Тести продовжуються, і сьогодні нове мило від білорусів та нове лезо від Gillette.
Та початок цілком традиційний - душ і олійка The Bluebeards Revenge. Забігаючи трохи наперед, скажу, що сьогодні якось дуже явно відчув, наскільки добре працює олійка на шкірі. Вже після гоління, коли вмивався остаточно, звернув увагу, якою ж приємною є шкіра на дотик. Воно наче завжди так, і вже не зауважуєш того. А сьогодні раптом зауважив і аж просльозився :-)
Мило сьогодні вже від іншого білоруського артизана - Gray Lab, і зветься воно Montmartre. Багатообіцяюча назва :-)
Мило є помірно твердим. Пробник був у кількох кавалочках, схожих на тростинний цукор. Боявся, що вони надто тверді, але ні - в руках вони трохи розм’якли, і без проблем вдалося зліпити з них кульку, а її - увім’яти на дно чаші. І скидається на те, що того кавалочка вистачить на три, а то й чотири гоління.
Армат мила мені дисонує з назвою. Не знаю, що я сам обрав би в якості аромату Монмартру, але це мило більше заслуговує на назву Прованс: пахне воно солодкувато-квітково з легким морським відтінком. Це - південь Франції, Середземномор’я, але аж ніяк не Париж! Ну, принаймні в мене саме такі асоціації.
Та якщо відійти від них, то аромат дуже класний. Він яскравий, красивий, смачний, сонячний. З усіх білоруських пробників він мені на першому місці. Але він такий в чаші, в банці, на руках після розминання. А от в піні він губиться за ароматом основи - вона в піні занадто випирає.
Сама ж піна з цього мила просто суперова. Вона легко збивається, буквально з кількох обертів. Води вимагає помірно. Я по ходу взагалі додаткової не додавав - обійшовся тією, що лишилась в помазку і на милі після змочування. У підсумку піна вийшла помірно густою, жирною, тягучою. В процесі роботи їй вистачало і ковзання, і післяковзання і всього іншого. Словом, все дуже добре.
Крім тестів мила продовжуються і тести лез. Вже казав, що наші колеги-ветшейвери прислали мені багато різних лез на пробу, і немає причин, щоб відкладати їх на колись потім. Я не згадаю вже точно, що від кого прийшло, тож дякую усім разом :-)
Сьогодні взяв лезо, яке вже давно хотів спробувати - Gillette Super Thin. Лезо дійсно дуже тоненьке, тонше стандартного. На попередніх голіннях у мене було інше лезо Gillette, тож різниця в товщині добре відчувається на контрасті. Але правда й в тому, що Gillette Super Thin тонше всіх звичайних лез.
По гостроті Gillette Super Thin виявилось середнім с плюсом, тобто, не екстремально гострим. Голило воно цілком впевнено, але сказати, що щетина аж відлітала від нього, не можна. Та все було не так аж безхмарно. Маленька товщина, хочеш-не-хочеш, та спричиняє невеличку вібрацію леза. Її не відчуваєш на площинах, але вона дає про себе знати на "віражах". Відтак, лезо весь час тримає в напрузі.
Можливо це й на краще, адже при таких розкладах менше спокус помахати бритвою, як шаблею, чи натиснути більше норми. Як наслідок - досить чисте гоління, пара дрібних коцок і приємно цілий епідерміс, про що більш ніж промовисто просигналізував афтершейв.
Сьогодні це був лосьйон Воїн від Areffa Soap. Брав його через аромат, щоб доповнити квіточки Монмарта. Воїн теж пахне мені квітково, тільки трохи в кислуватий бік. А ще в цього лосьйона якийсь дуже колючий спирт. Тож, якщо щось накосячиш, шкіра це відчуватиме досить болюче. Але сьогодні все було дуже і дуже лайтово, я навіть випав в невеличкий шок :-)
Тож вже лише за звичкою наніс бальзам DiXi Ice Box 2-in-1. Він замінив на поличці крем Велюр. DiXi трохи жирніший за нього, і зараз мені він більше заходить. Певно, сезон :-)
Не дивно що лезо тонюсеньке, на ньому так i написано "супер тонке"))) Я дуже перепрошую, але менi лiньки гуглити, це сучасне лезо, чи якесь ретро з музею?
WetShaver Поставив вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.
Повідомлень : 2687 Репутація : 532 Дата реєстрації : 12.02.2018 Вік : 56 Звідки : Київ
Не дивно що лезо тонюсеньке, на ньому так i написано "супер тонке"))) Я дуже перепрошую, але менi лiньки гуглити, це сучасне лезо, чи якесь ретро з музею?
Ну так, написано :-)
Лезо сучасне, ще недавно можна було купити в КТГ
WetShaver та Batman Поставили вподобайку
CNPOMAHELL Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 1115 Репутація : 4 Дата реєстрації : 01.02.2022 Звідки : Київ
Леза чи навіть одноразові бритви з написом Gillette Super Thin (або подібною варіацією) розповсюджені переважно в азійській частині світу (Китай, Малайзія, Тайланд, В'єтнам, Сингапур тощо) та в країнах Латинської Америки (Бразилія, Мексика тощо) і виготовляються там же.
WetShaver, fill та Batman Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 2687 Репутація : 532 Дата реєстрації : 12.02.2018 Вік : 56 Звідки : Київ
Олійка The Bluebeards Revenge - добре, як завжди. Що нижче падає її рівень в пляшці, то активніше поглядаю в бік упаковки в 500 мл. Без сумнівів, з жодним продуктом у ВКГ в мене не склалася така любофф, як з цією олійкою :-)
Мило Montmartre від Gray Lab так само в роботі. Сьогодні спробував зробити менш густу піну, додавав трохи води. Піну зробив, почав голитися і сильно засмутився: голитися можна було, але якось зовсім без фану - досить посередні характеристики вона показувала. Між проходам добре дозбив піну, зробив її густою - і все чарівним чином стало на свої місця. Піна була і красива, і робоча, і все було при ній. Тож висновок напрошується сам собою: мило Gray Lab найкраще розкривається саме на густій частині спектру.
Але за цю всю красоту довелося сплатити певну ціну: після гоління залишок мила в чаші виявився таким мізерним, що годі було й думати, щоб спробувати його ще раз. Тож залишок довелося змити, а тест мила Gray Lab - закінчити.
Загалом, мило Gray Lab Montmartre не погане. По ТТХ навіть дуже добре, якшо зробити густувату піну. По аромату дуже класно з банки, але гірше в піні - основа все перебиває.
А от лезо Gillette Super Thin не таке класне. Ну, чи здається не таким класним. Схоже, воно не гостре саме по собі ще й втрачає гостроту. Не скажу, що сильно тягнуло, але рух у той бік проглядався чітко. Тим не менш, поголило лезо чисто і абсолютно не травматично. І виходить так: по відчуттям при голінні вже б і поміняв лезо, а по результату - так ще рано, все ок. Що ж, опиратимусь на результат, бо це, мабуть, головне. І як казав Валерій Лобановський: "Гра забудеться, а результат лишиться" :-)
І якщо у мене ще могли бути якісь сумніви, то лосьйон Areffa Soap Воїн їх повністю розвіяв. Після гоління він ледь позначив свою прсутність. А я добре знаю, яким він може бути пекучим, якщо зі шкірою щось не те.
А фініш з бальзамом DiXi Ice Box 2-in-1 був для годиться, шкіра нічого такого вже й не потребувала :-)
От така історія :-)))
Ruslan, WetShaver, vicbro, _yk_, andreyv1979, Batman та Meo Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Razor: RazoRock German 37 Slant Blade: BIG BEN Super Stainless Lather: Barbers Sandalwood & Licorice Root Aftershave: Bandido Mexico City Additional Care: Barbers Sandalwood Balm
Не знаю як, але спробую коротко :-)
Сьогодні психонув і змінив усе, до чого дотяглися руки. Тобто, все :-) Власне, в особливий день захотілося особливого гоління. Ну й трохи тестів поза графіком :-)
Під таке діло струсив пил зі сланта RazoRock German 37 і вставив у нього лезо BIG BEN. Лезо вибрав навмання, просто одне з тих, де пачка вже ось-ось закінчиться. Ну а слант - просто захотілося :-)
Хоч зазвичай я з цим слантом не дружу, та сьогодні все обійшлося без проблем. Лезо саме по собі досить м’яке. А якщо ще й слідкувати за тиском, то проблем можна уникнути. Тож я дуже постарався, і був винагороджений чудовим голінням :-)
Косметика вся нова, а деяка ще й не пробувана. Пре-шевів, як таких, сьогодні не було. Але, коли приймав душ, скористався олійкою для душу в якості такого собі засобу до гоління.
Власне, прична тому - крем для гоління Barbers Sandalwood & Licorice Root, новинка в моїй колекції. Це безпомазковий крем, тому, крім пре-шейва, ще й обійшовся без пензля. Аромат крему дуже тихий та досить приємний. Але хоч убий, не чую в ньому ні сандалу, ні кореня солодки. Хоча в цілому, як вже сказав, аромат подобається.
По консистенції крем твердуватий, особливо верхній шар. Знизу трохи м’якший, але не сильно. Тут він мені нагадує креми до гоління Proraso чи PREP, але трохи твердіший.
Наноситься крем на обличчя легко, залишає по собі легеньку білу плівочку, тож видно, де голився, де ні. Крем реально слизький і дозволяє нормально так поголитися на післяковзанні. Навіть трохи стрьомно було таке ковзання зі слантом - весь час боїшся щось зопалу знести :-) Більш детальний тест буде згодом, але перше враження не погане.
Освіжився одеколоном Bandido Mexico City. Зайвий раз насолодився ароматом, поки що він мені подобається, навіть інколи використвоую в якості парфуму. Одеколон дає певний догляд шкірі, тож вона після гоління перебуває в хорошому стані.
Але все одно - тим більше зараз - потрібен додатковий догляд. І цього разу ще одна новинка - бальзам Barbers Sandalwood. Будете сміятися, але корінь солодки я чую саме в ньому. Сандала не чую ні тут, ні в кремі для :-) Консистенція у бальзама приємна - густа, жирна, трохи желеподібна. По властивостям бальзам сподобався сходу: просто під пальцями вже відчувалося, що шкіра отримує свою порцію задоволення. Тут хіба що треба пошукати правильне дозування, бо та кількість, що я її сьогодні взяв, потребувала трохи часу, щоб увібратися. Та, як і з кремом Barbers, детальний тест пізніше, там і розберемося :-)
Прими мои самые сердечные поздравления. Не буду желать богатства и здоровья, хочу тебе пожелать удачи, это самое главное в жизни. На Титанике все были богаты и здоровы, а удача улыбнулась немногим.
fill, andreyv1979, Yura_ та Batman Поставили вподобайку
WetShaver Бувалий
Повідомлень : 429 Репутація : 5 Дата реєстрації : 10.12.2017 Звідки : Чернигов
Сергію, вітаю тебе з промайнулим Днем Народження! Бажаю Міцного Здоров'я, Успіхів, Мирного Неба! Ну і звичайно завжди гарного гоління, щоб ти і нас радував своїми цікавими оповідками! [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]
fill, Shave Master та andreyv1979 Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Чергова пара голінь з черговим тестовим білоруським милом. Сьогоднішній артизан зветься pArtyzan, а його мило - Porter. На це мило в мене були особливі сподівання, адже серед трьох миловарів, що зараз на тесті, цей єдиний, хто пише етикетки білоруською мовою. І чисто емоційно хотілося, щоб саме цей виробник виявився найкращим. Та не дуже склалося, сподівання вийшли дещо завищеними.
Мило Porter зроблене на веганській базі. З банки воно не пахне портером, а скоріше залишками пива, яке вчора розлили на стіл і вчасно не прибрали. Це не поганий запах, він просто своєрідний :-)
А от в піні вже цілком відчуваються характерні портерні нотки карамельного солоду. Це несподівано, адже зазвичай в піні аромат як раз трохи відходить від канону.
Піна в чаші стартує швидко, але не дуже красиво. Вона зразу стає рихлуватою, і це не дуже добре лікується. Навіть намагання зробити густу піну з мінімумом води не сильно виправляє ситуацію - піна не надто красива. Причому в густому варіанті, як я робив на другому сеансі, її мені ще й не дуже вистачало, щоб добре вкрити обличчя. І не вистачало як за кількістю, так і за густиною.
Втім, голитися по такій піні було реально і навіть не складно. Основного - ковзання і післяковзання - було достатньо. Про захист важко говорити, тут скоріше олійка допомагала.
В принципі, можна говорити, що мило - впевнений середняк, та не більше того. За помірний прайс може й бути. Можливо, проблема тут саме у базі - не кожен вміє зробити хороше мило на рослинних жирах. Щонайменше двоє з наших артизанів з цією задачею цілком справляються, але тут є ще над чим попрацювати.
Лезо сьогодні те саме, що й було напередодні - Gillette Super Thin. Це вже закінчення тесту, 3-тє і 4-те гоління з ним. І, власне, я не знаю чим можна серйозно йому дорікнути.
Спершу воно стрімало трохи тим, що давало невеличку вібрацію. Що могло бути очікуваним з огляду на його товщину. Та зараз це сприймалося вже спокійніше, майже непомітно - певно, звик. Голило лезо цілком впевнено, не без комфорту, хоча і підсіло вже в кінці. При цьому воно не дерло, не тягнуло - просто трохи не доголювало так, як би хотілося. Невеличкий тиск до певної міри компенсував ці нюанси, але з тиском треба тут бути обережним, бо шкіра і без того десь на межі між ок і не дуже ок :-)
Тобто, тут теж можна говорити про впевненого середняка. Але в цьому випадку це скоріше комплімент, ніж розчарування.
Лосьйон Wholly Kow Nightcap не виявив особливих проблем при голінні. Він явно позначив свою присутність, та не більше того. Не скажу, що його аромат сильно співзвучний з ароматом мила Porter, але це й не повні протилежності. Тож сильного ароматичного дисонансу не між засобами не було.
Тут як раз бальзам DiXi Ice Box 2-in-1 трохи дисонував. Але в нього аромат все ж не сильний, та й наноситься бальзам з певним часовим лагом - тож то вже не так суттєво :-)
От така історія :-)))
vicbro, _yk_, Александр 7676, andreyv1979, Kitten911, ditrih_, Yura_ та Batman Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Razor: RazoRock German 37 Slant Blade: BIG BEN Super Stainless Brush: Sfumato Pre-Shave: The Bluebeards Revenge Pre-Shave Oil Lather: pArtyzan Хома BRUT Aftershave: Alex EXPLORER Additional Care: Fitodoctor VELOUR
Мабуть коротко не буде :-)
Отже, чергова пара голінь з черговим - і вже на цей раз останнім - білоруським милом. Миловар той же - pArtyzan, а мило - Хома BRUT на жировій основі.
Мила мені дісталося ледь не ціла банка, можна було б набирати прямо з неї. Але для першого тесту вирішив все ж таки відібрати ложечкою на два гоління, позаяк не впевнений був, що мило зайде і залишиться в постійній роботі. Відтак воно має бути в пристойному вигляді, щоб, якшошо, передати його далі в хороші руки :-)
Як і слід було очікувати, аромат з банки відчувається значно краще, ніж з пробника. А от яким саме він відчувається, я так точно й не опишу. Мені мило пахне якось двошарово: відчувається щось різкувато-кислувато-ягідне, схоже на смородинові гілочки, що кучненько так лежить на подушці з обволікаючої нуднувато-солодкуватої основи.
І от наче аромат зовсім і не кака, але й до цяці йому якось ще далекувато. А ще: де там BRUT, я так і не вкурив. Та, зрештою, при всьому цьому аромат Хоми має право на існування.
Зазвичай жирове мило артизанам вдається краще, і цей раз не виняток. Стартує мило дуже швидко і збивається легко, без жодних проблем.
На перший раз зробив піну більш густою, на другий - трохи пишнішою. Але в обох випадках піна вийшла красива, блискуча, вкривиста - нема до чого й прискіпатись. І це дуже помітний контраст з веганським милом від того ж миловара.
ТТХ у піни досить пристойні. Окремо хотілося б згадати післяковзання: тут воно на дуже високому рівні, приємно було це відчути на добривках.
Тобто, у жировому варіанті мило від pArtyzan виглядає значно привабливіше, якщо говорити про робочі властивості. А от з ароматом треба ще попрацювати: і аромки підібрати, і щось зробити з основою, щоб вона не так випирала.
Цьому милу вирішив влаштувати екзамен поважче, і взяв для гоління бритву RazoRock German 37 Slant з лезом BIG BEN. Тиждень тому ця пара вже була в мене в роботі з особливого приводу. Потім я повернувся до іншої пари, щоб закінчити тест того леза. А зараз знову слант з м’яким лезом. Страшенно не люблю лишати почате лезо, тому тут вибору вже не було.
BIG BEN - досить м’яке лезо, і у 89-ій, пригадую, воно мені було дуже комфортним. А от у 37-ому German сланті воно поводиться дещо грубувато. І, схоже, це саме через його м’якість, яка в даному випадку є просто недостатністю гостроти. Маю на увазі, гостроти саме для сланта, для його косого різу без тиску.
Але з іншого боку, результат гоління виходить більш ніж задовільним. Для мене порізатися цим косорізом - це абсолютна норма, я рідко обхожусь з ним без того, щоб не наставити коцок. А тут: три гоління - чисто і безпечно. Просто диво! :-)
Тобто, виходить, що за свій цілий писок довелося заплатити комфортом. Я поки не вирішив, чи готовий я платити таку ціну, тому зараз лезо BIG BEN відправилось у смітник, а RazoRock German 37 Slant повернеться у шухлядку :-)
З деяких корпоративних причин мусів на ці два гоління змінити лосьйон. Потрібен був якийсь такий, щоб сильно і довго не пах. І такий у мене знайшовся - Alex EXPLORER. Маю сказати, що це дуже хороший лосьйон, просто шикарний представник мас маркету. Він приємно, але ненав’язливо, пахне. Він має в складі достатньо всього, щоб підтримати шкіру після екзекуції лезом. В нього цілком пристойна подача: симпатична пляшечка, якісна етикетка, коробочка. І в нього більш ніж помірна ціна.
Обидва гоління Alex EXPLORER лиш позначив свою присутність, ледь припікши. І це направду дивно, враховуючи як грубо працювало лезо, очікував значно гірших відчуттів. Але ні, шкіра ціла, все ок.
А от крем Fitodoctor VELOUR розчарував. По-перше, він почав розшаровуватись: спершу з дозатора витекла рідина, потім вже пішов власне крем. Добре, що туба не тверда, можна було трохи розмішати її вміст. Та все одно, вихідна консистенція крема змінилася, вона вже не така пластична, як була. І по-друге, в ароматі почали з’являтися сторонні домішки, власне, запах прогорклих жирів.
Все це ще не критично, лише початок. Тож певний час кремом ще покористуюсь, тим більше, що по ТТХ з ним поки що наче все гаразд. Але, гадаю, це вже не на довго, пара-трійко тижнів.
Ну й на останок підведу риску під тестом білоруських мил. Маю сказати, що вони, очевидно, мають потенціал. Але поки що вони всі тою чи іншою мірою сируваті. Мені важко визначити якогось однозначного лідера з трьох спробуваних виробників. Так само - і аутсайдера. Бо кожен з них має щось ок, щось не ок. Та все ж візьму на себе сміливість скласти свій рейтинг, на свій хлопський розум:
Третє місце віддам миловару pArtyzan. В нього дуже пристойне жирове мило, а от веганське надто вже посереднє. І ще в нього проблеми з ароматикою - ніщо мені в нього не прозвучало красиво.
Друге місце за NOD. Аромати його мил не багаті, але яскраві і чисті, не попсуті сторонніми вкрапленнями. Саме мило м’яке і реально досить цікаве, але воно не розкривається сходу, виглядає дещо тьмяно.
Ну й перше місце посяде Gray Lab. Це мило можна вважати найбільш збалансованим з усіх трьох. З нього легко отримати піну приємної на око і на дотик консистенції, з хорошими робочими властивостями. Також мило Gray Lab дуже яскраво пахне, хоч і страждає на присутність дефектів у вигляді аромату основи.
Втім, це досить умовний рейтинг. Можливо завтра зранку я прокинусь в іншому настрої і цілком можу мати підстави його переглянути. Та як казав вище, кожному з миловарів щось вдається добре, але щось він таки провалює. Ну, це творчість, так буває :-)
А я дякую Ігорю за можливість познайомитися з цікавими милами! :-)
Razor: Edwin Jagger DE89 Blade: Dorco ST-300 Brush: Omega Roma Colosseo Pre-Shave: The Bluebeards Revenge Pre-Shave Oil Lather: HAGS Emperor Aftershave: Alex EXPLORER Additional Care: Fitodoctor VELOUR
На коротко навіть і не претендую :-)
Білоруси закінчилися (в основному), але це ще не все, що було у посилці від Ігоря з Дніпра. На смачненьке я приберіг мило цікавого (за відгуками) артизана HAGS :-)
HAGS - молода компанія з Греції, заснована Дімітросом Харокопосом (Dimitrios Charokopos). Сам Дімітрос народився в Штатах, але ще в дитячому віці переїхав з батьками на батьківщину предків.
Виробництво чоловічої косметики є не єдиною справою Дімітроса. Ще він, як гітарист, брав участь у різних музичних групах. І досі він час від часу створює соло- і бас-гитари ручної роботи. А ще він захоплюється гротескним образотворчим мистецтвом. І саме цьому захопленню ми завдячуємо химерним образам на етикетках мила HAGS.
Мені дісталося мило Emperor на базі OSIRIS. Це веганська база з включенням олії жожоба та абрикосових кісточок, вона не містить тваринних жирів. А саме мило було зроблено ексклюзивно для магазина Pasteur Pharmacy. Власне тому на етикетці можна побачити вотермарки у вигляді логотипів HAGS і Pasteur.
Аромат мила HAGS Emperor досить цікавий. Це однозначно чоловічий аромат. Я відчуваю якесь дерево, димок, пильну травичку. Все це не напряжне і не крикуче. А ще це дуууууууже нагадує аромат PAA Fresco. Я навіть порівняв їх в лоб: майже один в один! :-)
Скажу більше: воно і в роботі майже один в один PAA Fresco!
Мило я набирав прямо з банки. Його там не багато, ділитися вже нічим. Та й не захочу :-) Набиралося мило з великим напрягом. Під банку я взяв менш розкарячену синтетику Omega Roma Colosseo, тож не було такого, що пів помазка звисає десь з боків - увесь заліз в банку і добре там попорпався.
В якийсь момент я побачив, що щетинки помазка вже добре злиплися, і перейшов у чашу. Там мило теж лише розтиралося по стінках і відмовлялося збиватися. Тому далі в діло пішла вода: кілька підходів по кілька крапель збадьорили піну, і процес пішов весеоліше.
В результаті піни вийшло цілком достатньо. А сама піна була просто чарівна. Вона була густа, як алебастр, блискуча, тягуча, жирна - от просто фантастика! По такій піні гоління очікувалось на три порядки кращим, ніж зазвичай. Але...
Але не тільки піна бере участь у гоління. Там ще присутнє лезо. І сьогодні на тесті було диво корейського лезпрому Dorco ST-300. Колись в мене була пачечка більш нового ST-301. Воно мене не сильно вразило, щось дуже посереднє, але голитися можна було. Тож від 300-ого я нічого особливого не очікував. Та не настільки ж! :-)
Насправді, лезо виявилося просто жахливим. З першого ж руху з ним все стало зрозуміло: воно тупе, як валянок. Щетину воно не зрізає, а видирає. І це було і на довгій щетині (ок, деякі негострі леза не люблять довгої щетини, я в курсі), і на вкороченій, і на зовсім майже відсутній.
У мене недавно був досвід гоління негострим китайським лезом у Stando Rod. Але й тоді відчуття були більш спокійними, ніж оце зараз.
Якось я доголився, досяг більш-менш чистоти. Єдиний плюс цього леза: ним нереально порізатися. Гадаю, якби я провів лезом вздовж кромки, я б і тоді не порізався :-)
На другий сеанс це лезо не залишається. Хай воно навіть дуже безпечне, але ж не ціною такого болю! Зрештою, лише через повну безпечність леза я скинув з гоління лише пів бала, а не цілий бал. Та й мило, будемо відверті, багато що у відчуттях фізично і емоційно витягло сьогодні на собі.
Але найсумніше те, що я бачив, які леза на тест лежать в конвертику далі... Можу сказати лиш одне: сезон стрьомних лез розпочато! :-)
Та годі про сумне. Зрештою, поголився, все ціле і навіть лосьйон не пече. Сьогодні знову Alex EXPLORER, з тих же причин. Але поки що з причинами все, Alex далі почекає до теплих днів :-)
А от крем Fitodoctor VELOUR іде на добивання, поки він ще живий. На щастя, сама упаковка а нього не велика, 44 г. І він вже давно початий і до певної міри використаний, тож сподіваюся швидко з ним розібратися :-)
Я також упаковки Dorco ST-300 не видел. Были у меня вьетнамские ST-300 в их классической бело-синей пачке. Тоже не очень острые по сравнению с 301, но не настолько, чтобы вообще не брить...
WetShaver Поставив вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Я також упаковки Dorco ST-300 не видел. Были у меня вьетнамские ST-300 в их классической бело-синей пачке. Тоже не очень острые по сравнению с 301, но не настолько, чтобы вообще не брить...
Можливо, це щось дуже древнє. Бо я таких етикеток теж не пам'ятаю. І на внутрішньому конверті написано Made in Korea
fill Живе тут
1000 повідомлень
Таке цікаве гоління, що аж руки чешуться клаву потовкти :-)
Про пре-шейв нічого нового не скажу - просто робоча штука на всі 100500. Як на мене, повністю закриває всі питання щодо попередньої підготовки шкіри.
Цікаве пішло далі. Насамперед, мило. Пробігся очима по попередній оповідці і зрозумів, що якось дуже сухо я описав, наскільки ж офігенне мило HAGS :-)
Минулого разу це був алебастр алебастровий: густа, низька і надзвичайно жирна піна. Цього разу вирішив додати більше води. І слухайте, що я вам скажу: я отримав такий ізюм, такий кіш-міш, що просто пальчики оближеш! Не піна, а канхветка і пахлава медова :-)
Словом, отримав чудову жирну вершкову піну - красиву, як Мерлін Монро, і звабливу, як Памела Андерсон в молоді роки :-)
Що говорити: по цій піні голитися було легко і приємно. Вона гарно лягала на шкіру, давала і ковзання, і післяковзання, і захист, і аромат. От просто все давала: нічого собі - все людям :-)
Я коли цю піну в чаші побачив, у мене навіть страх перед лезом пропав :-) А боятися було чого, насправді. Пригадуєте, я минулого разу сказав, що сезон стрьомних лез розпочато? Ну от :-)
Лезо, яке було в мене наступним в черзі я переклав трохи нижче в стопочку :-) Ні, не відкинув. Я його затестую, але воно піде на огляд в іншому циклі тестів: знайшов у колекції йому колєґів, запущу їх одне за одним, щоб було красиво і логічно :-)
А зараз починаю тест китайських лез з АліЕкспрес. Не всіх, звичайно ж - там їх мільйон. Але три пари різних маю, їх і спробую.
Першим випало тестувати лез марки IGUETTA моделі Platinum Edge. Торгова марка IGUETTA (а також, можливо, більш відома JiFULI) належить компанії YiWu Bao Lai Razor Blade CO., LTD. Її засновано у 2007 році. На сьогодні компанія має виробничий майданчик площею 2000 кв.м. В ній працює понад 100 співробітників, в т.ч. 20 інженерів. Річний дохід оцінюється в 2,5-5,0 млн доларів. Власне, непоганий такий підвальчик дядечка Ляо :-)
Лезо IGUETTA Platinum Edge упаковано у два конверти. Зовнішній - яскравий, з непоганою поліграфією. Внутрішній - звичайний з воскового паперу. Лезо не має клейових точок. Написи на лезо нанесені фарбою, майже акуратно :-)
На першому проході лезо трохи тягнуло. Відчувалося, що воно не гостре, і як всяке негостре лезо воно важко зрізає довгу щетину. Але вже на другому, а тим більше на третьому, проходах все стало значно веселіше.
Лезо не стало гострішим, але наявної гостроти вистачало для прийнятного гоління. І це не йде в жодне порівняння з минулим лезом Dorco ST-300. Там було просто все просто жахливо. Тут - десь на трієчку. Але!
Але під мою манеру голитися оце "на трієчку" - це геть не поганий варіант. Можна сміливо натиснути, зайвий раз пошовгати - все буде добре. Я на третьому проході навіть дозволив собі з тиском пройтися по деяких місцях, де іншим лезом на таке і близько не наважусь. І що? А нічого! Все ок :-)
Не знаю, як довго моя шкіра таке витримає, але на перший раз все пройшло більш ніж чудово. Від лосьйона Wholly Kow Nightcap я відчув лише холодок і аромат - припекти він мені якось забув :-) Шкода лише, що він вже закінчився. Бо, насправді, Wholly Kow - дуже класний лосьйон по всім параметрам. Хай він не жирненький, як я люблю, але він не пересушує шкіру, добре дбає про неї і приємно пахне. При нагоді варто взяти :-)
Фініш вже не такий цікавий - крем Fitodoctor VELOUR. Поки ще живий, тож поки ще й в роботі. Зробив свою справу, як і мав би - нічого екстраординарного. Але ж це й не погано :-)
І це не йде в жодне порівняння з минулим лезом Dorco ST-300. Там було просто все просто жахливо.
Теж завжди дивуюсь, коли чую\бачу, як леза Dorco ST-300 називають м'якими та лагідними. Для мене вони трешак у більшості наявних бритв. Особливо погане мені воно у бритві Gillette King C. Дуже скубе при посередньому результаті.
WetShaver та Batman Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Теж завжди дивуюсь, коли чую\бачу, як леза Dorco ST-300 називають м'якими та лагідними. Для мене вони трешак у більшості наявних бритв. Особливо погане мені воно у бритві Gillette King C. Дуже скубе при посередньому результаті.
Схоже, є якісь різні версії 300-ого - звідси й різні відгуки. Це припущення, я так глибоко не копав. Мені Dorco в принципі не заходять, тож і особливого інтересу копати не маю.
WetShaver та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
WetShaver Бувалий
А зараз починаю тест китайських лез з АліЕкспрес. Не всіх, звичайно ж - там їх мільйон. Але три пари різних маю, їх і спробую.
На першому проході лезо трохи тягнуло. Відчувалося, що воно не гостре, і як всяке негостре лезо воно важко зрізає довгу щетину. Але вже на другому, а тим більше на третьому, проходах все стало значно веселіше.
Лезо не стало гострішим, але наявної гостроти вистачало для прийнятного гоління. І це не йде в жодне порівняння з минулим лезом Dorco ST-300. Там було просто все просто жахливо. Тут - десь на трієчку. Але!
Тримаю за тебе кулаки, бо тестування китайських лез це ще те випробування. Але ще здивований, що тебе так помучило лезо від Дорко. Мені здається, що це теж якась китайська копія або робили в китаї за ліцензією. Теж не скажу, що леза від Дорко мої улюблені, але у мене є три види, Titan, S-300, Premium. Титан найм'якший, Преміум відповідно найгостріший. І ще всі кажуть, що S-301 найгостріші та найкращі, але й найдорожчі, але я їх не пробував. В принципі для мене і Дорко Преміум леза вище середньої гостроти. І всі Дорко працюють у мене по три-чотири рази, що, на мою думку, хороший результат. Як я вже писав у мого брата щетина м'якше, так у нього ці леза вдвічі більше голять.) І ще помітив фішку лез Дорко, вони вузькі та тонкі, але гострі. Тому, щоб чисто голили потрібно шкіру притримувати/натягувати, тоді голять м'яко і зрізають нормально. А ці червоні Дорко більше ніде не бачив, тільки в тебе та Артура.)
fill та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
WetShaver Бувалий
Зміни, порівняно з минулим разом, не значні. Під чудове мило вирішив взяти і чудовий помазок. Не те, щоб Колізей був поганим помазком, але борсук сільвертіп вважається кращим :-) Втім, це питання все ж таки спірне :-)
Піну вирішив робити середньою між алебастром і вершками. Оскільки помазок інший, був дуже уважним до того, що відбувається в чаші, і скільки води додаю.
На борсука мило відгукнулося якось жвавіше. Певно за рахунок того, що натуральний ворс тримає воду в собі і віддає її при наборі мила і при початковому збиванні. Далі воду потроху треба було додавати, але не багато. В підсумку отримав, що хотів - помірно густу сметанну піну.
По ТТХ піни питань нема - так само шикарно, як і вершки, як і алебастр. Питання трохи виникли до помазка :-) По-перше, він незвично розкарячився. Я вже довгий час користуюсь переважно синтетикою, а вона добре тримає форму. Борсук же розлізся на всю шир. А враховуючи його розміри, то це було дофіга широко :-) А по-друге, виявилося, що синтетика краще віддає піну, ніж борсук. Отакої! :-)
Та це все нюанси - не проблеми. Просто на контрасті деякі речі починаєш бачити більш опукло :-)
Лезо з минулого разу не міняв - все те ж китайське IGUETTA Platinum Edge. Почало воно значно краще, ніж минулого разу. І це, очевидно, тому що попереднє лезо Dorco виголило дуже погано, і за два дні щетина встигла відрости значно більше. А IGUETTA на першому сеансі поголило чисто, за два дні наросло відносно мало. А відтак, по більш короткій щетині негостре лезо спрацювало краще.
Три проходи лезо відпрацювало без особливих питань. Воно дозволяло тиснути і шовгати, скільки завгодно. Ба більше, на третьому проході вже навіть вимагало це робити, щоб отримати хороший результат. Але при цьому жодних порізів, жодних коцок, жодних травм епідермісу. Хіба що трохи неприємне відчуття від надмірного тиску, чисто фізичного. Зараз це було ледь-ледь, але в перспективі кількох голінь може проявитися фантомними болями.
Та я про те не дізнаюся - лезо пішло на відпочинок. Гадаю, двох непоганих сеансів для нього досить. Принаймні, у 89-ій. Є ще одне таке лезо, і наступного разу спробую його в іншій бритві, щоправда ще не придумав в якій :-)
Загалом можу сказати, що на один-два рази мені це лезо зайшло. Зайшло - в плані, що можна ним голитися. Але не буду його нікому рекомендувати, бо зайшло воно саме мені - під мою манеру гоління, мої допуски прийнятного і моє уявлення про прекрасне. А я знаю, що це все в мене трохи збочене :-)
Оскільки лосьйон Wholly Kow закінчився, стало питання, що б таке класне взяти в пару до класного мила. Спинився на Saponificio Varesino Stella Alpina. В принципі, це в мене самий шикардосний афтершейв :-)
І він направду дуже класний і дуже мені подобається. Тож було просто в кайф ним освіжитися.
Ну а кремчиком VELOUR вже просто по накатаній мазнувся, аби було :-)
От така історія! :-)))
Ruslan, WetShaver, vicbro, _yk_, andreyv1979, Kitten911, Yura_ і Поставили вподобайку