Сторінка помазка на офіційному сайті:
[Вы должны быть зарегистрированы и подключены, чтобы видеть эту ссылку]Ціна в Україні $14-17
Повна довжина/висота - 114-115 мм
Вага - 50 г
Лофт - 54-55 мм
Вузол - 26 мм
Як на мене, хороше співвідношення вузол/лофт.
Ворс - кабан, ручка зроблена з африканського дерева гвібурція (овангкол).
Мотив вибору: у цій ціновій категорії, помазки з якої я вибирав, Omega 10098 видався завеликим, Semogue 1305 - замалим. Хотілося такого, щоб з оптимальним розміром і для роботи на обличчі, і в чаші.
Перше враження - красень. В реалі красивіший, ніж на фото:
[Вы должны быть зарегистрированы и подключены, чтобы видеть эту ссылку]Перед використанням на обличчі випрацював разів 3-4 вхолосту. На фото піна з мила Proraso Red:
[Вы должны быть зарегистрированы и подключены, чтобы видеть эту ссылку]Запах практично не відчувався, поки я його не замочив. Після 7 сеансів запах практично зник, сам помазок розпушився. На фото - ще трохи вологий:
[Вы должны быть зарегистрированы и подключены, чтобы видеть эту ссылку]Хоча і в новому стані багато кінчиків ворсу були роздвоєні, а деякі навіть розтроєні.
За рахунок форми ручки в руці сидить як влитий. Враховуючи відносно невелику вагу, відчувається як продовження руки.
Після замочування ворс пом'якшується, але не втрачає свої хороші масажні та пілінгові можливості.
Переваги:
- розміри, пропорції
- матеріали
- робочі характеристики
- зовнішній вигляд
Недоліки
- втратив близько 15 ворсинок, думаю, могло би бути і менше, зараз нібито більше не випадає
- крему/мила споживає трохи більше, ніж аналогічний за розмірами синтетичний помазок; для мене це навіть плюс, бо ж треба оте все колись змилити
- потрібен відповідний догляд, враховуючи його натуральність
Загальний вердикт - золота середина серед помазків своєї категорії. Я задоволений.
UPD.
Минуло 3 роки і ~350 сеансів використання цього красеня з моменту купівлі, можу додати дещо.
Недоліки:
- загалом втратив кілька десятків ворсинок (~50?), мабуть, це багато, наприклад, Omega 10098 втратив лише кілька; з іншого боку, я не відчув, що це якось виявилося на ТТХ; після ~20 сеансів ворс уже не випадає;
- пластикове кільце навколо ворсу в кількох місцях тріснуло і полущилося, під "позолотою" чорний пластик:
[Вы должны быть зарегистрированы и подключены, чтобы видеть эту ссылку]З огляду на це, помазок
не для візуальних перфекціоністів. Добре, що я свого часу вилікувався від цього і не звертаю уваги на таку дрібницю; "позолота" зійде, залишиться просто чорне кільце; можливо, колись вставлю нове (це не точно).
Переваги:
- архізручне руків'я (принаймні для моїх пальців), тримати одне задоволення - зручна форма, невелика вага, при збиванні піни рука не втомлюється;
- дерев'яне руків'я не завдасть шкоди кераміці у випадку падіння;
- як на мене, ідеальне співвідношення лофт/діаметр вузла - якраз для середнього розміру обличчя;
- кабан! як на мене, найкращий тип ворсу для помазків - і відносно лагідний, і добре готує піну, шкіру та щетину; в роботі кращий від синтетики і на порядок дешевший хорошого борсука;
- відносна неапетитність, як для кабана (наприклад, якщо порівнювати з тією ж 98 Омегою);
- екологчність - придатність до природної утилізації, оскільки всі матеріали(за винятком пластикового кільця) натуральні.
Верикт: нині це мій
улюблений помазок, до якого тягнеться рука.