Вітаю, шановне панство! Розпочинаю знайомство з вологим голінням, думаю цей журнал допоможе мені відслідковувати прогрес. Буду вдячний за поради та коментарі.
Для початку розповім трохи про свій досвід гоління і про те, що робив з волоссям на обличчі до цього моменту. Починаючи з підліткового віку голився одноразовими станками, років в 18-19 перейшов на хороші станки зі змінними головками. Але весь цей час стикався із проблемою жахливого подразнення після гоління. Тому процес не приносив ніякого задоволення і я радше був готовий ходити зі щетиною ніж зайвий раз голитися. Років у 20 відкрив для себе тример і аж до недавнього часу мене це повністю влаштовувало.
Все змінилось коли дівчина замовила мені з Китаю безпечну бритву. Розумію, можливо, не дуже хороша ідея починати із китайського станку, бо можна обпектись і більше ніколи не повернутись до вологого гоління, але у мене спрацювало навпаки.
Отже я подивився кілька відео, придбав мило із білої лінійки Proraso, найдешевший помазок з кабана і сильно не поглиблюючись в тонкощі пішов голитися. Мені вдалося нормально це зробити, не порізатися і не отримати подразнення! Я був дуже задоволений. Варто зазначити, що перед голінням я скористався скрабом для обличчя і поголився в один захід(тільки за ростом волосся), це, думаю, відіграло ключову роль у відсутності подразнення.
Так кілька разів поголився, все було в межах норми, і мені це дуже сподобалось. Гоління перетворилось з небажаної потреби на цікавий і приємний ритуал, якого я чекав.
Я почав докладніше вивчати питання і нарешті знайшов цей форум. Дуже багато змістовної інформації, приємні та небайдужі учасники. Мені тут сподобалось, дякую вам!
Тепер покажу свій сетап:
Станок
Леза йшли в комплекті
Мило Proraso біле
Помазок Vulfix 26 Pure Bristle Varnished Wooden Hundle
Пізніше докупив стенд для помазка та чашу, бо до цього піну збивав у кришці мила
На форумі вже придбав різні креми Proraso, але користувався, поки що, тільки білим. Особливо різниці з милом не відчув
Після гоління користуюсь спреєм для заспокоєння шкіри і після його висихання наношу крем(нижче буде фото)
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]Голюся в основному в 2 підходи, інколи пробую в 3. З періодичністю один раз на 2-3 дні
Іноді зʼявляється невелике подразнення на підборідді, але, думаю це техніка кульгає ще
Вже роздумую над тим щоб придбати інший станок, зупинився на Gillette. І хочу погратися із різними лезами.
Всім гарного дня і бережіть себе!