Повідомлень : 319 Репутація : 5 Дата реєстрації : 10.12.2017 Звідки : Чернигов
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Чт 5 Вер 2024 - 20:17
Хлопці молодці, зібралися, з досвідом, фігні не порадять. А взагалі досвід велика справа, з часом ви розберетеся, що простіше і краще саме для вас, і тоді гоління буде ще приємніше. Ігор молодець, що підігнав вам крем Перл. Свого часу він мене познайомив із милом Табак, за що я йому дуже вдячний. А взагалі як я і казав, поголитися то можна з будь-яким кремом або милом, але гарне мило відрізняється тим, що в нього не треба нічого додавати і якось з ним морочитися. Взяв збив, нанiс, поголився і відмінний результат.)
Kitten911 та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
CNPOMAHELL Постоялець
Повідомлень : 998 Репутація : 4 Дата реєстрації : 01.02.2022 Звідки : Київ
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Чт 5 Вер 2024 - 20:47
Гоління 05.09
Прешейв не було
Бритва метелик Feather Popular (Японія)
Лезо Treet Falcon (Пакистан)
Пензлик YAQI BRUSH SAGRADA FAMILIA HANDLE R1730 (Китай)
Чаша для гоління звичайна пластикова tm TupperWare (США)
Джерело піни крем Wars Classic (Польща)
Після гоління заспокійливий бальзам-комфорт fOr MEN (Україна)
Загальний настрій: Все ще не дуже.
От і прийшов час для наступного гоління. Цього разу взяв крем Wars Classic, решта незмінна. Навіть лезо те саме - Treet Falcon. Тобто це його третє використання. Пензля змочив та одразу трошки вичавив з нього воду. Крему додав не жалкуючи. Води більше не додавав, окрім тої що зосталася в пензлі. Перший прохід лезо якось не дуже йшло. Не неприємно, а ледь некомфортно. На другий прохід трохи змивав рештки піни та зголеної щетини. Тож, при нанесенні, пінка вийшла трошки рідшою. І ось цей раз був більш приємним. Вважаю треба було при збиванні додати трохи рідини. У порівнянні з гелем Gillette King C. Transparent Shave Gel ковзання було гіршим. Як було воно гіршим і у порівнянні з кремом Pearl Shaving Cream. Тобто, якщо індійцю, брак рідини пішов на користь (крем сам по собі трошки більш рідкий за консистенцією). То крему Wars Classic відсутність води не пішла на користь. А може для цієї бритви вже гостроти леза було недостатньо. Так що, важко робити причини гіршого ковзання. Спочатку хотів зовсім без добривок зробити сеанс. Але "дуже багато прогалин". Тому все ж, як результат, шкіру пекло. Хоча й менше ніж попереднього разу. Але й результат гоління вийшов більш компромісним за попередній.
PS: Все ще не відчуваю межу між тим, коли пінка просто щільна, а коли треба додати води. І так, крем не застиг під кінець сеансу гоління. Бо були випадки, коли застигав. В тім, те що, я вже не отримую криваве лице - вже яке не яке досягнення.
CNPOMAHELL Постоялець
Повідомлень : 998 Репутація : 4 Дата реєстрації : 01.02.2022 Звідки : Київ
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Чт 5 Вер 2024 - 21:15
WetShaver пише:
Хлопці молодці, зібралися, з досвідом, фігні не порадять. А взагалі досвід велика справа, з часом ви розберетеся, що простіше і краще саме для вас, і тоді гоління буде ще приємніше.
Ну прочитати пораду та усвідомити її, це трохи різні речі. Тим більше, що одразу поради не дуже й працювали. Знадобилася купа часу, щоб я упевнився у дієвости порад. А деякі і зараз на мені не працюють.
Цитата :
Ігор молодець, що підігнав вам крем Перл. Свого часу він мене познайомив із милом Табак, за що я йому дуже вдячний.
Так молодець. Але спочатку мені крем не сподобався. І он скільки часу пройшло, щоб удосконалитися, що проблема була не з кремом. ;)
Цитата :
А взагалі як я і казав, поголитися то можна з будь-яким кремом або милом, але гарне мило відрізняється тим, що в нього не треба нічого додавати і якось з ним морочитися. Взяв збив, нанiс, поголився і відмінний результат.)
Ну, бачиш, потрібно було близько пів року, щоб з червоного крему-мила Proraso в мене почало хоч щось виходити, схоже на пінку, а не на рідку водичку. З милом Clubman одразу все добре вийшло. Але, мабуть, веж таки після певного часу експериментів та намагання збивати, переважно різні креми. Можливо, скористайся я порадою щодо просто збивання (без гоління) раз за разом пінки з крему\мила, аж поки не вийде добрий результат - все склалося б і раніше. А може й ні. Бо, вважаю що усвідомлення та прийняття теж важливі. Як видно з останнього гоління, в мене досі не все гаразд з отриманням нормальної пінки. Поки що отримую лише пінку, з якою перестав різати в кров обличчя. Та й тут не факт, що подібного не станеться у майбутньому.
WetShaver Поставив вподобайку
WetShaver Бувалий
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пт 6 Вер 2024 - 17:31
Цитата :
Як було воно гіршим і у порівнянні з кремом Pearl Shaving Cream. Тобто, якщо індійцю, брак рідини пішов на користь (крем сам по собі трошки більш рідкий за консистенцією). То крему Wars Classic відсутність води не пішла на користь.
Думаю лезо ще в порядку, Фалкон - хороші леза, можуть до десяти разів голити якщо щетина дозволяє. (Тільки треба стежити, щоб не поіржавіли) Головне, щоб щетина ця була добре розм'якшена. Та помітив, що густа піна краще розм'якшує щетина за рахунок своєї конентованості. Але знову-таки крем Варс він сам по собі досить густий і любить воду. Тому після відтискання помазка наступного разу спробуйте додати трохи води, але не на око, а половину чайної ложки, наприклад. І потім з результату буде зрозуміло, чи мало це, чи достатньо, чи багато. Тільки не переплутайте і не забудьте нічого. Вам просто не треба боятись підбирати потрібну комбінацію крему і води. Якщо рідка піна додали сантиметр крему, якщо густа піна, додали половину чайної ложки води і підберете потрібну консистенцію. Між занадто рідкою піною та занадто густою. А ще краще це записати, що допустимо для червоного Проразо знадобилося додати в піну пів ложки води, а для Варса ложку води. Візьміть один помазок, пару мил та ложку і пограйтеся з додаванням води для піни середньої густоти. Це можна і без гоління провести.
CNPOMAHELL Поставив вподобайку
all75 Бувалий
Повідомлень : 291 Репутація : 3 Дата реєстрації : 26.10.2021 Вік : 49 Звідки : г. Кропивницкий
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пн 9 Вер 2024 - 12:32
WetShaver пише:
А ще краще це записати, що допустимо для червоного Проразо знадобилося додати в піну пів ложки води, а для Варса ложку води. Візьміть один помазок, пару мил та ложку і пограйтеся з додаванням води для піни середньої густоти. Це можна і без гоління провести.
А ще треба замочувати помазок на однаковий час (якщо мова про натуралів), віджимати/струшувати його з однаковою силою (це взагалі не можна ніяк виміряти), брати однакову кількість крему/мила. І тільки тоді матиме сенс підбирання/запам'ятовування/записування кількості додаваємої води (в чайних ложках). Якщо той во.... порада автору журналу... мило можна набирати ложкою, а не помазком, тоді буде точно відомо скільки взято мила... А крем відміряти в сантиметрах/мілліметрах, а не просто кавелик на око... І буде мінус одна невідома в рівнянні... Це якщо є бажання заморочуватись і відміряти.
WetShaver, Wolfskin та CNPOMAHELL Поставили вподобайку
WetShaver Бувалий
Тема: Re: Проблеми гоління. Голова вирішує. Пн 9 Вер 2024 - 15:58