Повідомлень : 619 Репутація : 513 Дата реєстрації : 10.12.2017 Звідки : Київ
Тема: Наші авторучки Ср 12 Січ 2022 - 10:26
Привіт, шановні співучасники! Досвід показує, що прихильники ВКБ - часто люди з багатьма захопленнями та є поціновувачами не лише функціонального, зручного, пахучого, смачного, гострого, точного, але й красивого. Пропоную тут поділитися власним досвідом використання різного приладдя для письма - тих ручок/пер/олівців/лінерів/..., які приносять задоволення як від процесу, так і від результату писемної або графічної творчості.
Останній раз редагувалося: Oleksii (Ср 12 Січ 2022 - 18:53), всього регувалося 1 раз(-и)
Ruslan, fill, razorsedge та vates Поставили вподобайку
Гість Гість
Тема: Re: Наші авторучки Ср 12 Січ 2022 - 10:36
Parker Vector
Oleksii Постоялець
Тема: Re: Наші авторучки Ср 12 Січ 2022 - 10:50
bt пише:
Parker Vector
Кулькова, роллер чи перо?
Гість Гість
Тема: Re: Наші авторучки Ср 12 Січ 2022 - 11:19
Шариковая
vates Постоялець
Повідомлень : 862 Репутація : 328 Дата реєстрації : 02.04.2020 Звідки : Kyiv
Тема: Re: Наші авторучки Ср 12 Січ 2022 - 11:20
В свій час сильно зацікавився перовими ручками, зібрав міні-арсенал топових (M1000, MB146, Duofold та ін.), цікаві чорнила, активно ними користувався. Зараз регулярно використовую тільки Pilot Fermo.
Oleksii, fill, razorsedge та LADO Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.
Повідомлень : 2701 Репутація : 532 Дата реєстрації : 12.02.2018 Вік : 56 Звідки : Київ
Тема: Re: Наші авторучки Ср 12 Січ 2022 - 12:36
Дістав зі стаканчика на робочому столі і з сумки. Нічого особливого, просто зручні робочі інструменти.
Minelay, Oleksii, razorsedge, Peshek, Олександр Lutsk, vates, Armadilla і Поставили вподобайку
Oleksii Постоялець
Тема: Re: Наші авторучки Ср 12 Січ 2022 - 18:45
fill пише:
Дістав зі стаканчика на робочому столі і з сумки. Нічого особливого, просто зручні робочі інструменти.
а перо для підписання документів?
Oleksii Постоялець
Тема: Re: Наші авторучки Ср 12 Січ 2022 - 18:54
додав голосування
Yura_ Бувалий
Повідомлень : 169 Репутація : 6 Дата реєстрації : 16.10.2021 Вік : 55 Звідки : Львів
Тема: Re: Наші авторучки Ср 12 Січ 2022 - 19:20
Колись, школяру у 1980-х, хотілось мати китайську авторучку із "золотим" пером.
Oleksii, fill, Peshek та ditrih_ Поставили вподобайку
Shave Master Бувалий
Повідомлень : 210 Репутація : 23 Дата реєстрації : 24.04.2021 Вік : 35 Звідки : Ворзель
Тема: Re: Наші авторучки Ср 12 Січ 2022 - 20:38
Мені подобається кулькова авторучка ТМ Schneider, модель К15. Із переваг можу відмітити якісний, надійний пластик, кнопка та затискач металеві. Ергономічна, поверхня гладка, нічого зайвого. Присутні на нашому ринку в різних кольорах. Колір пасти окрім синього буває червоний, зелений, чорний. Стрижень окремо продається, можна міняти. Загальна довжина написаних чорнил 770 метрів. Вартість ручки від 11 грн, в залежності де і як купляти.
Minelay, Oleksii, vates, Віталіk, ARTURIUS та Cawa Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 2701 Репутація : 532 Дата реєстрації : 12.02.2018 Вік : 56 Звідки : Київ
Тема: Re: Наші авторучки Чт 13 Січ 2022 - 7:56
Oleksii пише:
а перо для підписання документів?
Ще не придумав :-)))
Я це перо лише вчора з пошти забрав :-) Оце чогось перед Новим роком закортіло мені чорнильної ручки, тож замовив на Алі першу-ліпшу. Виявилося, що ще й непогано пише. Тож згодиться і документи підписати, і якусь цидулку накалякати, і чортиків в блокнотику помалювати. Універсальний інструмент! :-)))
Oleksii та vates Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Наші авторучки Чт 13 Січ 2022 - 7:58
Yura_ пише:
Колись, школяру у 1980-х, хотілось мати китайську авторучку із "золотим" пером.
Досі така є, саме з 80-их. Пройшла зі мною старші класи школи, університет, різні роботи. Я й зараз її час від часу дістаю, заправляю, пишу - робе! :-)
fill Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Наші авторучки Чт 13 Січ 2022 - 7:59
Shave Master пише:
Мені подобається кулькова авторучка ТМ Schneider, модель К15.
Класні невибагливі ручки! Це щось на кшталт 89-ої голови :-) Якщо не знаєш чим писати, пиши Шнайдером :-)
Shave Master Поставив вподобайку
vates Постоялець
Тема: Re: Наші авторучки Чт 13 Січ 2022 - 8:00
fill пише:
замовив на Алі першу-ліпшу.
Це копія Lamy Safari. Оригінал - один з найкращих представників зручних та надійних ручок на щодень.
fill пише:
Оце чогось перед Новим роком закортіло мені чорнильної ручки
Рятуйтеся! Ця прірва затягує не менш стрімко, ніж ветшейвінг ;)
Oleksii та razorsedge Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Наші авторучки Чт 13 Січ 2022 - 8:04
vates пише:
fill пише:
Це копія Lamy Safari. Оригінал - один з найкращих представників зручних та надійних ручок на щодень.
fill пише:
Я буду вкрай обережним! :-) Але ж, блін, я страшенно люблю всяку канцелярію! Мені буде важко :-)
P.S. Піду-но я почитаю про Lamy Safari :-)))))))
razorsedge та vates Поставили вподобайку
Oleksii Постоялець
Тема: Re: Наші авторучки Чт 13 Січ 2022 - 8:18
fill пише:
vates пише:
fill пише:
fill пише:
Я буду вкрай обережним! :-) Але ж, блін, я страшенно люблю всяку канцелярію! Мені буде важко :-)
P.S. Піду-но я почитаю про Lamy Safari :-)))))))
Важко не тільки тобі ))
Yurst 63 та vates Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Наші авторучки Чт 13 Січ 2022 - 8:19
vates пише:
fill пише:
Бляха, реально майже ідентична копія!
І ціна на рівні 89-ої...... :-)
Рятуйте мене!!! :-))))))
Oleksii, razorsedge, vates та ARTURIUS Поставили вподобайку
Oleksii Постоялець
Тема: Re: Наші авторучки Чт 13 Січ 2022 - 8:25
Shave Master пише:
Мені подобається кулькова авторучка ТМ Schneider, модель К15. Із переваг можу відмітити якісний, надійний пластик, кнопка та затискач металеві. Ергономічна, поверхня гладка, нічого зайвого. Присутні на нашому ринку в різних кольорах. Колір пасти окрім синього буває червоний, зелений, чорний. Стрижень окремо продається, можна міняти. Загальна довжина написаних чорнил 770 метрів. Вартість ручки від 11 грн, в залежності де і як купляти.
Чи не найкращі за співвідношенням ціна/якість! Дуже ергономічна, хоча не для крупних пальців
Shave Master Поставив вподобайку
vates Постоялець
Тема: Re: Наші авторучки Чт 13 Січ 2022 - 8:26
У мене з часів активного захоплення FP залишився знайомий з Швейцарії. Він в армії танкістом служив. Після строкової залишився ще на кілька років на контракт. Загалом 5 років "в полі" провів. Весь цей час з собою була така Safari. Каже, що витримала без проблем всі "тяготи і лішенія". Пластик пообтирався, звісно, але все працювало. Інша справа - навіщо танкісту перо. Але він художник, вони так бачать.
Наскільки пам'ятаю, китайські копії (Jinhao та ін.) досить непогано відтворюють конструктив німців. Пера були трохи гірші, але за 7 років все могло й змінитися.
razorsedge Поставив вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Наші авторучки Чт 13 Січ 2022 - 8:34
vates пише:
У мене з часів активного захоплення FP залишився знайомий з Швейцарії. Він в армії танкістом служив. Після строкової залишився ще на кілька років на контракт. Загалом 5 років "в полі" провів. Весь цей час з собою була така Safari. Каже, що витримала без проблем всі "тяготи і лішенія". Пластик пообтирався, звісно, але все працювало. Інша справа - навіщо танкісту перо. Але він художник, вони так бачать.
Наскільки пам'ятаю, китайські копії (Jinhao та ін.) досить непогано відтворюють конструктив німців. Пера були трохи гірші, але за 7 років все могло й змінитися.
Цікавий танкіст :-) Але, зрештою, чого б і ні? Сидить собі на броні, палить Кемел і пише пером листа коханій. Круто же ж! :-)
Чесно сказати, нічого особливого не очікував від китайської ручки за 88 центів. А виявилося все досить пристойно. Конструктив не хлипенький, пише досить добре, однозначно краще ніж безліч кулькових китайців.
Не знаю, скільки вона проживе, але за такі гроші її можна щодва тижня нову купляти :-)))
vates Поставив вподобайку
razorsedge Постоялець
Повідомлень : 905 Репутація : 576 Дата реєстрації : 12.03.2018 Вік : 35 Звідки : Львів
Тема: Re: Наші авторучки Чт 13 Січ 2022 - 11:04
vates пише:
fill пише:
fill пише:
О я теж мав цю копію. Непогана але трошки шкребуча, оригінал мабуть не страждає від цього. Всю школу і частину універу писав пір'яними, але нажаль зараз майже не пишу. Писати пером це кайф і справді та ще прірва.
Oleksii, fill, Peshek та vates Поставили вподобайку
fill Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Наші авторучки Чт 13 Січ 2022 - 11:39
razorsedge пише:
Цитата :
Писати пером це кайф і справді та ще прірва.
З першим погоджусь абсолютно і беззаперечно! Про друге знаю поки що лише теоретично :-)))
RotBart Частий гість
Тема: Re: Наші авторучки Чт 13 Січ 2022 - 12:30
Джентльмен-стайл) Пользуюсь по особым случаям:
Minelay, Oleksii, Олександр Тернавский, fill, razorsedge, kardan50, Peshek і Поставили вподобайку
Oleksii Постоялець
Тема: Re: Наші авторучки Чт 13 Січ 2022 - 17:49
RotBart пише:
Джентльмен-стайл) Пользуюсь по особым случаям:
Красива ручка. Яке перо за товщиною, чи є зразок письма? Бо ж думка купити на гостинець. Чорнила - схоже, Кох-і-нур?
RotBart Поставив вподобайку
LADO Новачок
Повідомлень : 17 Репутація : 2 Дата реєстрації : 29.09.2021 Вік : 51 Звідки : Кропивницький
Тема: Re: Наші авторучки Чт 13 Січ 2022 - 18:27
Моя любовь с первого взгляда и долгий поиск) И чернильная, и автоматическая. Pilot namiki capless. Уже 4 года - и просто не нарадуюсь)
Minelay, Ruslan, Oleksii, Олександр Тернавский, fill, razorsedge, Peshek і Поставили вподобайку