрідна медитація.
Чим, власне, мені подобається гоління? В моєму випадку своєю непередбачуваністю. Так, так. Саме непередбачуваністю. Бо попри ті самі засоби я дуже рідко можу виголитися однаково. А ще постійно треба передивлятися свої враження від тих чи інших засобів та від гоління у цілому. Так сталося і цього разу.
Купуючи Parker Variant Adjustable Double Edge Safety Razor Open Comb Satin Graphite я хотів отримати бритву, яко голить тими лезами, які є в наявності, але не голять, або ж голять посередньо в інших моїх бритвах. В мене бритви або доволі м'які: Weishi, Fereather Popular, Lords L122C, Treet hercules, Gillette Blue Blades, Gillette King C тощо. Або ж доволі агресивні: Yaqi слант, Yaqi Katana, відкритоголова бакелітова бритва часів УРСР. А от серединки не було. Коли бритва Parker Variant почала мене голити м'якими лезами на мінімальній позиції (тут це 1) я трохи напружився. Бо якщо так голять м'які леза, що ж буде з лицем при використанні агресивніших?
От і вирішив перевірити. Взяв сучасне лезо BIC Chrome Platinum з помаранчевої пачки. От наскільки мені подобаються старі леза BIC Chrome Platinum (жовта пачка) настільки ж не подобаються сучасні. Дуже підступне лезо. Голить по враженнях м'якенько. Але тільки но трохи відволікся - і отримуєш криваву пику.
Деякі речі можна поділити за певними ознаками. Бритви не виняток. Окрім якості гоління хочу виділити ос таку ознаку. Більшість моїх бритв голить по різному залежно від вставленого туди леза. Але є декілька, які голять інакше. В мене це Feather Popular та китайфутур QShave. В цих бритвах леза відчуваються схоже, незалежно від того яке саме лезо взяв. Ну, до певної міри, звичайно. Відрізняється результат гоління.
І от тепер, здається, мені слід передивитися враження від бритви Parker Variant. Бо лезо BIC Chrome Platinum тут голить теж прекрасно все на тій же 1й позиції. От тільки якщо на першому проході всі попередні леза відчувалися неприємно, то тут все було гаразд. Звичайно я тільки 1 лезо з гостріших пробував. Але тенденція мене радує. Результат вийшов чистішим за попередників. Було, правда 2 цятки, під носом та одна на шиї. Але то дрібниці. Лосьйон після гоління "Кузнецкий мост" холодив, але не пік. А от заспокійливий бальзам після гоління Avon for Man показав, що трошки шкірі все ж дісталося.
Сподіваюся, інші агресивніші леза покажуть себе так само комфортно в цій бритві.
WetShaver, Wolfskin, all75 та Batman Поставили вподобайку
WetShaver Постоялець
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Чт 26 Груд 2024 - 23:55
Може ця бритва з відкритим гребенем просто розкриває особливості та потенціал лез. І хороші гострі леза голять у ній добре та чисто. Залишається сподіватися.) Спробуйте ще якісь леза із серії п-ких Жиллетів. До речі, а як у вас враження про псевдо українськi леза Лезо. Нещодавно робив братові подарунок і закинув для заокруглення суми ці леза. Думаю оновлю враження. Щось вони слабо голять, треба тиснути. А потім мабуть з них швидко сходить покриття і вони починають шкрябати шкіру. Раз поголився і потім якось не дуже.)
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пт 27 Груд 2024 - 0:12
WetShaver пише:
Може ця бритва з відкритим гребенем просто розкриває особливості та потенціал лез. І хороші гострі леза голять у ній добре та чисто. Залишається сподіватися.)
Маю надію що бритва буде голити +/- схоже по відчуттях в переважною більшістю лез.
Цитата :
Спробуйте ще якісь леза із серії п-ких Жиллетів. До речі, а як у вас враження про псевдо українськi леза Лезо. Нещодавно робив братові подарунок і закинув для заокруглення суми ці леза.
спробуЙ :) Як і Man Key леза Lezo мені сподобалися. Не гострі. Посередненькі. Схожі на китайські варіації лез Gillette London Bridge та Giillette Blue Blades. Але я подібне люблю тому мені ок. Але, звичайно ж, більше 2х разів леза не голять. Вірніше, можна поголитися, але треба буде докладати зусиль.
Але від "місцевих" лез я чекав гіршої якості. В новій бритві Man Key та Lezo ще не пробував. Але як замінник росіянським Супутникам чи РПЛ точно ок. Але при наявності чогось іншого краще обрати оте саме "інше".
WetShaver Постоялець
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пт 27 Груд 2024 - 0:27
Ну не знаю, може це і не гірші леза, але не дуже.) Не відстоюватиму кац. леза, але для мене РПЛ краще за цих Лезо на голову, а Спутник на дві.) Слава богу я знайшов заміну Спутнику, це леза зелені Дербі. Але я іноді навіть трохи заздрю людям у яких щетина м'якша або шкіру дубовіша.) Мене такі слабкі леза просто нормально не голять. Щетину ледве знімають, залишають пенькi, а шкіру навпаки натирають або шкребуть.)
Wolfskin та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пт 27 Груд 2024 - 0:48
WetShaver пише:
Слава богу я знайшов заміну Спутнику, це леза зелені Дербі. Але я іноді навіть трохи заздрю людям у яких щетина м'якша або шкіру дубовіша.) Мене такі слабкі леза просто нормально не голять. Щетину ледве знімають, залишають пенькi, а шкіру навпаки натирають або шкребуть.)
А я більше про те, що на відміну від Lezo та Man Key інші леза ще знайти потрібно. У всякому разі, в мережевих магазинах з асортиментом лез так собі. Тому як для лез, які можна просто купити біля дому все ок. Але теж не розумію чому б мережам магазинів не домовитися з турками, індійцями чи пакистанцями на постачання лез.
WetShaver та tasogare Поставили вподобайку
WetShaver Постоялець
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пт 27 Груд 2024 - 1:05
Ну тепер зрозуміло зараз війна всім не до цього. Але й раніше асортимент не сяяв, зараз ще гірше. А крема та мила. Навіть крем Нівея у синій тубі доводиться в інтернеті замовляти.)
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пт 27 Груд 2024 - 1:41
WetShaver пише:
Ну тепер зрозуміло зараз війна всім не до цього. Але й раніше асортимент не сяяв, зараз ще гірше. А крема та мила. Навіть крем Нівея у синій тубі доводиться в інтернеті замовляти.)
З іншого боку леза штука специфічна і не настільки масово потрібна. То ми звикли, що леза можна купити майже будь-де. Ті ж кіоски "Союздруку" наприклад. Або просто в кіосках (МАФах) біла метро, зукинок чи на ринках . І не тільки в нас голярська тематика обмежується переважно пінками та касетними\одноразовими бритвами. Решта - лише у спеціалізованих магазинах. Або ж у великих мережах типу МЕТРО\Ашан.
Wolfskin Поставив вподобайку
WetShaver Постоялець
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пт 27 Груд 2024 - 5:02
Та й то у Києві! У нас, наприклад, теж є Метро, але в ньому з бритвеного були тільки креми Арко і біла Нівея. А зараз уже навіть їх нема.)
Wolfskin Постоялець
Повідомлень : 782 Репутація : 11 Дата реєстрації : 05.07.2018 Вік : 44 Звідки : Станіславщина
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пт 27 Груд 2024 - 9:08
CNPOMAHELL пише:
А я більше про те, що на відміну від Lezo та Man Key інші леза ще знайти потрібно. У всякому разі, в мережевих магазинах з асортиментом лез так собі. Тому як для лез, які можна просто купити біля дому все ок. Але теж не розумію чому б мережам магазинів не домовитися з турками, індійцями чи пакистанцями на постачання лез.
Bic часто можна знайти в магазинах на кшталт Копієчка.
Wolfskin Постоялець
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пт 27 Груд 2024 - 9:11
WetShaver пише:
Та й то у Києві! У нас, наприклад, теж є Метро, але в ньому з бритвеного були тільки креми Арко і біла Нівея. А зараз уже навіть їх нема.)
Давно не був на звичайних ринках. Але там леза завжди продавалися. Звичайно, не у великому асортименті
WetShaver та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пт 27 Груд 2024 - 13:34
WetShaver пише:
В нас зараз там теж біднесенько на різноманіття.
Wolfskin пише:
Bic часто можна знайти в магазинах на кшталт Копієчка.
Ну якісь, певно, можна.
Цитата :
Давно не був на звичайних ринках. Але там леза завжди продавалися. Звичайно, не у великому асортименті
В нас є пара ринків де це принаймні було з непоганим асортиментом раніше. Та ж "яма" біля Вокзалу. Але теж давненько не був там. На ринку біля мене зараз теж біднесенько з асортиментом. Та й ціни не радують. Зараз простіше таки в інтернеті замовити. Навіть попри платне доставлення вигідніше. Звичайно ж, якщо не брати 1-2 пачки. А так ЄВА з, принаймні Lezo, Men Key, BIC в наявності.
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Нд 29 Груд 2024 - 17:44
Чергове гоління. Якщо вже спробував лезо BIC Chrome Platinum в попереднє гоління, то слід спробувати й більш давнє. Тому сьогодні на голінні буде лезо BIC Chrome Platinum з жовтої пачечки. Це не вінтаж. Але лезо вже рочків з 7 як не виготовляють (точної дати припинення вже не пригадаю). Решта та ж сама. Лезо нове. Бритва Parker Variant Adjustable Double Edge Safety Razor Open Comb Satin Graphite виставлена на 1-шу позицію (початкова). Мені набридло, що пінка виходить загуста, та, навіть, трохи застигає під кінець гоління. Тому навмисне зробив рідкою. З пики сама не відпадає, але дуже близько. Слід зазначити, що після останнього гоління щетина відчувалася більш колючою. Перший прохід було трошки неприємно. Не боляче, як з більш м'якими\тупими лезами, але доволі сильно відчувалося на шкірі. Одразу ж отримав 2 цятки. Для 2го проходу трохи збив пінку, щоб загустити. Але Гоління вийшло доволі травматичним та багатим на червоні цятки. Отримав навіть по низці цяток по кутках рота так, що став схожим на героя роману Віктора Гюго "Людина яка сміється". :) При нанесенні лосьйону після гоління шкіру сильно пекло. Бальзам після гоління пік після нанесення теж.
В цілому, дане лезо занадто агресивне для цієї бритви. Тим більше, що знизити агресивність бритви ніяк, бо перша позиція, вона ж і початкова. Може, зроби я пінку трохи густішою, стало б трохи краще, але не впевнений.