Нарешті дійшли руки представитись спільноті та оформити, так би мовити, прописку на форумі.
Мій шлях в ВКБ триває не дуже довго – всього близько року.
А от гумор в тому, що багато років я голився з тешкою і помазком та називав це просто «побритись» і поняття не мав, що це, фактично, своя ледь не субкультура. А тепер – ВКБ, воть. Значить, парт. стаж «просто побритись т-шкою» - 10+ років. Потім перерва на "не бритись" а далі, ВКБ – 1 рік.
Бриття у мене, з подачі діда, в свій час почалось з станка «Мосштамп» (судячи по клейму – 1933-го року), котрих дома було кілька штук, та лез Спутнік. Влаштовувало все, в принципі – що там в 15 років брити то, фактично… але через пару років подарували мені Gilette Slalom і я радісно піддався моді – цілих два леза, круто ж. Касети на нього, щоправда, тоді копієшні були, на фоні загальних витрат.
Далі інститут, спроби відрощувати бороду, бриття частини морди ліца, бриття повністю - Slalom десь загубився, іноді знову діставалась тешка, іноді не брився по пів року, обходячись ножицями.
Все помінялось після випуску з інституту – пішов служити.
І на 6 років бриття стало майже щоденним. І тут зіткнувся з тим, що Мосштамп – це, м’яко кажучи, не R89 ні разу і ні в якому місці. Для щоденки – бррр. Морда спасибі не скаже. Лезо відчувається шкірою, гоління виключно від кришки і дуже акуратно. За всі роки звик, але після того, як одного дня спросонку швидко бриючись зніс цілу смугу на шиї, то в найближчому магазині купив Mach 3 і жив він у мене пару років, поки не поміняв на Fusion – модно ж, 5 лез )
В 2016 – відставка, працював на військовому заводі – там розслабився, відпустив бороду і, фактично, станком майже перестав користуватися. З окантовкою бороди з горем пополам справлялась опаска в моїх кривих руках – жаль, не встиг у діда навчитись нею користуватися, всього кілька разів вистачило терпіння по юності, безпечними бритвами здавалось швидше і простіше. А жаль – міг би багато навчитись у того, хто нею брився десятками років.
Далі знову повернувся на службу, але вже по як вільний найм, на бороду уваги не звертали, поки не сходив на збори ))
Побрився, з незвички всю морду обкидало, щетина повростала (3 роки не брився то, окрім щік – носив еспаньолку), вражень - купа
[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення] І тут поліз я гуглить що мені з таким щастям робить і… наткнувся на тему по голінню на одному білоруському форумі. Далі – інші подібні ресурси. Виявилось, що тема дуже широка і багатогранна. Так і осів на тут форумі в цьому році.
Коротко по інвентарю, який зараз в роботі:
Основний станок зараз –
Muhle R89. В представлені та фото, думаю, необхідності нема, мелькав десь в SOTH/SOTD.
На другому місці –
«Мосштамп». Під настрій, по вихідних, коли є час та натхнення. Довів його до нормального стану, відполірував, замість рідної короткої ручки поставив кастом, куплений тут у камрада на форумі. Станок радує душу та погляд.
/* доволі старі фото, коли ще тільки починав над ним роботу */[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]Далі буде...