Це відчуття скоріше від конфігурації голови залежить. Як приклад, був у мене дуже м'який станок Stando Mate, так я в ньому агресію Фезер не відчував. А от в Razorine Flat нове зелене лезо Derby здавалося дуже лютим до шкіри.
WetShaver Поставив вподобайку
WetShaver Постоялець
Повідомлень : 533 Репутація : 6 Дата реєстрації : 10.12.2017 Звідки : Чернигов
Це відчуття скоріше від конфігурації голови залежить. Як приклад, був у мене дуже м'який станок Stando Mate, так я в ньому агресію Фезер не відчував. А от в Razorine Flat нове зелене лезо Derby здавалося дуже лютим до шкіри.
Так згоден! Вигин і виліт леза в бритвенній голові впливає на жорсткість (агресивність) гоління навіть більше ніж славнозвісний гап!) Тому то станок називається флет, що в ньому лезо лежить на площині, без вигину. І в такому положенні воно може неабияк пошкребти по шкірі або зробити поріз. Швидше за все потрібно голити від верхньої кришки, як із шаветою.
Wolfskin Поставив вподобайку
Wolfskin Постоялець
Повідомлень : 783 Репутація : 11 Дата реєстрації : 05.07.2018 Вік : 44 Звідки : Станіславщина
Ще додам, що я не люблю сильно якось заморочуватися лезами, їхніми виробниками, товщиною. Якщо новеньке з упаковки лезо мене добре поголило, це чудово. Ні - піде до смітника (хоча такого ще не було). Але в той же час я не очікую, що лезо буде і повинно якісно голити більше трьох сеансів.
all75 Бувалий
Повідомлень : 318 Репутація : 4 Дата реєстрації : 26.10.2021 Вік : 49 Звідки : г. Кропивницкий
Це зрозуміло. Але питав не зовсім про це. Ти написав що:
Wolfskin пише:
... особой разницы в бритье Роккой с различными лезвиями не ощутил.
Тож, конкретизую питання. Чи відчуваеш ти різницю в голінні різними лезами в Stando Mate? Чи відчуваєш ти різницю в голінні різними лезами в Razorine Flat? Тобто чи ти лише в цьому станку (Рокка) не відчуваєш різницю, а в інших відчуваеш?
SlavaMix поставив(ла) "Не подобається"
Wolfskin Постоялець
Повідомлень : 783 Репутація : 11 Дата реєстрації : 05.07.2018 Вік : 44 Звідки : Станіславщина
Це зрозуміло. Але питав не зовсім про це. Ти написав що:
Тож, конкретизую питання. Чи відчуваеш ти різницю в голінні різними лезами в Stando Mate? Чи відчуваєш ти різницю в голінні різними лезами в Razorine Flat? Тобто чи ти лише в цьому станку (Рокка) не відчуваєш різницю, а в інших відчуваеш?
Різниця до певної міри є. Ну хоча б той же Фезер дає відчуття гострішого й більш агресивного леза (але на першому сеансі гоління, коли лезо тільки з упаковки). У Разорін усі леза здається "Фезерами".
З Роккою ось що відзначив. Деякі користувачі писали, що станок може несподівано вкусити. Є таке, якщо необережно натиснути на станок.
all75 Бувалий
Повідомлень : 318 Репутація : 4 Дата реєстрації : 26.10.2021 Вік : 49 Звідки : г. Кропивницкий
Wolfskin пише:
У Разорін усі леза здається "Фезерами".
В мене майже те саме. Відчуття при голінні залежить від конфігурації голови. А різницю між лезами в конкретному станку майже не відчуваю. Точніше, взагалі не відчуваю, окрім виключень. Виключення у мене це Фізер і Бік, відчуваю що вони трішечки гостріше, на межі самонавіювання.
lightheadedness Бувалий
Повідомлень : 113 Репутація : 1 Дата реєстрації : 09.08.2023 Вік : 48
А різницю між лезами в конкретному станку майже не відчуваю.
Десь в темі про леза була чиясь репліка, що поведінка леза приблизно одинакова на всіх станках. Мовляв, як не бере, то не бере де не постав, і також навпаки. Якщо я захочу гарантовано комфортне гоління з оптимальною ефективністю (читай вибриваемостью) я беру GPL чи Polsilver, а з недавніх пір і GSB. Минулого разу спробував зелені Astra (Індія) - дещо схожі з Жилет, може трохи гостріші, загалом приємні враження. Що характерно Астрою можна вичухаться всласть, лезо дозволяє. З Фізером чи Бік такий номер не прокатить - знімають норм, но добривки дратують. Зате з King C всі параметри на висоті - м'якість різу, пробрив, стан після гоління, все влаштовує біль ніж. Сьогодні вранці заюзав вдруге це лезо - фантастика. Майже як вперше, хіба трохи просіло в гостроті. На добривці трохи повозюкав, більше по звичці, бо нема чого добривать за великим рахунком) Сабж ульотний без зайвих слів, сказать що я задоволений? Скажу, що я і не уявляв якою може бути різниця в інструментах! Но конечно, штука з характером - при кажущейся мягкости расслабляешься і можеш отримати кусь.)) Привикаєм)
Ruslan, Wolfskin, Kitten911 та Yura_ Поставили вподобайку
lightheadedness Бувалий
Повідомлень : 113 Репутація : 1 Дата реєстрації : 09.08.2023 Вік : 48