[Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити це зображення]Давно вже збирався - а недавно ще й пообіцяв - зробити маленький огляд угорських кремів для гоління Barbon і Figaro (концерн Caola).
Це не часті гості в наших широтах. Я привіз їх минулого року з Закарпаття, з Шаяну.
Там є маленький магазинчик всякого краму із серії "купи, і хай валяється" :-)
Спершу не думав брати, бо ж не знав що воно таке.
Але порився інтернетом, почитав англомовних користувачів, ще якихось болгар і сербів - всі в основному в захваті.
Тож і взяв.
І не пошкодував :-)
Обидва креми дуже схожі, тож оглядатиму їх у купі.
Ну й, власне, ви вже зрозуміли - креми мені сподобалися.
Вони дають густу, щільну, рясну піну буквально з горошини. Робочий діапазон доволі широкий.
Піна дуже добре ковзає і має чудове післяковзання. Жодних проблем зі шкірою після використання я не спостерігав. Навпаки, навіть здалося що той же Barbon має непогані загоювальні властивості - чудово прибирає дрібні порізи.
Ні подразнень, ні алергійних реакцій - нічого такого.
Якщо, приміром, порівняти з усім відомим болгарським Каро, то якість і якості угорців щонайменше не гірші. А в чомусь можуть бути і кращими.
Знову ж таки, порівняно з піною від Каро, угорська трохи менш масна на вигляд і якась більш щільна, чи що. Більш дрібнодисперсна якась.
Але працює на всі 100 з бонусом.
Якщо чесно, я не відчув якоїсь помітної різниці між Barbon і Figaro - ті ж властивості, той же запах, колір. Хіба що упаковка іншого малюнку. Можливо, щось криється в особливостях позиціонування на кшталт жирної/не жирної, чутливої/не чутливої шкіри. Але я тут не можу чогось певного сказати - моя шкіра середня за всіма показниками.
Колір кремів з туби - зеленкуватий. Запах - своєрідний: сильно рослинний, листково-трав’яний.
Дуже нагадує крем для рук, який колись давно був у мами. Що й не дивно - адже концерн Caola постачав в СРСР багато своєї продукції і був не менш відомий, за болгарський Ален Мак чи НДР-івську Флорену.
Заявлено, що до складу кремів (принаймні, до Barbon) входить хлорофіл. Як я розумію, це та штука у рослин, за допомогою якої здійснюється фотосинтез. Цим, гадаю, і пояснюється зеленкуватий колір крема і його своєрідний запах.
Запах, до речі, досить сильний, але зовсім не нав’язливий і не бридкий. Мені зайшов чудово.
Але що ще додає хлорофіл до крему, я не знаю. Тут потрібна допомога тих, хто краще знається на хімії чи косметиці.
Продається крем у запаяних металевих тубах по 85 г, з контролем першого відкривання. Ну й картонна коробочка, як годиться. Але тут як пощастить - в моєму Barbon-і вона була така вже замизгана й подерта, що я її навіть з магазину не виносив, там і викинув. У Figaro все було гаразд - викинув картонку вже в Києві :-)
Написи на тубі і коробці, як я пам’ятаю, угорською. Щось, здається, дублюється й англійською.
По ціні креми відносно не дорогі. Я брав за 68 грн. На сайті виробника (caola.hu) вони коштували тоді рівно вдвічі дешевше. Але то ж там і за форинти, а це тут і за гривні :-)
Зараз ціни виробника у форинтах трохи зросли. Певно зросте ціна і в Шаяні.
Якщо воно там ще продається. Бо ж контрабанда - річ не певна :-)
Але я скоро знову планую туди їхати, тож подивлюся. В кінці квітня - на початку травня, можу відписатися, чи є воно і почім. Раптом когось зацікавить.
Ще знаю, що ці креми популярні в Болгарії. Більшість інформації про них знайшов саме на болгарських сайтах та на англомовних від тих, хто привіз їх з Софії.
Дивно: чомусь не з Будапешта.
Наш шановний колега
Oleksii взяв на пробу Figaro, тож, гадаю, згодом теж поділиться своїми враженнями задля більшої повноти картини.
Коротенько так.
P.S. Ще в Мережі часто нахвалюють лосьон після гоління Barbon. При цьому зазначають, що він по запаху зовсім інший - сильно ментоловий.
Мені не вдалося його купити минулого року. Спробую пошукати цього. Якщо трапиться, то куплю і обов’язково зроблю огляд.