Нагорода надається користувачеві, який написав на форумі 1000 повідомлень.
Повідомлень : 1177 Репутація : 140 Дата реєстрації : 17.07.2019 Вік : 62 Звідки : Одеса
Тема: Re: Бортжурнал новачка або мій досвід ВКБ Вт 5 Вер 2023 - 13:51
zuluz пише:
Гляньте будь ласка, по посиланню той роквел, що потрібен? [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]
Это из нержавейки, а есть еще из замака (он легче и дешевле) [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]
stanislav-q та Kitten911 Поставили вподобайку
all75 Бувалий
Повідомлень : 295 Репутація : 3 Дата реєстрації : 26.10.2021 Вік : 49 Звідки : г. Кропивницкий
Тема: Re: Бортжурнал новачка або мій досвід ВКБ Вт 5 Вер 2023 - 13:58
fill пише:
Маю обидва і готовий посперечатися :-) Але не тут :-)))
Я погоджусь шо різниця є (я власне і не писав що її немає). Але чи помітить її новачок, і чи буде для нього достатньо агресії у 89-й для цілковитого задоволення? Наприклад, я, не помічаю різниці по агресії між фатіпом (закрита голова) з лезом Спутнік та Кінгом з лезом BIC. Різниця є, якщо прискіпливо прислухатись до відчуттів, але якщо просто голитись для задоволення то десь на одному рівні по агресивності/комфорту/результативності для мене... ))))) Тільки для мене ))))
Останній раз редагувалося: all75 (Вт 5 Вер 2023 - 20:57), всього регувалося 1 раз(-и)
fill Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 2655 Репутація : 532 Дата реєстрації : 12.02.2018 Вік : 55 Звідки : Київ
Тема: Re: Бортжурнал новачка або мій досвід ВКБ Вт 5 Вер 2023 - 14:00
all75 пише:
Я погоджусь шо різниця є (я власне і не писав що її немає). Але чи помітить її новачок, і чи буде для нього достатньо агресії у 89-й для цілкивитого задоволення? Наприклад, я не помічаю різниці по агресії між фатіпом (закрита голова) з лезом Спутнік та Кінгом з лезом BIC. Різниця є, якщо прискіпливо прислухатись до відчуттів, але якщо просто голитись для задоволення то десь на одному рівні по агресивності/комфорту/результативності для мене... ))))) Тільки для мене ))))
Ти сам відповів на своє питання - тут тільки на собі спробувати :-)))
all75 Поставив вподобайку
No name Бувалий
Повідомлень : 149 Репутація : 1 Дата реєстрації : 14.08.2023 Вік : 42
Тема: Re: Бортжурнал новачка або мій досвід ВКБ Вт 5 Вер 2023 - 14:09
А що таке замак? І що краще вибрати?
fill Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 2655 Репутація : 532 Дата реєстрації : 12.02.2018 Вік : 55 Звідки : Київ
Тема: Re: Бортжурнал новачка або мій досвід ВКБ Вт 5 Вер 2023 - 14:18
zuluz пише:
ZAMAK - сплав цинку, алюмінію, магнію, міді (у нас ще зветься ЦАМ). Більшість популярних бритв виготовлені саме з цього сплаву.
Питання про краще-гірше тут дещо не доречне. Є переваги і недоліки як в одного матеріалу, так і в іншого.
Kitten911 Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 3635 Репутація : 112 Дата реєстрації : 08.06.2021 Вік : 94 Звідки : Одесса
Тема: Re: Бортжурнал новачка або мій досвід ВКБ Вт 5 Вер 2023 - 15:01
zuluz пише:
Если финансы позволяют, то однозначно берите нержавейку, хотя и против замак-а ничего плохого не могу сказать, просто нержавейка более долговечна и стабильна, ну и конечно самый главный минус замак-а то, что при падении может просто лопнуть, нержавейке ничего не будет. Резьбы в нержавейке так же более долговечны!
2046 Поставив вподобайку
ARTURIUS Admin
1000 повідомлень
Повідомлень : 2914 Репутація : 165 Дата реєстрації : 21.04.2021 Вік : 48 Звідки : Ukraine, Dnipro
Тема: Re: Бортжурнал новачка або мій досвід ВКБ Вт 5 Вер 2023 - 17:53
Kitten911 пише:
Согласен, в 89 при той же эффективности нет того комфорта как у KC, мне КС показалась на много комфортне чем муля, но опять таки это моё личное мнение. Но смысла после кинга в 89 точно не вижу!
Нууу.. Я би сказав, що навпаки.)) У КС немає того комфорту, що у EJ89. Але то таке, відносно особисте все.
Kitten911 Живе тут
1000 повідомлень
Повідомлень : 3635 Репутація : 112 Дата реєстрації : 08.06.2021 Вік : 94 Звідки : Одесса
Тема: Re: Бортжурнал новачка або мій досвід ВКБ Вт 5 Вер 2023 - 17:58
ARTURIUS пише:
Нууу.. Я би сказав, що навпаки.)) У КС немає того комфорту, що у EJ89. Але то таке, відносно особисте все.
Едж не пробовал, сравнивал с мулей, мне 89 на много грубей чем КС показалась
ARTURIUS Admin
1000 повідомлень
Повідомлень : 2914 Репутація : 165 Дата реєстрації : 21.04.2021 Вік : 48 Звідки : Ukraine, Dnipro
Тема: Re: Бортжурнал новачка або мій досвід ВКБ Вт 5 Вер 2023 - 18:02
zuluz пише:
Гляньте будь ласка, по посиланню той роквел, що потрібен? [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]
У цього магазину для форумчан є знижка 10% на всі товари.
ARTURIUS Admin
1000 повідомлень
Тема: Re: Бортжурнал новачка або мій досвід ВКБ Вт 5 Вер 2023 - 18:04
Kitten911 пише:
Едж не пробовал, сравнивал с мулей, мне 89 на много грубей чем КС показалась
Тобі р89 в порівнянні зі всіма бритвами буде грубішою.)) Ти ж людині теж про це кажи.
Гость Гість
Тема: Re: Бортжурнал новачка або мій досвід ВКБ Вт 5 Вер 2023 - 19:24
Не соглашусь со степенью понятия агрессий и еффективности у Роквелл, из 6 плит, минимум 2 мертвые, все 6 плит плавают в категории мягких станков, 6ую плиту с очень большой натяжкой можно назвать средней агрессивности/ефективности, она значительно менее эффективна и агрессивна чем та же Rocca. Самый большой плюс который является и самым большим минусом Роквелла это то что станок не имеет требований к технике и ее не ставит, он либо бреет либо нет. Выбора плит как такового из 6 вариаций не будет, сверх редко когда можно найти отзыв что люди могут бриться нею на позиции ниже 4, позиции до 4 такое впечатление что созданы для азиатов у которых за всю жизнь 3 волоска выростет.
Гость Гість
Тема: Re: Бортжурнал новачка або мій досвід ВКБ Вт 5 Вер 2023 - 19:42
Вы писали что пользовались Areffa soap yuzu melody, хотел спросить у него аромат юзу или смеси фруктов, насколько ярко выражен аромат самого юзу если там смесь?
2046 Постоялець
Повідомлень : 618 Репутація : 84 Дата реєстрації : 27.06.2020 Звідки : Kyiv
Тема: Re: Бортжурнал новачка або мій досвід ВКБ Вт 5 Вер 2023 - 20:07
creativeresponse пише:
Не соглашусь со степенью понятия агрессий и еффективности у Роквелл, из 6 плит, минимум 2 мертвые, все 6 плит плавают в категории мягких станков, 6ую плиту с очень большой натяжкой можно назвать средней агрессивности/ефективности, она значительно менее эффективна и агрессивна чем та же Rocca. Самый большой плюс который является и самым большим минусом Роквелла это то что станок не имеет требований к технике и ее не ставит, он либо бреет либо нет. Выбора плит как такового из 6 вариаций не будет, сверх редко когда можно найти отзыв что люди могут бриться нею на позиции ниже 4, позиции до 4 такое впечатление что созданы для азиатов у которых за всю жизнь 3 волоска выростет.
Все це залежить. Від типу шкіри, частоти гоління, комбінації леза і плити і цілей яка ставить перед собою людина у голінні. Якщо поставити в 6 плиту КАІ, то я сумніваюсь що ця звʼязка буде для новачка. Я голився для експерименту кожного дня на 3 плиті з фізером і не погано голився. Основні були 4-5.
Так, 1-2 плита дійсно так, для галочки. Але з 3-6 можна експерементувати. Рокка зʼявилась в мене одною з перших бритв і кайфу я тоді не дуже отримував, бо як я писав вище, я не розумів тоді що вона не підходить особисто мені для моєї частоти гоління. Але ще питання, чи має бажання людина голитись постійно в ббс? Я, наприклад, не маю. Віддам перевагу комфорту гоління, а не чистоті. Але якісний DFS це must have, знову ж таки, для мене.
ARTURIUS, andreyv1979, Kitten911 та all75 Поставили вподобайку
Гость Гість
Тема: Re: Бортжурнал новачка або мій досвід ВКБ Вт 5 Вер 2023 - 20:16
Kozachok пише:
Все це залежить. Від типу шкіри, частоти гоління, комбінації леза і плити і цілей яка ставить перед собою людина у голінні. Якщо поставити в 6 плиту КАІ, то я сумніваюсь що ця звʼязка буде для новачка. Я голився для експерименту кожного дня на 3 плиті з фізером і не погано голився. Основні були 4-5.
Так, 1-2 плита дійсно так, для галочки. Але з 3-6 можна експерементувати. Рокка зʼявилась в мене одною з перших бритв і кайфу я тоді не дуже отримував, бо як я писав вище, я не розумів тоді що вона не підходить особисто мені для моєї частоти гоління. Але ще питання, чи має бажання людина голитись постійно в ббс? Я, наприклад, не маю. Віддам перевагу комфорту гоління, а не чистоті. Але якісний DFS це must have, знову ж таки, для мене.
Лезвия это прям очень сильно индивидуальное, я с первого дня Feather брился, хотя самое первое лезвие поставил Astra green, после пары движений поменял его на Feather, и получил отличное бритьё без травм и порезов, а по ббс тут же тоже очень индивидуально от роста волос зависит, кто-то за пару махов может достичь ббс чуть ли ни любой бритвой, а кому-то клинками нужно ухишраться и применять самые опасные техники чтобы это достичь
Kitten911 Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Бортжурнал новачка або мій досвід ВКБ Вт 5 Вер 2023 - 20:33
creativeresponse пише:
Все индивидуально, но автор указал, что у него щетина редкая и мягкая, а так же что бритье раз в 3-4дня, по этому с роквелл я думаю тут с тройки можно спокойно стартовать и скорее всего, что 5-6 позиции могут и не пригодиться вовсе.... Рокку для новичков я бы не рекомендовал, тем более с такой растительностью.
Гость Гість
Тема: Re: Бортжурнал новачка або мій досвід ВКБ Вт 5 Вер 2023 - 20:37
Kitten911 пише:
Все индивидуально, но автор указал, что у него щетина редкая и мягкая, а так же что бритье раз в 3-4дня, по этому с роквелл я думаю тут с тройки можно спокойно стартовать и скорее всего, что 5-6 позиции могут и не пригодиться вовсе.... Рокку для новичков я бы не рекомендовал, тем более с такой растительностью.
Но автор также указал что хочет чего-то агрессивнее, тобеж от позиций ниже 5 у него нужды тоже нет
Kitten911 Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Бортжурнал новачка або мій досвід ВКБ Вт 5 Вер 2023 - 20:53
ARTURIUS пише:
Тобі р89 в порівнянні зі всіма бритвами буде грубішою.)) Ти ж людині теж про це кажи.
С чего такие выводы у тебя? Конкретно если с кингом сравнивать, то да, мне кажется, что 89 более грубо работает с примерно той же агрессией
ARTURIUS Admin
1000 повідомлень
Тема: Re: Бортжурнал новачка або мій досвід ВКБ Вт 5 Вер 2023 - 21:11
Kitten911 пише:
С чего такие выводы у тебя? Конкретно если с кингом сравнивать, то да, мне кажется, что 89 более грубо работает с примерно той же агрессией
Саме такі висновки з твоїх слів відносно р89. Тобі критично не підходять ні р89, ні р41. Ти не можеш голитись комфортно цими бритвами і я тебе дуже добре розумію. В мене схожа ситуація з Кінг С. Рідні леза в цій бритві мені дали хороше гоління і їх значно дешевший клон Жиллетт Платинум, а от інші леза не зайшли. Гоління з ними було агресивним і не комфортним. Схожа ситуація з Фатіп Піколо, з цією бритвою я так і не зміг подружитись.) От не моє і все тут.. В Жагері 89 я кайфував навіть від гоління з лезом Бік.)) А про р41 взагалі мовчу, бо для мене вона з лезом Фізер мабуть найкраща замак бритва з ДЄ лезами. Хочеш в один прохід проти росту, хочеш в два, хочеш в три через три дні.. Можна по всякому!))
_________________ Через терни до зірок!
blind_d Поставив вподобайку
ARTURIUS Admin
1000 повідомлень
Тема: Re: Бортжурнал новачка або мій досвід ВКБ Вт 5 Вер 2023 - 21:30
Kitten911 пише:
Рокку для новичков я бы не рекомендовал, тем более с такой растительностью.
Ігор, дай людині Рокку на пробу, може справді сподобається і викупить її в тебе. А нє то зекономить завдяки тобі купу грошей.)) Як на мене, то Рокка не може не сподобатись.)
_________________ Через терни до зірок!
Kitten911 Поставив вподобайку
No name Бувалий
Тема: Re: Бортжурнал новачка або мій досвід ВКБ Вт 5 Вер 2023 - 22:44
Дякую Всім за поради, буду аналізувати та систематизувати, поки що два варіанти на розгляді : rocca vs rockwell 6s
stanislav-q та Kitten911 Поставили вподобайку
Kitten911 Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Бортжурнал новачка або мій досвід ВКБ Вт 5 Вер 2023 - 23:34
ARTURIUS пише:
Ігор, дай людині Рокку на пробу, може справді сподобається і викупить її в тебе. А нє то зекономить завдяки тобі купу грошей.)) Як на мене, то Рокка не може не сподобатись.)
Та я не против.
Kitten911 Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Бортжурнал новачка або мій досвід ВКБ Вт 5 Вер 2023 - 23:42
ARTURIUS пише:
Саме такі висновки з твоїх слів відносно р89. Тобі критично не підходять ні р89, ні р41. Ти не можеш голитись комфортно цими бритвами і я тебе дуже добре розумію.
Где я писал, что не могу бриться р89, что-то ты ошибся, 89 была первая тешка которой я вообще брился, кум давал погонять для того чтобы понять надо ли оно мне вообще, так вот я р89 брился без всяких проблем и с самого начала без единого пореза, но на второй раз с красной мордой остался т.к. Сразу ббс захотел, но ббс правда так я и не смог с ней получить, а не сложилось у меня из всей той кучи станков которых я пробовал с единственным станком это с р41.
No name Бувалий
Тема: Re: Бортжурнал новачка або мій досвід ВКБ Ср 6 Вер 2023 - 10:04
Розчарування пост( Спробував нове лезо, фізер. Не дивлячись на те, що маю японську машину, японський ніж, японський годинник, курва японське лезо розчарування року!!! Якби я ім побрився в перший раз, то мабуть би й станок в смітник викинув, благо допетрав спочатку теорію вивчити на форумі, а не як завжди, коли зламалося, то давай інструкцію подивимось) Штатні жіллетовські леза дають просто мегакомфортне гоління в усіх розуміннях, а фізер мені при перших проходах здався адекватним але потім почався дискомфорт шкіри, якого раніше не було, а саме підпікання, свербіння, відчуття порізу але як не дивно порізів немає. Власне і результат гоління такий же, як і відчуття, куча мілких недобривок, острівці тирчать наощуп, хоча з метра вибритий вдеально, нутакоє. Тому робимо висновок, все дуже індивідуально і треба тестувать на собі. Наступне лезо буде рандомно вибране з зразків, любʼязно присланих мені мудрими камрадами ( дякую Стас), які bbs зроблять мабуть і Нєвою, а я буду вчитись далі…..
stanislav-q, Kitten911, Yura_ та Stormfild Поставили вподобайку
Kitten911 Живе тут
1000 повідомлень
Тема: Re: Бортжурнал новачка або мій досвід ВКБ Ср 6 Вер 2023 - 11:09
Попробуйте лезвия Lord/Shark, очень мягкие лезвия!
Stormfild Поставив вподобайку
ARTURIUS Admin
1000 повідомлень
Тема: Re: Бортжурнал новачка або мій досвід ВКБ Ср 6 Вер 2023 - 11:15
zuluz пише:
Розчарування пост( Спробував нове лезо, фізер. Не дивлячись на те, що маю японську машину, японський ніж, японський годинник, курва японське лезо розчарування року!!! Якби я ім побрився в перший раз, то мабуть би й станок в смітник викинув, благо допетрав спочатку теорію вивчити на форумі, а не як завжди, коли зламалося, то давай інструкцію подивимось) Штатні жіллетовські леза дають просто мегакомфортне гоління в усіх розуміннях, а фізер мені при перших проходах здався адекватним але потім почався дискомфорт шкіри, якого раніше не було, а саме підпікання, свербіння, відчуття порізу але як не дивно порізів немає. Власне і результат гоління такий же, як і відчуття, куча мілких недобривок, острівці тирчать наощуп, хоча з метра вибритий вдеально, нутакоє. Тому робимо висновок, все дуже індивідуально і треба тестувать на собі. Наступне лезо буде рандомно вибране з зразків, любʼязно присланих мені мудрими камрадами ( дякую Стас), які bbs зроблять мабуть і Нєвою, а я буду вчитись далі…..
Якщо це в бритві Жиллетт Кінг С, то в мене була та ж сама ситуація з лезом Фізер. В багатьох інших бритвах це моє ходове улюблене лезо, якому не можу підібрати достойної заміни. Не варто поспішати з висновками.)