Повідомлень : 532 Репутація : 6 Дата реєстрації : 10.12.2017 Звідки : Чернигов
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Сб 7 Груд 2024 - 0:19
CNPOMAHELL пише:
По відгуках так. Нові геть криві. Але я, власне, не порівнював. Якщо ця не сподобалась, то, навряд чи нова буде сильно кращою, щоб купувати щось непотрібне.
Всі рапіри криві, що нові, що старі. У мене було кілька і все – сміття. А зараз вони роблять ще й сталеві замість сплаву, покриття злізе та іржавіють. Ще й сталева вставка у пластиковій ручці відвалюється.)
Wolfskin та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.
Повідомлень : 1187 Репутація : 5 Дата реєстрації : 01.02.2022 Звідки : Київ
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Сб 7 Груд 2024 - 21:39
Пензлик YAQI BRUSH SAGRADA FAMILIA HANDLE R1730 (Китай)
Чаша для гоління звичайна пластикова tm TupperWare (США)
Джерело піни крем для гоління Weleda Rasiercreme (Швейцарія)
Після гоління заспокійливий бальзам-комфорт fOr MEN (Україна)
Чергове гоління. Продовжую гоління з бритвою Parker Variant Adjustable Double Edge Safety Razor Open Comb Satin Graphite виробництва Індії. Мабуть, слід зазначити, чому я обрав саме цю бритву. Та що саме я від неї чекав. Хотілося придбати універсальну бритву, під більшість наявних лез. Тому зупинився саме на регульованій бритві. На третє гоління остаточно можу сказати, що бритва точно не є універсальною. Але для когось із більш жорсткою та товстішою щетиною, вона, мабуть, такою буде. Але є й плюси для мене. У всякому разі мене в ній голять не найгостріші леза в світі. І це чудово. Героєм сьогоднішнього огляду буде... ні не бритва. Це буде лезо. А саме Super Max Platinum. Лезо нову. Декілька місяців тому я вже пробував це лезо в деяких своїх бритвах. І воно ніде не голило навіть на трієчку. І от тепер вирішив спробувати його у парі з бритвою Parker Variant OC. Бритва знову виставлена на мінімальне значення, тобто на перший поділ (всього 5). І знаєте, гоління вийшло доволі непоганим. Перший прохід мені з відкритою головою (гребінкою) завжди трохи неприємний. А ще трохи рідшою зробив пінку для другого проходу. Ось тут лезо було на своєму місці. Другий прохід був майже ідеальним. Навіть під носом зміг краще виголити там, де попереднього разу порізався. Трошки зосталося на шиї. Але для мене це нормально. Нічого спиртового цього разу не застосовував. Одразу наніс заспокійливий бальзам-комфорт fOr MEN (Україна). Бо, здалося, що шкіра після гоління виявилася трошки пересушеною.
PS: Після трьох голінь цією бритвою зарано робити якісь висновки. Але факт, що не найгостріші леза тут голять. Треба ще спробувати гостріші леза. Але й те, що доволі м'які\тупі леза показують себе тут з кращого боку - надихає. Втім Treet Classic\Carbon і в інших бритвах мене непогано голили. Чого не скажеш про лезо Super Max Platinum. Приємно.
Wolfskin, hlopets, Yura_ та all75 Поставили вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Нд 8 Груд 2024 - 0:30
UPD: Через 4 години шкіру на шиї пече. Так що, гоління не безпечним вийшло. Все ж відчувалося, що індійське лезо (Super Max Platinum) тупіше, ніж його колеги з Пакистану (Treet Classic\Carbon).
WetShaver Поставив вподобайку
WetShaver Постоялець
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Нд 8 Груд 2024 - 4:42
CNPOMAHELL пише:
UPD: Через 4 години шкіру на шиї пече. Так що, гоління не безпечним вийшло. Все ж відчувалося, що індійське лезо (Super Max Platinum) тупіше, ніж його колеги з Пакистану (Treet Classic\Carbon).
Це як колись була комедія, тупий і ще тупіший!)
CNPOMAHELL Поставив вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Нд 8 Груд 2024 - 4:51
WetShaver пише:
Це як колись була комедія, тупий і ще тупіший!)
І це на 1й (читаємо "0") позиції. Щось я побоююся щось гостріше пробувати тут. Зате Lord L122C з гребінкою вийшла ідеальною для добривок під носом. Я й Parker Variant зміг підлізти. Але там трохи побудова інша. А в Lord простим гребінцем плита. АП може й Паркером згодом навчуся. Дуже сподіваюся, що Parker Variant буде й з гострішими лезами голити як, наприклад, Feather Popular чи китайфутур: +\- однаково приємно незалежно від леза. Бо, інакше, ця бритва так і зостанеться в мене лише для "тупих" лез. Бо я не можу, як [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання] махати R41. Побоявся таку брати, хоча він і рекомендував. А може й дарма...
WetShaver Постоялець
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Нд 8 Груд 2024 - 4:56
Ні Р41 вона точно не універсальна. Та ще й леза в ній туплять швидко. Але найголовніше, їй можна голитися тільки через 3-4 дні, якщо частіше шкіра втомлюється.
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Нд 8 Груд 2024 - 6:43
WetShaver пише:
Ні Р41 вона точно не універсальна. Та ще й леза в ній туплять швидко.
Так і моє придбання "біля універсального лежало". Бритва розрахована на суворих індійських дядьків із дротом замість щетини. Бо боюся уявити що там на 2 позиції, якщо доволі "таке собі" Super Max Platinum мене ледь не в BBS голить на першій позиції.
Цитата :
Але найголовніше, їй можна голитися тільки через 3-4 дні, якщо частіше шкіра втомлюється.
Так я й голюся раз на 3-4 доби. Тут як раз ніяких проблем нема. Частіше шкіра не дозволяє.
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Ср 11 Груд 2024 - 0:27
Джерело піни крем для гоління Weleda Rasiercreme (Швейцарія) Після гоління лосьйон після гоління "Кузнецкий мост" (росія)
заспокійливий бальзам після гоління Avon for Man (Велика Британія)
Чергове гоління. Все ще пробую м'які\тупі леза. Цього разу буде лезо Спутник. Відносно нове, з написами, нанесеними лазером. Лезо нове. Цього разу пінка з крему для гоління Weleda Rasiercreme вийшла одразу не дуже щільною. Це не моя, так само вийшло. Налаштування бритви знову мінімалка - перша позиція. Це лезо трохи приємніше відчувалося на перший прохід. Тріти\Супер Макс були більш неприємними по враженнях. Але, ніби й не тиснув, але отримав цілу низку цяток червоних. під носом, над верхньою губою, на щоці пару в різних місцях та на шиї 2 чи 3. Здається зрізав родимку на щоці, але без крові. Втім є й плюси. Виголився ще краще ніж попередні рази. І таки пристосувався голити під носом, щоб було чисто. До цього не виходило, бо голився відкритою головою ніби в мене закрита. А, так, самим краєчком підліз під носа з одного потім з іншого боку, і вийшло чисто. Лосьон після гоління одразу почав холодити. Трохи щемить підборіддя, де довелося окремо проходити "радіуси", бо погано зголив. Думаю, що вже можна казати, що сюди підійдуть усі ті леза, що не голили мене в інших бритвах. Так що, частково, я досягнув мети своїм придбанням - знайти щось, для лез, які ніде не голять, або голять погано. Трохи не вгадав з тим, що відкрита голова дає відчуття леза. Іноді доволі неприємне. А я, як казав у своєму бортжурналі Ігор ([Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]) - не дуже таке люблю, як виявилося. Тому бритва додала новизни та універсальності наявній колекції приладдю для гоління. Але вона не закрила повністю мої забаганки.
PS: Ще вчора дивувався поєднанню в когось у гілці SOTD\SOTN здається [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання] поєднання R41 з Жілетом лезом. А сьогодні, мабуть, не дуже таке мене й лякати буде. Втім треба спробувати цю бритву на більш гострих лезах. А от що дійсно збентежило, то поєднання бритви-метелика з лезом Weishi Super Max Platinum у [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання] там же. Аж цікаво буде собі подібне спробувати. Маю сумніви, що мене таке поєднання виголить, але надія диво ніяк не хоче йти геть.
Wolfskin, hlopets та Yura_ Поставили вподобайку
WetShaver Постоялець
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Ср 11 Груд 2024 - 2:28
Думаю повторити чуже вдале гоління - це не правило, а навпаки виняток. Метелики мене взагал не дуже голять. Хіба що Меридіан, він по агресивніше/ефективніше інших. Начебто у Перл теж метелики досить бадьорі.) Помітив що у вас вибір бритв в основному або від занадто м'яких типу Февер Популяр, які ледве голять, до занадто екстримельного типу Які слант (до речі я його вважаю більш різким і травмонебезпечним ніж Р41) Вам треба пробувати якісь середні значення. А леза Спутник нехай і м'яко голять, але вони точно не тупі. Новий Супутник з гравіюванням він навіть трохи різко зрізає щетину. Поставте його в Які слант і ви дуже здивуєтеся.) Це випадково не у вас читав про клон Меркур Футур - Кюшейв. Як на мене ось це дуже універсальна бритва. Особисто я їй голюся з будь-якими лезами, починаючи з позиції 2,5 для гострих лез. Три-для середніх типу Спутника та 4 для Рапіри, БігБен та ін. І найцікавіше, що ця бритва безпечна, щоб порізатися треба реально махати. Тільки якщо лезо вже дере то може червоних цяток наставити трохи. А так ні подразнення, ні опіків від гоління. Усі нові леза на ній тестую. Одне мені в ній не подобається досить велика, гладка і громістка голова під носом не дуже зручно голити. А так бритва вдала. І ще думаю що бритви з відкритим гребенем вони більш специфічні, ніж із закритою, так само як і сланти. Вони саме дають більший зіткнення та відчуття леза. Є звичайно і з закритою гардою злі бритви але з відкритою зазвичай беруть якщо не вистачає ефективності звичайної нижньої плити.
Wolfskin, Yura_, all75 та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пт 13 Груд 2024 - 0:04
WetShaver пише:
Думаю повторити чуже вдале гоління - це не правило, а навпаки виняток. Метелики мене взагал не дуже голять.
Якщо не було б збігу, то не треба було б організовувати форума. Звичайно, якщо когось голить лезо НЭВА чи більш сучасне Tiger Carbon, це зовсім не значить, що також буде в мене. Але я цього не взнаю, поки не спробую. Звичайно ж, якщо мене голять лише леза Feather у бритві R41, то, зрозуміло, що умовне Super Max у кращому разі мене просто погладить по шкірі, а в гіршому - буде скубати волосся, поки я не полишу знущання з себе.
Цитата :
Хіба що Меридіан, він по агресивніше/ефективніше інших.
Ну вона агресивніша за Weishi, але доволі вередлива до лез та специфічна в голінні.
Цитата :
Помітив що у вас вибір бритв в основному або від занадто м'яких типу Февер Популяр, які ледве голять, до занадто екстримельного типу Які слант (до речі я його вважаю більш різким і травмонебезпечним ніж Р41)
В мене ще голова Yaqi Katana є. І так, яківський слант - то дуже жорстко. Але ще є радянських часів бритва (карболітова мабуть), теж з гребінкою. Теж доволі агресивна. Мабуть агресивніша за слант яківський. І так, серединки в мене немає. Сподівався що цією серединкою буде якраз Parker Variant. Але вона теж доволі агресивна навіть на 1й позиції з м'якими лезами. На кого розрахована решта позицій навіть не знаю.
Цитата :
Новий Супутник з гравіюванням він навіть трохи різко зрізає щетину. Поставте його в Які слант і ви дуже здивуєтеся.)
Тав в мене якраз переважна більшість Супутників вже з лазерним нанесенням. Ну я в сланті більш-менш терпимими були РПЛ та Gillette Rubie. Та й те - просто менше боляче було порівняно с рештою. Якщо Супутника й пробував то не пам'ятаю як воно там голило.
Цитата :
Це випадково не у вас читав про клон Меркур Футур - Кюшейв. Як на мене ось це дуже універсальна бритва. Особисто я їй голюся з будь-якими лезами, починаючи з позиції 2,5 для гострих лез.
Так, в мене. Теж на 2 та 3 голився в ній. Доречі Tiger Carbon в ній голить, але аж на 5 позиції. Ну якось голить, неякісно. А от, наприклад, Lord Platinum там і не голить і процес болючий. Бритва мені трохи схожа на Feather Popular тим, що леза що там голять, сприймаються майже однаково. Результат, звісно, відрізняється. Але це дуже підступна (знову ж - для мене). Якщо промахнутися з налаштуванням, то процес ніби ок, але результатом буде шкіра що пече та купа цяток. Причому з деякими лезами різниця виставлення позиції майже не відчувається. Треба зробити якось окреме тестування та спробувати в ній велику кількість лез одне за одним.
Цитата :
І найцікавіше, що ця бритва безпечна, щоб порізатися треба реально махати.
Легко! Достатньо, як я - спробувати виголитися чисто під носом. Я частенько ріжуся більшістю бритв там. От, нарешті, знайшов, що Lord L122C з плитою гребінка та Parker Variant можуть там чисто та безпечно поголити. Але я, загалом, лінивий та принциповий. Тому намагаюся виголитися всюди тим, чим спочатку почав голитися.
Цитата :
Тільки якщо лезо вже дере то може червоних цяток наставити трохи. А так ні подразнення, ні опіків від гоління.
В мене і цятки і подразнення. Можливо тому, що рідко користуюся або не вгадую вірну позицію для того чи іншого леза.
Цитата :
Усі нові леза на ній тестую.
І заважка для мене і махати нею не завжди зручно у певних місцях. Так що далеченько мені, щоб леза тестувати саме нею.
Цитата :
І ще думаю що бритви з відкритим гребенем вони більш специфічні, ніж із закритою, так само як і сланти. Вони саме дають більший зіткнення та відчуття леза.
Теж вважаю, що Parker Variant з закритою гардою була б менш відчутною під час гоління. Але теж не жалкую. Цікавий, хоча й трохи специфічний (якраз відчуттям леза на шкірі) варіант.
Цитата :
Є звичайно і з закритою гардою злі бритви але з відкритою зазвичай беруть якщо не вистачає ефективності звичайної нижньої плити.
Наприклад Lord L122C з плитою гребінка більш неприємна. Як і Treet Hercules / Gillette Blue бритва Lord доволі м'яка. Тобто виходить і боляче і доволі неприємно. М'які леза там не голять та неприємно відчуваються. А "гострі" леза відчуваються теж неприємно, але, хоча б, виголитися можна. Але теж рідко нею голю обличчя. А от для гоління пахв вона - саме те.
А щоб розібратися з усім треба системний підхід. Щоб прогнати в бритві наявні леза, потім взяти іншу та повторити, і так далі... Але мені, загалом, стає нудно, тому весь час змінюю одразу декілька компонентів з набору. Тому і не зрозуміло, що саме вплинуло на результат та якість гоління - криві руки, зміна леза\бритви чи невдало збита пінка (вважаю, що частенько саме вона винна).
WetShaver та hlopets Поставили вподобайку
WetShaver Постоялець
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пт 13 Груд 2024 - 0:49
Цитата :
Бритва мені трохи схожа на Feather Popular тим, що леза що там голять, сприймаються майже однаково. Результат, звісно, відрізняється. Але це дуже підступна (знову ж - для мене). Якщо промахнутися з налаштуванням, то процес ніби ок, але результатом буде шкіра що пече та купа цяток. Причому з деякими лезами різниця виставлення позиції майже не відчувається. Треба зробити якось окреме тестування та спробувати в ній велику кількість лез одне за одним.
Якщо тестувати китайський клон Футура – Кюшейв, то краще не ганяти у ньому багато різних лез, а розібратися хоча б з одним, двома, трьома. Особисто я так робив би. Адже леза можуть навіть в одній пачці, в одній партії відрізнятися. Берете одне лезо, умовно той же Тріт Класік ставите в Кюшейв на трійці. Починаєте голити якщо лезо відчувається комфортно голитеся до кінця. Якщо голить слабо, підвищуєте до четвірки. І навпаки якщо занадто агресивно, чіпляє або дере, знижуєте налаштування бритви на двійку, наприклад. Якщо після гоління все ж таки з'являється подразнення, біль ін. дискомфорт значить наступний раз теж знижуєте налаштування на половину поділу, наприклад. Якщо не допомагає ще на половину поділу. Якщо з'являються червоні цятки може бути десь занадто натиснути. А якщо постійно, значить, теж потрібно налаштування знижувати. Все просто. Розберетеся за 2-3 гоління з одним лезом, потім можна ще пару так протестувати. Але потім краще голитися тим, що краще підійшло. А то так якщо постійно сто лез тестувати шкіра скаже допобачення.) А те, що бритва однаково відчувається при якихось налаштуваннях і лезах, означає в цьому її особливість як у того ж Роквелла. Всеїдність до леза та універсальність для різних кутів та технік. Просто якщо весь час міняти учасників тестування тільки заплутаєшся. Треба розібратися та звикнути до чогось одного. Мені здається так простіше. Так що ви там краще вже з Паркер розберіться. Протестуйте на нам ще гостріші леза (спочатку поголіть руку, ногу, живіт) якщо зовсім жорстко буде тоді тестуйте тільки м'які і ті, що погано голять в інших бритвах.
Wolfskin, all75 та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
WetShaver Постоялець
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пт 13 Груд 2024 - 1:01
Цитата :
А щоб розібратися з усім треба системний підхід. Щоб прогнати в бритві наявні леза, потім взяти іншу та повторити, і так далі... Але мені, загалом, стає нудно, тому весь час змінюю одразу декілька компонентів з набору. Тому і не зрозуміло, що саме вплинуло на результат та якість гоління - криві руки, зміна леза\бритви чи невдало збита пінка (вважаю, що частенько саме вона винна).
Це ще добре, що ви ведете бортовий журнал, хтось, щось помітить підкаже. Але найголовніше, що йде запис процесу та результатів. І коли пишеш і читаєш сам із боку щось розумієш. Ніцше казав, що найбільше нас можуть навчити книги, написані самими нами.) Ви собі хоч у записнику помічайте, що у вас було вдалого.)
all75 Бувалий
Повідомлень : 314 Репутація : 4 Дата реєстрації : 26.10.2021 Вік : 49 Звідки : г. Кропивницкий
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пт 13 Груд 2024 - 11:01
CNPOMAHELL пише:
А от для гоління пахв вона - саме те.
Всі ми різні. Мені, для гоління пахв, найкраще підходить Фатіп. І якщо для гоління обличчя ще є гарні варіанти бритв. То для гоління пахв - один единий і беззаперечний варіант. Всі інші мої бритви - "дуже не дуже". Тим і цікаве ВКГ, що не уявляєш як покаже себе станок (лезо/мило/ін.) в твоїх умовах, доки не спробуєш. Читаєш відгуки, читаєш, а потім отримуєш протилежний результат. І думаєш нахіба ото витрачав час на читання. Краще б одразу сам спробував. Ти вже кілька сеансів голишся Паркер Варіант. Це добре. От і продовжуй голитися Паркер Варіант, напрацьовуй техніку і розуміння цього станка. А різномаїття є чим надати: помазки, леза, креми/мила, лосйони/бальзами, гоління у ванній кімнаті або на свіжому повітрі, і т.д.
all75 Бувалий
Повідомлень : 314 Репутація : 4 Дата реєстрації : 26.10.2021 Вік : 49 Звідки : г. Кропивницкий
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пт 13 Груд 2024 - 11:37
WetShaver пише:
Думаю повторити чуже вдале гоління - це не правило, а навпаки виняток.
Згоден. Та і повторити не так просто: мало мати такий самий станок і лезо. Треба ще мати таке саме мило, помазок і техніку збивання піни. Адже, і помазок, і техніка збивання впливають на якість піни. А якість піни впливає на результат гоління. А ще ж потрібно мати подібну щетину і шкіру. Бо пара бритва/лезо на м'якій щетині дадуть інший результат ніж на жорсткій. А ще ж потрібно мати таку саму техніку гоління: підготовчі процедури, частоту гоління, кількість проходів, напрямки рухів. Як взагалі можливо це все повторити???? Навіть якщо зміниться один з цих параметрів, наприклад підготовчі процедури, це вплине на результат. І якщо хтось голиться 41-ю бритвою з Фізером, кожен день, в один прохід проти росту і отримує чудовий результат. Чи можна сподіватись на чудовий результат цією парою тому хто голиться теж кожен, але в три проходи?
CNPOMAHELL пише:
Якщо не було б збігу, то не треба було б організовувати форума.
В тому то і річ що це - всього навсього збіг, просто вдалий збіг, а не правило і не закономірність. І буде в тебе збіг, чи отримаеш зовсім протилежний результат - невідомо.
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пт 13 Груд 2024 - 23:14
Гоління 13.12
Прешейв олійка з авокадо та кокосу органічна La Tourangelle (Франція)
Після гоління лосьйон після гоління "Кузнецкий мост" (росія)
заспокійливий бальзам-комфорт fOr MEN (Україна)
Ранок зустрів нас черговим масованим обстрілом. А ще, як тільки но я зібрався поголитися - вимкнули світло. Але не звикати. Останні рази я саме так і голюся. Але сьогодні щось трохи пійшло не так. По перше зима ж? Шкіра трохи засуха. Тому на лице була нанесена олійка з авокадо та кокосу органічна La Tourangelle (Франція). А те, що вона відпрацювала ще й у якості прешейву - то приємний бонус. Пінка з крему для гоління Weleda Rasiercreme збилася добре, та була нанесена тонким шаром. Але якість не такі відчуття сьогодні були попри те, що я цей крем вже майже на чверть зголив. Може якраз коштом "прешейву". А може це тому, що вмивався доволі холодною водою. Вище ми з паном [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання] трохи пошуткували на тему спробувати доволі тупі леза Tiger Carbon. І, якщо, інші леза хоча б десь голять, то це не голить всюди. Цього разу дива теж не сталося. На 1 позиції лезо не голить ніяк. На 2й позиції можна якось поголитися, але дуже боляче. Тому зробивши 2 рухи по щоці я швиденько його замінив.
В деяких людей е леза, з якими вони не товаришують. В когось це лезо Feather, в інших - жовті BIC Chrome Platinum. А в мене це зелена Astra Super Platinum виробництва пітеру. Ма мій смак вони більш різкі ніж Супутник, але недостатньо гострі, як інші леза з лінійки Gillette. Раніше я вважав "поганими" лише сучасні Gillette Rubie (бо вінтажні Rubie дуже класні). Але і під це лезо я знайшов бритви, де воно добре голить. А от з Astra ніяк потоваришувати не виходить. До речі, зовсім сучасних, з Індії я ще не пробував. Але якщо вони +\- такі самі то, думаю, так само "не зайдуть".
Тому обрав саме це лезо в надії, може тут себе добре покаже?.. Але ні. Попереднього разу я голився лезом Спутник того ж виробника. Astra знову показала, що вона більш агресивна та неприємна. Ніби й поголився, але було більш боляче, а результат гірший за попередні. Ба, навіть лезо Super Max Platinum показало себе краще. Але, можливо, попереднього разу вийшло більше травмування шкіри. Бо й цяток було добряче, та й шкіру пекло. Можливо почекати зайвий день було б кращою ідеєю. Але цього разу лосьйон після гоління "Кузнецкий мост" добряче так припік. А потім одразу почав холодити. Згодом наніс заспокійливий бальзам-комфорт fOr MEN (Україна). А от він добряче пік в області підборіддя та на шиї.
Підсумовуючі: гоління було доволі неприємним і травматичним по відчуттях. Лезо для цієї бритви не дууже підходить.
WetShaver, Wolfskin та hlopets Поставили вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пт 13 Груд 2024 - 23:26
WetShaver пише:
Якщо тестувати китайський клон Футура – Кюшейв, то краще не ганяти у ньому багато різних лез, а розібратися хоча б з одним, двома, трьома.
Це якщо одразу повезе знайти прийнятні там леза. Інакше треба спробувати певну кількість лез, поки не знайдеш те, що там добре голить.
Цитата :
Починаєте голити якщо лезо відчувається комфортно голитеся до кінця. Якщо голить слабо, підвищуєте до четвірки. І навпаки якщо занадто агресивно, чіпляє або дере, знижуєте налаштування бритви на двійку, наприклад
В цьому якраз проблема. Трохи небезпечна у цьому плані бритва із добряче прихованою агресією. Бритва показує добру роботу на більшості позицій. Тобто майже однаково комфортно. Але, вже під кінець гоління, розумієш, що добряче так пошкодив верхній шар шкіри.
Цитата :
Просто якщо весь час міняти учасників тестування тільки заплутаєшся. Треба розібратися та звикнути до чогось одного. Мені здається так простіше.
Розумний підхід, але є нюанси. Бритвою користуюся рідко. Тому постійне гоління нею дасть час ще й пристосуватися.
Цитата :
Так що ви там краще вже з Паркер розберіться. Протестуйте на нам ще гостріші леза (спочатку поголіть руку, ногу, живіт) якщо зовсім жорстко буде тоді тестуйте тільки м'які і ті, що погано голять в інших бритвах.
Ну в планах таке й є - перепробувати в ній переважну більшість наявних лез. Поки шо добре, що в ній голить частина випробуваних м'яких лез.
Цитата :
Це ще добре, що ви ведете бортовий журнал, хтось, щось помітить підкаже. Але найголовніше, що йде запис процесу та результатів. І коли пишеш і читаєш сам із боку щось розумієш. Ніцше казав, що найбільше нас можуть навчити книги, написані самими нами.) Ви собі хоч у записнику помічайте, що у вас було вдалого.)
Так для цього журнал і веду. Поки думаєш як написати, ще й аналізуєш враження.
WetShaver, Wolfskin та hlopets Поставили вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пт 13 Груд 2024 - 23:58
all75 пише:
Всі ми різні. Мені, для гоління пахв, найкраще підходить Фатіп. І якщо для гоління обличчя ще є гарні варіанти бритв. То для гоління пахв - один единий і беззаперечний варіант.
Ну пахви я голю значно рідше ніж лице. Тому голова з гребінкою показує себе краще тут.
Цитата :
Тим і цікаве ВКГ, що не уявляєш як покаже себе станок (лезо/мило/ін.) в твоїх умовах, доки не спробуєш. Читаєш відгуки, читаєш, а потім отримуєш протилежний результат. І думаєш нахіба ото витрачав час на читання. Краще б одразу сам спробував.
Саме так. Цікаво, коли збігаються незвичайні пари. Але частіше так, що якщо щось добре голить в Івана, то це не означає, що також все добре буде й у Петра. А буває й так, що спочатку бритва\лезо не зайшло, а згодом розпробував. Як і навпаки.
Цитата :
В тому то і річ що це - всього навсього збіг, просто вдалий збіг, а не правило і не закономірність. І буде в тебе збіг, чи отримаеш зовсім протилежний результат - невідомо.
І так буває.
WetShaver, fill, hlopets та all75 Поставили вподобайку
WetShaver Постоялець
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Нд 15 Груд 2024 - 0:37
Треба буде й собі Астру зелену пару разів поганяти, бо вже давно не була у мене в голінні. До речі нову виробництва Індії я теж ще не пробував але всі кажуть що не дуже сильно і відрізняється. Думаю з Індії просто менше працюватиме. Типу якщо стара версія Астри голила 3-4 рази, то нова голитиме 2-3!) Ну якщо для вас Астра зелена така агресивна і некомфортна то логічно спробувати її в якомусь більш м'якому станку. Популяр, Жиллетт Блю, Геркулес, Лорд122, Кюшейв на 2 налаштування. А з тим Тайгером спробуйте просто десь на тілі волосся поголити намочивши водою. Якщо голити будуть хрін_ово, значить це леза не для вас. Викинути та забути.)
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Нд 15 Груд 2024 - 1:51
WetShaver пише:
Ну якщо для вас Астра зелена така агресивна і некомфортна то логічно спробувати її в якомусь більш м'якому станку. Популяр, Жиллетт Блю, Геркулес, Лорд122, Кюшейв на 2 налаштування.
Дивно, що в названих бритвах добре заходило лезо Супутник, а от Астра була трохи занадто. Але пройшов час, і тепер Супутник там мене не голить. Так що, може й спробую в чомусь м'якшому. Астра мені нагадує інші леза з лінійки Жілєту (ну логічно, ж бо це й є Жілєт!?). От тільки якщо інші Жілєти мені спочатку загострі. А, згодом, на 2-3 гоління, стають більш приємними. То Астра не ставала. Але смаки змінюються. Тому треба пробувати ще.
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пн 16 Груд 2024 - 6:45
Безсоння. Майже пройшло 3 доби з попереднього гоління. Тому буду голитися. Спочатку хотів спробувати варіант, що піддивися у SOTD у колеги: бритва-метелик Weishi + лезо Super Max Platnum. Були деякі надії та сподівання. Але дива в цьому світі - штука доволі рідкісна. Тому цього разу дива не сталося: лезо майже не торкається шкіри, якщо добряче не тиснути. Але й зтиском краще голити не почало. Тому повернувся до тестування свого останнього придбання. А саме: бритви Parker Variant Adjustable Double Edge Safety Razor Open Comb Satin Graphite. Лезо сьогодні взяв лезо Treet Platinum. Попереднього разу я писав про непрості стосунки з Astra Super Platinim. Так от, лезо Treet Platinum я теж не розумію. Воно доволі неприємно-агресивне. А ще не дуже ефективне, порівняно з іншими лезами компанії Treet Corporation. Звичайно ж, це стосується особисто моїх вподобань. Але, помітив, що "сталеві" лезо мені завжди заходять краще ніж їх "платинові" товарки. Пінка сьогодні була трохи зарідкою. Звісно, з помазка не капала водичка, але великий шмат пінки шмякнувся на груди. На другий прохід навіть збив піну, щоб трохи загустішала. Але ні яких неприємних відчуттів, ні "рідка", ні більш щільна пінка не викликала.
Лезо відчувалося неприємно. Загалом то перший прохід будь-яким з вже випробуваних лез був некомфортним. Все ж бритва Open Comb. Але тут були трохи інші неприємні відчуття. У всякому разі на 1й позиції бритви воно відчувалося саме так.
Гоління в черговий раз вийшло доволі чистим. Але лезо виявилося травматичним. 2 цятки над верхньою губою та купа у ямці під нижньою губою. В мене це теж "проблемне місце". Але доволі довго голінням там було усе гаразд незалежно від обраного леза чи бритви. І от знов повернулася проблема цілим розквітом червоних цяток.
Лосьйон після гоління "Кузнецкий мост" трохи припік та одразу ж почав холодити. Згодом повернулася неприємна печія шкіри на підборідді та трохи на шиї, коли її одежа торкається. Після нанесення згодом заспокійливого бальзаму після гоління Avon for Man печія поширилася на шию, під носом по контуру нижньої щелепи. Тобто гоління вийшло доволі травматичним. От, навіть не знаю, може треба було трохи викрутити позицію? Чи вийшло б також неприємно та ще більш травматично? Але підтверджую свої враження, що платинові леза мені зазвичай не подобаються.
В цілому чергове добре гоління. Не БіБіЕс, але прийнятне DFS. Але лезо Treet Platinum ще раз підтвердило своєю поведінкою, що воно мені не подобається.
WetShaver, hlopets та Batman Поставили вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Чт 19 Груд 2024 - 15:03
Джерело піни мило для гоління Clubman Pinaud (США)
Продовжую тестування своєї нової бритви Parker Variant Adjustable Double Edge Safety Razor Open Comb Satin Graphite. Цього разу парою їй буде лезо Euromax Platinum Coated виробництва Індії. Дехто хвалить лезо. Як на мене, то те ж Treet Classic на голову вище його. Але користуватися весь час тим самим дуже нудно. Тому замість крему сьогодні було американське мило Clubman Pinaud. Дуже зосередився на відборі трохи більше мила, та перестарався. Набрав забагато. Та сама пінка була трохи загустою та дуже щільною. А на другому проході, під кінець, навіть застигла. Відкрита голова (з тим, що вже перепробував) у перший прохід здається трохи неприємною для шкіри. Але це лезо було менш неприємним ніж, скажімо, Treet чи Astra з попередніх голінь. Як і попередні леза, воно гальмувало при голінні підборіддя (радіуси). Результат вийшов знову доволі близьким до ідеалу. Скажу більше: лише лезо Tiger Carbon показало себе незадовільно. Решта лез, хоча й відчувалася з деякими відмінностями, але показала себе дуже непогано. Відмінність леза Euromax була у великій кількості червоних цяток. У кутку рота, та багато на шиї. Доволі схоже себе проявило лезо Treet Platinum з попереднього гоління. Не люблю все-таки платинові леза. Але, цього разу, навіть шия була значно краще виголена. Навіть попри купу цяток.
PS: Треба звикати до певної агресії з будь-яким лезом на перший прохід. Мабуть, це досягається коштом триденної щетини. Але частіше голитися шкіра не дозволяє. В цілому бритва добра. В ній голила переважна більшість випробуваних лез. Але, поки що, були м'які, неагресивні леза. Щось я побоююся пробувати щось гостріше. Але доведеться. :)
Wolfskin та Batman Поставили вподобайку
WetShaver Постоялець
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Чт 19 Груд 2024 - 16:17
Цитата :
Дехто хвалить лезо. Як на мене, то те ж Treet Classic на голову вище його.
Вважаю що лезо Тріт Класік та Євромакс Платинум приблизно одного поля ягоди. Євромакс голить чистіше, можливо навіть занадто, ще й епідерміс зносить. По чистоті він кращий у рази. Але Класик він йде м'якше і безпечніше, не так трамує шкіру. За комфортом він кращий. По живучості вони обидва леза на два рази максимум, для жорсткої щетини, для м'якшої на три. Але з огляду на те, що вони одні з найдешевших можна брати. Приблизно з тієї ж опери Lezo та Tiger Platinum! Supermax platinum, Treet carbon, Tiger carbon, це найгірші леза, що я пробував.)
Цитата :
Результат вийшов знову доволі близьким до ідеалу. Скажу більше: лише лезо Tiger Carbon показало себе незадовільно. Решта лез, хоча й відчувалася з деякими відмінностями, але показала себе дуже непогано. Відмінність леза Euromax була у великій кількості червоних цяток. У кутку рота, та багато на шиї. Доволі схоже себе проявило лезо Treet Platinum з попереднього гоління. Не люблю все-таки платинові леза. Але, цього разу, навіть шия була значно краще виголена. Навіть попри купу цяток.
Це говорить про те що станок хороший, просто ще треба навчитися з ним справлятись.) Головне є прогрес, і це дуже добре. Тайгер є тайгер. Напевно, він просто для обраних у кого пух на обличчі росте в три ряди.) Про цятки, спробуйте взяти станок спочатку за середину, а потім за кінець ручки. Може при зміні балансу він легше йтиме і менше зноситиме. І тримайте не всією долонею, а пальцями. Але спершу потримайте його без леза, нехай рука звикне, а то ще упустите на умивальник.) Все-таки 115 г. це не легка пушинка.)
all75 та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Чт 19 Груд 2024 - 19:11
WetShaver пише:
Вважаю що лезо Тріт Класік та Євромакс Платинум приблизно одного поля ягоди. Євромакс голить чистіше, можливо навіть занадто, ще й епідерміс зносить
Підтверджую. Зараз лице горіло сильніше, ніж зазвичай.
Цитата :
Але Класик він йде м'якше і безпечніше, не так трамує шкіру. За комфортом він кращий.
Приблизно так і сприймаю це.
Цитата :
Приблизно з тієї ж опери Lezo та Tiger Platinum! Supermax platinum, Treet carbon, Tiger carbon, це найгірші леза, що я пробував.)
Lezo мені сподобалося (в інших бритвах). Схоже на сучасне китайське Gillett London Bridge. Tiger Superior (ці до бритви поклали комплектом) та Tiger Platinum в мене з останнім замовленням з'явилися, але не пробував. Є ще одне Tatra Platinum (Дмитро [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання] пригостив). Кажуть що це теж саме що Tiger Platinum, але руки не дійшли порівняти. Super Max platinum тільки в цій бритві голили. Але навіть тут відчувалися трошки за тупими. Про Treet Carbon в мене трошки кращі враження. Вони, звичайно, значно гірші за Treet Falcon, але нагадують трохи кращий варіант Treet Classic. Причому співвідношення як між Derby Extra та Derby Premium.
Цитата :
Тайгер є тайгер. Напевно, він просто для обраних у кого пух на обличчі росте в три ряди.)
Tiger Carbon нагадують китайські леза типу Flying Eagle чи комплектні до бритви Big Roc 2000 (лезо Hangcha). Навіть не знаю. Чи то китайцям без різниці чим свої 3 волосини голити, а може то спеціально для лаоваїв таке роблять? Бо в них (китайців) повно достатньо непоганих лез ( [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання] зараз експериментує). А от чеські Tiger Carbon теж не розумію на кого розраховані. Як для лез, що не голять - доволі багато їх виготовляють.
Цитата :
Про цятки, спробуйте взяти станок спочатку за середину, а потім за кінець ручки. Може при зміні балансу він легше йтиме і менше зноситиме. І тримайте не всією долонею, а пальцями.
Так цятки від певних лез. Спершу все ок було. Може справді гостріші, а може й правда тиснув, не розуміючи цього.
Цитата :
Все-таки 115 г. це не легка пушинка.)
Угу, це жарт року. Я відмовився від Pearl Flexi, бо вона здоровенна та важка (140 г). І придбав майже таку саму бритву (Parker трохи легша).
WetShaver Постоялець
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пт 20 Груд 2024 - 5:40
Цитата :
Як для лез, що не голять - доволі багато їх виготовляють.
Насправді якщо ці леза виробляють і не просто, а пачками та блоками значить комусь це потрібно. Може хтось їх для чищення лупи використовує, чи мозолі чистить. Зазвичай якщо леза голять мене не дуже, я їх ще й братові даю на тест, у нього щетина м'якша. Якщо не голять його, то це леза для жінок, підлітків або якихось інших гігієнічних процедур. Чоловіків з чоловічою рослинністю такі леза голити не можуть.)
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пт 20 Груд 2024 - 11:24
WetShaver пише:
Насправді якщо ці леза виробляють і не просто, а пачками та блоками значить комусь це потрібно. Може хтось їх для чищення лупи використовує, чи мозолі чистить.
Не в таких об'ємах.
Цитата :
Зазвичай якщо леза голять мене не дуже, я їх ще й братові даю на тест, у нього щетина м'якша.
В мене як раз не дуже жорстка. Просто в сили товщини.
Цитата :
Якщо не голять його, то це леза для жінок, підлітків або якихось інших гігієнічних процедур. Чоловіків з чоловічою рослинністю такі леза голити не можуть.)
Це помилка так вважати. Окрім білих та, скажімо індійців\пакистанців\арабів, в яких щетина як дріт є ще й азійці (я про монголоїдну расу у цілому). А там три волосини і голити не дуже й потрібно. Якраз окрім великих очей (у аніме) великих людей, полководців, та й просто альфачів і колись і зараз малюють з борідкою. Чого, зазвичай, майже не може бути з огляду на їхню фізіологію. Ну не росте майже в них волосся.
Тому я спантеличений, чому європейська компанія, що націлена на європейський же ринок, робить таку фігню як карбонові леза незнамо на кого розраховані.